Avisos

El futur nou passeig marítim de l'Estartit conservarà un gran nombre de places d'aparcament públic

L'Ajuntament crearà dues noves bosses d'aparcament perifèriques en el marc del pla de sostenibilitat

09.07.2021

La remodelació del passeig marítim de l'Estartit reservarà una important bossa de places d'aparcament, segons han acordat l'Ajuntament i l'Estat. La solució en què s'està treballant parteix d'un avantprojecte consensuat que trasllada el traçat del nou passeig més a cap a la platja. Per bé que transcorrerà per bona part de l'actual zona d'aparcament habilitada a la zona marítimoterrestre, el projecte final inclourà una zona d’aparcament a la nova part urbana que es generarà entre el nou passeig i l'actual carretera.

Per a l'Ajuntament és molt important mantenir una bossa d'aparcaments en aquest sector del front marítim i així ho ha defensat davant dels responsables de Costes de l'Estat. Mentre no s'executa l'obra del nou passeig, es mantindrà l'actual zona d'aparcament.

Projectes estratègics
La remodelació del front marítim és una intervenció estratègica i prioritària per a la millora de la imatge i els serveis de la destinació. Per aquesta raó, el govern municipal continua insistint que les diferents actuacions projectades es puguin tirar endavant al més aviat possible.

L'àmbit de passeig que és competència de l'Estat abasta un tram d'uns 500 metres compresos entre el torrent i el parc de la Pineda. En aquest cas, es disposa d'un avantprojecte que preveu una inversió d'uns 5 milions d'euros.

L'Estat també té projectat, en un estadi més avançat, el nou tram de passeig marítim per a vianants que connectarà el sector sud dels Griells, davant del carrer Tulipa, amb la Pletera.  Tindrà una longitud aproximada de 320 metres. El projecte també pretén renaturalitzar les zones de domini públic marítimoterrestre actualment ocupades per un càmping. El passeig es projecta amb una passera elevada de fusta que tindrà una amplada variable d'entre 3 i 6 metres, integrant diverses zones de mirador al llarg del camí.

Pel que al tram de passeig que és competència de la Generalitat, el que envolta les instal·lacions portuàries, des de l'últim tram del moll de ribera –adequat per Ports de la Generalitat l'any 2006– fins a la zona del Freu, també s'ha avançat en la redacció d'un projecte consensuat. L'actuació projectada està pressupostada en uns 5 milions d'euros i ha de servir per crear noves zones de passeig i zones verdes, i nous espais per a ús ciutadà.

Entre les accions que es proposen hi ha la disminució del nivell del passeig perquè quedi a la mateixa alçada del port i abordar l'evacuació de les aigües procedents del torrent d'en Planes. En relació a aquest punt, l'Ajuntament preveu fer-hi una aportació econòmica. Precisament, en relació amb aquest projecte, l'Ajuntament, amb el suport de Ports de la Generalitat, ha elaborat un estudi hidràulic on defineix una solució als problemes històrics d'inundabilitat que pateix un important sector del passeig marítim, a conseqüència de l'acumulació sobtada d'aigües pluvials provinents del nucli urbà i de la muntanya, especialment durant les llevantades que impedeix que el torrent desguassi correctament

Aquests importants projectes comportaran una gran transformació del front marítim del municipi, de manera que es configurarà com un dels passejos marítims transitables a peu, més grans de la costa Brava, entre el Molinet i la Gola de Ter.

Aparcaments perifèrics
Paral·lelament a aquestes grans actuacions, l'Ajuntament està treballant, a través del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí-l'Estartit (2021-2023), en la creació de dues grans bosses d'aparcaments a l'entrada de l'Estartit i a la zona del Ter Vell. Aquests projectes s’inclouen dins del programa de mobilitat sostenible, que és una de les 16 línies d'actuacions del pla.

02.12.2022

El Pomatec ha arribat a la 22a edició amb l'emergència climàtica i els problemes i reptes que planteja com a element central. El Cinema Montgrí... (Llegir més)

01.12.2022

Formen part del projecte la Diputació de Girona, juntament amb els ajuntaments de Gualta, de Torroella de Montgrí i d'Ullà, la Universitat de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana passada han finalitzat els treballs d'acondicionament acústic del menjador escolar de l'Escola Guillem de Montgrí i també de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana han començat les obres de millora del parc infantil, situat a la plaça 11 de setembre, que s’allargaran durant un mes i mig... (Llegir més)

29.11.2022

La nova temporada, de gener a juny, oferirà una vintena d’espectacles amb propostes destacades que estan protagonitzades per dones com ‘La... (Llegir més)

25.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha volgut sumar avui #25N a la commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones, per... (Llegir més)

24.11.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una iniciativa que... (Llegir més)

24.11.2022

Benvolguts veïns i veïnes, Us informem que aquesta propera setmana començaran les obres de pavimentació i millora del Camí de les Dunes,... (Llegir més)

23.11.2022

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació internacional de... (Llegir més)

22.11.2022

L’Ajuntament de de Torroella de Montgrí ha obert una Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i... (Llegir més)

17.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí impulsa la creació d'una comunitat energètica local (CEL) amb l'objectiu de fomentar l'autoconsum compartit... (Llegir més)

08.11.2022

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats pel macro parc eòlic marí projectat a la Costa Brava han mantingut una reunió de treball aquest... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis