Avisos

Ser al govern només per ostentar el càrrec, però sense governar

(article publicat al butlletí municipal L'IM, número 194, juliol de 2021)

31.07.2021

A algú li pot semblar una exageració, però gestionar malament el dia a dia no és governar. I els grans temes que té pendents el municipi estan estancats. Si copiéssim un article anterior que ja vam fer denunciant la inacció del govern d’ERC i UPM seria igualment vigent, però empitjorat, pel pas del temps. Això sí, fer-se fotos inaugurant obres parcialment acabades i no accessibles no se’n descuiden pas.
Ara hem sabut que descomptar taxes als firaries per compensar-los dels estralls de la COVID-19 resulta que es pot fer, però als comerços i empreses locals, pel mateix concepte, no. Ens fa molta curiositat saber l’argument macroeconòmic que hi ha al darrere, que és econòmicament racional i eficient ajudar a empreses de fora del municipi i, en canvi, no fer-ho amb les del propi municipi. Se’ns escapa alguna cosa.
La realitat, però, és que la falta de diligència d’aquest govern per recuperar el terreny que des del 1991 un privat hauria d’haver tornat a l’Ajuntament és clamorosa. La mateixa falta de diligència ens la trobem amb el conveni entre l’Ajuntament i l’EMD. El mateix ens passa amb la concessió de l’aigua potable, ni tan sols es plantegen de municipalitzar un servei tan essencial.
Mentrestant, la brutícia i la inseguretat als carrers de l’Estartit (alguns més que d’altres) reflecteixen que ni la gestió del dia a dia són capaços d’afrontar. Interpel·lem directament als que havien estat els nostres socis de govern, al grup d’ERC, que ens expliquin bé allò que ens van dir que

23.05.2024

Les escoles bressol i de primària de Torroella i l'Estartit va recollir un total de 186,5 litres d'oli usat durant el curs passat en el marc de la... (Llegir més)

22.05.2024

La 44a edició del Festival de Torroella de Montgrí, que se celebrarà entre el 2 i 22 d'agost, programarà enguany un total de 18 concerts amb una... (Llegir més)

22.05.2024

El Consell Municipal d’Infants de Torroella de Montgri i l’Estartit repartirà de forma gratuïta 1.000 airejadors per les aixetes per ajudar a... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des, Per quart any consecutiu, engeguem aquesta campanya de comunicació de residus, amb la intenció de potenciar i millorar la... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que arran de l’experiència positiva de les restriccions de trànsit del Passeig de Catalunya durant els... (Llegir més)

17.05.2024

L'alimentació saludable i sostenible serà el principal eix d'actuació que impulsarà aquest any l'Ajuntament en el marc del Pla Municipal de... (Llegir més)

16.05.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

16.05.2024

El proper 20 de maig els centres educatius de Torroella de Montgrí fan festa de lliure disposició i l’Ajuntament ha decidit obrir el pati de... (Llegir més)

15.05.2024

L'Estartit posa el valor el sonso en un cap de setmana dedicat a aquest producte i amb activitats per a tota la família. El cap de setmana dedicat a... (Llegir més)

13.05.2024

Informa't sobre els resultats al Parlament de Catalunya del 12 de maig de 2024 a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

09.05.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'uneix avui 9 de maig a la commemoració del Dia d'Europa, sota el lema "Construim Europa des del món... (Llegir més)

09.05.2024

Aquesta setmana han començat les obres de millora del paviment del cementiri municipal, per tal d'habilitar tots els carrers interiors i substituir... (Llegir més)

08.05.2024

Torroella de Montgrí ha aconseguit reduir el consum d'aigua potable d'un 27 per cent des que l'Ajuntament va assumir, el gener de 2023, la... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis