Avisos

Ajuntament i Ecovidrio tornen a sumar esforços per incrementar el reciclatge de vidre en el sector de la restauració

Un informador ambiental ha visitat 84 grans productors de Torroella i de l'Estartit per ajudar-los a fer més eficient el reciclatge i fomentar el servei de recollida porta a porta

06.08.2021

Ecovidrio ha visitat durant les darreres setmanes un total de 84 establiments de restauració de Torroella i l'Estartit per sensibilitzar-los, ajudar-los en la millora del reciclatge del vidre i fomentar el servei de recollida porta a porta. L'assessorament forma part de la col·laboració que ha establert, per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Torroella, amb Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d´envasos de vidre a Espanya.

L'any passat, la iniciativa es va centrar a l'Estartit i va concloure amb molt bons resultats tant de participació activa d'establiments, com d'increment de tones recollides, per bé que ens trobàvem en un context amb moltes restriccions per la pandèmia. Tot i que aquest tampoc és un estiu totalment convencional, es preveu continuar incrementant el reciclatge d’envasos de vidre i el nombre d’establiments adherits al servei de recollida porta a porta.

El regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, reitera que el foment del porta a porta és una prioritat per a l'Ajuntament, per la qual cosa, enguany, s'ha decidit reeditar la col·laboració amb Ecovidrio i ampliar la implicació municipal mitjançant la participació, a més, en la campanya concurs Moviment Banderes Verdes. Aquesta iniciativa d'àmbit estatal pretén premiar l'esforç d'establiments hostalers i l´activisme dels municipis costaners per a la transició verda.

Reforç del reciclatge durant l'estiu
La campanya d'Ecovidrio coincideix amb l’ampliació, per part de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, durant la temporada alta, del servei de recollida porta a porta comercial de cartró/paper i vidre. El dispositiu es va activar el 15 de juny i finalitzarà el 31 d'agost. El vidre, en contret, es recollirà a l'Estartit, els dimarts i dijous, com fins ara, i també els diumenges; mentre que a Torroella els dimarts i divendres, i també els diumenges.

L'any passat ja es va ampliar la recollida del vidre al diumenge, com a prova pilot, i atesos els bons resultats i la petició expressa de molts comerços, ja que el cap de setmana és quan més residus es generen, aquesta temporada s'ha tornat a ampliar al diumenge.

05.08.2022

Aquesta setmana han començat les obres d'adequació i millora de l'accés sud de l'Escola Guillem de Montgrí. Tenen com a objectiu substituir la... (Llegir més)

03.08.2022

L’Àrea de Serveis Socials de Torroella de Montgrí ha atès el darrer any un total de 48 casos relacionats amb la violència masclista.... (Llegir més)

29.07.2022

La 42a edició del Festival de Torroella de Montgrí s'iniciarà demà dissabte 30 de juliol a l'Espai Ter, amb Extinció, espectacle que... (Llegir més)

29.07.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està renovant tots els cartells informatius de la prohibició d'accés amb vehicles motoritzats al massís del... (Llegir més)

22.07.2022

A partir del 2 d'agost es posen a la venda les entrades dels espectacles de pagament de la Festa Major de Sant Genís 2022. Aquesta venda es farà... (Llegir més)

21.07.2022

El director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre, juntament amb la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Montse... (Llegir més)

20.07.2022

Aquest dimecres 20 d'agost, la directora territorial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Maria Josep Porta, ha dut a... (Llegir més)

19.07.2022

Continuem amb el desplegament del projecte de millora de la qualitat urbana i embelliment dels centres comercials de Torroella i de... (Llegir més)

19.07.2022

L’Auditori Teatre Espai Ter programarà més d’una vintena d’espectacles a la nova temporada de l’equipament cultural que tindrà lloc des... (Llegir més)

14.07.2022

L'exjutge de pau Narcís Coll, el compositor Eduardo Rincon i les seccions locals d'AECC – Catalunya Contra El Càncer i d'Oncolliga Girona, rebran... (Llegir més)

13.07.2022

El Fringe Festival Torroella de Montgrí-l'Estartit, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, inaugura la seva novena edició... (Llegir més)

12.07.2022

La Carnisseria Seli de Torroella de Montgrí ha rebut aquest matí el diploma i la placa de forja que l'acredita com a Establiment Històric. Aquest... (Llegir més)

08.07.2022

Després de l’èxit de la primera edició, Giropoma i l’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, posen en marxa la segona edició de... (Llegir més)

Cercador
eventis