Avisos

Renovables sí, però no així

(article publicat al butlletí municipal L'IM, número 194, juliol de 2021)

31.07.2021

Sembla que de cop i volta ens volen fer entrar amb calçador les energies renovables. La teoria en si, no ens sembla dolenta, ja que des de sempre, la nostra organització s’ha caracteritzat per un ferm compromís amb l’ecologisme, amb una mirada llarga cap a un futur verd i sostenible.
Però quan aquells amb qui sempre hem estat confrontats, en tantíssimes coses, com ara el model energètic, ara ens vulguin fer creure que s’han tornat ecologistes i que creuen en un futur verd, ens fa dubtar i malfiar.
Cal uns transformació total, fins i tot de sistema. Aquest model «ecologista-capitalista» que ens proposen, ni és verd, ni és ecologista, és simplement capitalista. Doncs, si no fos perquè en trauran un gran i sucós benefici econòmic, que omplirà les butxaques dels de sempre, que l’energia provingui de l’energia eòlica, solar o nuclear, els seria completament igual. Per a ells, l’únic objectiu és el benefici econòmic. Sense pensar ni un sol moment en l’impacte social, ecològic, ambiental i estètic.
Amb la implantació del projecte del Macroparc Eòlic Tramuntana, es pot arribar a consumar una agressió sense precedents al territori, amb un impacte ambiental que pot fer un mal incalculable.
Tenim un territori a bastament capaç d’oferir i subministrar energia per al conjunt del país, sense la necessitat de carregar-se un dels espais naturals més rics i sensibles.
D’alternatives en tenim moltes, de territori només un.
Per això, des de l’Assemblea Local de la CUP de Torroella, diguem RENOVABLES SÍ, PERÒ NO AIXÍ!

CUP
18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis