Avisos

Incendi forestal al massís del Montgrí

22.07.2021

A les 18.27 h s'ha declarat un foc forestal a la zona de les Dunes. En aquests moments hi treballen 7 mitjans aeris i 20 de terrestres de Bombers.

(19.44 h) El flanc dret avança a mitja intensitat cap a la pista que va de la Casa del Guarda direcció a la Barraca Trobada. Flanc esquerre s'obre topogràficament, però lentament direcció Puig Roig i el cap es mou direcció nord. Treballem sobre les 20ha

(19.50) La Unitat GRAF de Bombers està fent una crema de gestió a la zona del cap de l'incendi, per impedir-nes la progressió. Ara mateix, al lloc, 30 dotacions terrestres i 10 aeris.

(19.52) Els avions de vigilància i atac de Bombers es concentren en el flanc esquerre, que és el que es va obrint lentament. A l'altra banda, intenten aturar el flanc dret a la pista forestal.

(20.00) L'incendi afecta una superfície provisional aproximada de 15 hectàrees dins del terme de Torroella de Montgrí.

(20.11) Bombers ha pogut ancorar el flanc dret en alguns punts de la pista forestal de la Casa del Guarda. Ara mateix, al lloc, 42 dotacions terrestres i 12 aeris.

(20.35) Nota de premsa de Bombers

(20.55) L'estratègia de Bombers és ancorar el cap i el flanc dret a la pista forestal. I intensificar la tasca dels mitjan aeris al flanc esquerre

(22.23) Com a mesura preventiva i a requeriment de Bombers, s'han evacuat 135 menors i 15 monitors d'una casa de colònies. L'incendi és molt lluny, però l'evacuació evita l'ansietat lògica de l'incendi. Els joves han marxat al pavelló municipal en autocar.

(22.47) Més d'una seixantena de dotacions terrestres dels Bombers treballaran al llarg de la nit i la matinada per assegurar el màxim el perímetre abans no es faci de dia i torni a pujar la temperatura.

(23 h) Segons Agents Rurals, l'incendi afecta na superfície provisional aproximada de 70 hectàrees.

( 23.04) Arriben al pavelló els nois i noies evacuats de la casa de colònies

(23.10) Nota de premsa de Bombers

(23.45) Atenció de Bombers a responsables municipals i mitjans de comunicació en el Centre de Comandament Avançat habilitat davant de l'Espai Ter.

(00:36) Com a mesura preventiva, s'han tallat els accessos a NO RESIDENTS a les urbanitzacions Sobretany, Torre Gran, Torre Vella i les Dunes. L'incendi és topogràfic; afecta el bosc en superfície. Pocs arbres afectats per dalt. Els Bombers hi treballen amb 62 dotacions terrestres.

(06) Una seixantena de dotacions terrestres de Bomberscat continuen treballant. Gairebé tot el perímetre de l'incendi està tancat, a excepció d'una zona entre dues cingleres, amb un barranc inaccessible, a la zona del flanc esquerre.Aquesta zona inaccessible de barrancs té molta rocalla i poca vegetació, Les tasques d'extinció  evolucionen favorablement, ja que s'han pogut amortitzar la baixada de temperatura i l'augment nocturn de la humitat relativa en tota aquesta àrea.

(07.45 h) Nota de premsa de Bombers

(08.30 h) Reunió de coordinació i balanç al centre de comandament habilitat al costat del parc de Bombers de Torroella de Montgrí.

(09 h) Atenció als mitjans de comunicació i inici del desmuntatge del centre de comandament avançat.

(09.30 h) Els nois i noies de la casa de colònies de Torreferrana que han passat la nit al pavelló d'esports han començat a deixar l'equipament i a reprendre la seva activitat programada per al dia d'avui.

(11.15) L'alcalde, Jordi Colomí, i el president de l'EMD de l'Estartit, Francesc Ferrer, sobrevolen la zona afectada en l'helicòpter d'Agents Rurals.

(13.40) El perímetre de l'incendi no creix, tot i que els flancs encara no estan estabilitzats. Hi ha molts punts calents, en especial a la zona arbrada del flanc dret. Preocupa que el vent de sud-oest previst a la tarda que no pugui fer variar el comportament del foc.

(15.14 h) Nota de premsa de Bombers

(20.10 h) Bombers confia poder estabilitzar el foc a partir de les 21 h, si es compleix la previsió que afluixi el vent. Ara mateix, al lloc, hi ha 28 camions i 7 helicòpter repassant tota la zona cremada.

(20.58 h) Bombers dóna per estabilitzat l'incendi. Nota de premsa

(24.07 / 10 h) Durant tota la matinada, 18 dotacions terrestres de Bombers han estat remullant la zona afectada. No s'ha produït Cap incidència. No ha bufat tramuntana i això ha facilitat les tasques Durant la jornada d'avui també ens hi estaran treballant, vigilant que no hi hagi represes. L'incendi continua ESTABILITZAT, però encara no CONTROLAT.

(25.07 / 22 h) Bombers declaren l'incendi com a CONTROLAT. Hi continuem treballant, però amb 5 dotacions, que continuen resseguint el perímetre i vigilant qualsevol punt calent.

01.12.2022

Formen part del projecte la Diputació de Girona, juntament amb els ajuntaments de Gualta, de Torroella de Montgrí i d'Ullà, la Universitat de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana passada han finalitzat els treballs d'acondicionament acústic del menjador escolar de l'Escola Guillem de Montgrí i també de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana han començat les obres de millora del parc infantil, situat a la plaça 11 de setembre, que s’allargaran durant un mes i mig... (Llegir més)

29.11.2022

La nova temporada, de gener a juny, oferirà una vintena d’espectacles amb propostes destacades que estan protagonitzades per dones com ‘La... (Llegir més)

25.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha volgut sumar avui #25N a la commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones, per... (Llegir més)

24.11.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una iniciativa que... (Llegir més)

24.11.2022

Benvolguts veïns i veïnes, Us informem que aquesta propera setmana començaran les obres de pavimentació i millora del Camí de les Dunes,... (Llegir més)

23.11.2022

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació internacional de... (Llegir més)

22.11.2022

L’Ajuntament de de Torroella de Montgrí ha obert una Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i... (Llegir més)

17.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí impulsa la creació d'una comunitat energètica local (CEL) amb l'objectiu de fomentar l'autoconsum compartit... (Llegir més)

08.11.2022

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats pel macro parc eòlic marí projectat a la Costa Brava han mantingut una reunió de treball aquest... (Llegir més)

08.11.2022

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, demanarà al president de l’EMD de l’Estartit, Francesc Ferrer, que autoritzi fer una... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis