Avisos

Incendi forestal al massís del Montgrí

22.07.2021

A les 18.27 h s'ha declarat un foc forestal a la zona de les Dunes. En aquests moments hi treballen 7 mitjans aeris i 20 de terrestres de Bombers.

(19.44 h) El flanc dret avança a mitja intensitat cap a la pista que va de la Casa del Guarda direcció a la Barraca Trobada. Flanc esquerre s'obre topogràficament, però lentament direcció Puig Roig i el cap es mou direcció nord. Treballem sobre les 20ha

(19.50) La Unitat GRAF de Bombers està fent una crema de gestió a la zona del cap de l'incendi, per impedir-nes la progressió. Ara mateix, al lloc, 30 dotacions terrestres i 10 aeris.

(19.52) Els avions de vigilància i atac de Bombers es concentren en el flanc esquerre, que és el que es va obrint lentament. A l'altra banda, intenten aturar el flanc dret a la pista forestal.

(20.00) L'incendi afecta una superfície provisional aproximada de 15 hectàrees dins del terme de Torroella de Montgrí.

(20.11) Bombers ha pogut ancorar el flanc dret en alguns punts de la pista forestal de la Casa del Guarda. Ara mateix, al lloc, 42 dotacions terrestres i 12 aeris.

(20.35) Nota de premsa de Bombers

(20.55) L'estratègia de Bombers és ancorar el cap i el flanc dret a la pista forestal. I intensificar la tasca dels mitjan aeris al flanc esquerre

(22.23) Com a mesura preventiva i a requeriment de Bombers, s'han evacuat 135 menors i 15 monitors d'una casa de colònies. L'incendi és molt lluny, però l'evacuació evita l'ansietat lògica de l'incendi. Els joves han marxat al pavelló municipal en autocar.

(22.47) Més d'una seixantena de dotacions terrestres dels Bombers treballaran al llarg de la nit i la matinada per assegurar el màxim el perímetre abans no es faci de dia i torni a pujar la temperatura.

(23 h) Segons Agents Rurals, l'incendi afecta na superfície provisional aproximada de 70 hectàrees.

( 23.04) Arriben al pavelló els nois i noies evacuats de la casa de colònies

(23.10) Nota de premsa de Bombers

(23.45) Atenció de Bombers a responsables municipals i mitjans de comunicació en el Centre de Comandament Avançat habilitat davant de l'Espai Ter.

(00:36) Com a mesura preventiva, s'han tallat els accessos a NO RESIDENTS a les urbanitzacions Sobretany, Torre Gran, Torre Vella i les Dunes. L'incendi és topogràfic; afecta el bosc en superfície. Pocs arbres afectats per dalt. Els Bombers hi treballen amb 62 dotacions terrestres.

(06) Una seixantena de dotacions terrestres de Bomberscat continuen treballant. Gairebé tot el perímetre de l'incendi està tancat, a excepció d'una zona entre dues cingleres, amb un barranc inaccessible, a la zona del flanc esquerre.Aquesta zona inaccessible de barrancs té molta rocalla i poca vegetació, Les tasques d'extinció  evolucionen favorablement, ja que s'han pogut amortitzar la baixada de temperatura i l'augment nocturn de la humitat relativa en tota aquesta àrea.

(07.45 h) Nota de premsa de Bombers

(08.30 h) Reunió de coordinació i balanç al centre de comandament habilitat al costat del parc de Bombers de Torroella de Montgrí.

(09 h) Atenció als mitjans de comunicació i inici del desmuntatge del centre de comandament avançat.

(09.30 h) Els nois i noies de la casa de colònies de Torreferrana que han passat la nit al pavelló d'esports han començat a deixar l'equipament i a reprendre la seva activitat programada per al dia d'avui.

(11.15) L'alcalde, Jordi Colomí, i el president de l'EMD de l'Estartit, Francesc Ferrer, sobrevolen la zona afectada en l'helicòpter d'Agents Rurals.

(13.40) El perímetre de l'incendi no creix, tot i que els flancs encara no estan estabilitzats. Hi ha molts punts calents, en especial a la zona arbrada del flanc dret. Preocupa que el vent de sud-oest previst a la tarda que no pugui fer variar el comportament del foc.

(15.14 h) Nota de premsa de Bombers

(20.10 h) Bombers confia poder estabilitzar el foc a partir de les 21 h, si es compleix la previsió que afluixi el vent. Ara mateix, al lloc, hi ha 28 camions i 7 helicòpter repassant tota la zona cremada.

(20.58 h) Bombers dóna per estabilitzat l'incendi. Nota de premsa

(24.07 / 10 h) Durant tota la matinada, 18 dotacions terrestres de Bombers han estat remullant la zona afectada. No s'ha produït Cap incidència. No ha bufat tramuntana i això ha facilitat les tasques Durant la jornada d'avui també ens hi estaran treballant, vigilant que no hi hagi represes. L'incendi continua ESTABILITZAT, però encara no CONTROLAT.

(25.07 / 22 h) Bombers declaren l'incendi com a CONTROLAT. Hi continuem treballant, però amb 5 dotacions, que continuen resseguint el perímetre i vigilant qualsevol punt calent.

12.08.2022

Torroella de Montgrí ho té tot a punt per celebrar una Festa Major com les d'abans, amb totes les activitats i sense les restriccions dels darrers... (Llegir més)

11.08.2022

Jordi Costa i Gayoso, alumne de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, amb el treball «Projecte de depuració d’aigües residuals amb... (Llegir més)

10.08.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha creat una aplicació d’informació ciutadana per a dispositius mòbils com telèfons o tauletes amb la... (Llegir més)

09.08.2022

Les famílies de Torroella de Montgrí que han patit una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal ja disposen al cementiri municipal d'un espai de... (Llegir més)

05.08.2022

Aquesta setmana han començat les obres d'adequació i millora de l'accés sud de l'Escola Guillem de Montgrí. Tenen com a objectiu substituir la... (Llegir més)

03.08.2022

L’Àrea de Serveis Socials de Torroella de Montgrí ha atès el darrer any un total de 48 casos relacionats amb la violència masclista.... (Llegir més)

29.07.2022

La 42a edició del Festival de Torroella de Montgrí s'iniciarà demà dissabte 30 de juliol a l'Espai Ter, amb Extinció, espectacle que... (Llegir més)

29.07.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està renovant tots els cartells informatius de la prohibició d'accés amb vehicles motoritzats al massís del... (Llegir més)

22.07.2022

A partir del 2 d'agost es posen a la venda les entrades dels espectacles de pagament de la Festa Major de Sant Genís 2022. Aquesta venda es farà... (Llegir més)

21.07.2022

El director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre, juntament amb la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Montse... (Llegir més)

20.07.2022

Aquest dimecres 20 d'agost, la directora territorial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Maria Josep Porta, ha dut a... (Llegir més)

19.07.2022

Continuem amb el desplegament del projecte de millora de la qualitat urbana i embelliment dels centres comercials de Torroella i de... (Llegir més)

19.07.2022

L’Auditori Teatre Espai Ter programarà més d’una vintena d’espectacles a la nova temporada de l’equipament cultural que tindrà lloc des... (Llegir més)

Cercador
eventis