Avisos

Ajuntament i Ecovidrio tornen a sumar esforços per incrementar el reciclatge de vidre en el sector de la restauració

Un informador ambiental ha visitat 84 grans productors de Torroella i de l'Estartit per ajudar-los a fer més eficient el reciclatge i fomentar el servei de recollida porta a porta

06.08.2021

Ecovidrio ha visitat durant les darreres setmanes un total de 84 establiments de restauració de Torroella i l'Estartit per sensibilitzar-los, ajudar-los en la millora del reciclatge del vidre i fomentar el servei de recollida porta a porta. L'assessorament forma part de la col·laboració que ha establert, per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Torroella, amb Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d´envasos de vidre a Espanya.

L'any passat, la iniciativa es va centrar a l'Estartit i va concloure amb molt bons resultats tant de participació activa d'establiments, com d'increment de tones recollides, per bé que ens trobàvem en un context amb moltes restriccions per la pandèmia. Tot i que aquest tampoc és un estiu totalment convencional, es preveu continuar incrementant el reciclatge d’envasos de vidre i el nombre d’establiments adherits al servei de recollida porta a porta.

El regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, reitera que el foment del porta a porta és una prioritat per a l'Ajuntament, per la qual cosa, enguany, s'ha decidit reeditar la col·laboració amb Ecovidrio i ampliar la implicació municipal mitjançant la participació, a més, en la campanya concurs Moviment Banderes Verdes. Aquesta iniciativa d'àmbit estatal pretén premiar l'esforç d'establiments hostalers i l´activisme dels municipis costaners per a la transició verda.

Reforç del reciclatge durant l'estiu
La campanya d'Ecovidrio coincideix amb l’ampliació, per part de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, durant la temporada alta, del servei de recollida porta a porta comercial de cartró/paper i vidre. El dispositiu es va activar el 15 de juny i finalitzarà el 31 d'agost. El vidre, en contret, es recollirà a l'Estartit, els dimarts i dijous, com fins ara, i també els diumenges; mentre que a Torroella els dimarts i divendres, i també els diumenges.

L'any passat ja es va ampliar la recollida del vidre al diumenge, com a prova pilot, i atesos els bons resultats i la petició expressa de molts comerços, ja que el cap de setmana és quan més residus es generen, aquesta temporada s'ha tornat a ampliar al diumenge.

30.09.2022

La Brigada Municipal està portant a terme aquesta setmana treballs de repàs i millora de la coberta de l'edifici del Cinema Montgrí, per... (Llegir més)

28.09.2022

Manel Camp és, sense cap dubte, un dels grans noms de la música catalana de les darreres dècades i un dels músics més versàtils i... (Llegir més)

28.09.2022

Torroella de Montgrí i l'Estartit han estat acreditades com a adherides al programa de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) després de ser... (Llegir més)

27.09.2022

El projecte educatiu 'El Parc Natural a l'Escola', impulsat pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, ha estat escollit com una... (Llegir més)

27.09.2022

Aquesta setmana s’ha presentat a la delegació del govern de la Generalitat a Girona el Mundial de Veterans de Curses d’Orientació WMOC25 que es... (Llegir més)

27.09.2022

El reconegut circuit Swim No Limits ha escollit l'Estartit per tancar una temporada en la qual han participat ja més de 1.300 nedadors d'arreu de... (Llegir més)

26.09.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha encarregat un vídeo promocional amb l'objectiu de captar visitants aquesta tardor i servir de base per... (Llegir més)

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat... (Llegir més)

24.09.2022

Aquesta setmana s’han col·locat els suports de la nova senyalització dels projecte per posar en valor els punts més destacats dels paisatges... (Llegir més)

23.09.2022

La versió teatral del clàssic del cinema Entre Copas obrirà, el proper 8 d'octubre, la temporada teatral del segon semestre a l’Auditori Teatre... (Llegir més)

22.09.2022

Els Pirates i Corsaris de les Illes Medes tornen a desembarcar a l'Estartit el divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre en la tradicional... (Llegir més)

22.09.2022

Torroella de Montgrí s’ha sumat a la Setmana Europa de l’Esport que enguany se celebrarà entre el 23 i el 30 de setembre. Es tracta d’una... (Llegir més)

16.09.2022

L'AFA del Guillem Montgrí i el Racó de Rialles, en col·laboració amb els ajuntaments de Torroella de Montgrí i Ullà, han organitzat diverses... (Llegir més)

Cercador
eventis