L'Ajuntament intensifica, durant l'estiu, la recollida porta a porta comercial

També engega dues campanyes de sensibilització per fomentar-ne el servei i evitar l'ús incorrecte dels contenidors de la via pública

06.07.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ampliarà durant la temporada alta el servei de recollida porta a porta comercial de cartró/paper i vidre. Amb la millora implementada, es vol facilitar el servei als establiments i incrementar els percentatges municipals de reciclatge. La millora s'implementa tant a Torroella com a l'Estartit i es concreta amb l'augment d'un dia en les freqüències de recollida.

A l'Estartit, el cartró/paper es recollirà dilluns, dimecres, divendres, com ja es venia fent, i s'ampliarà el servei al dissabte; mentre que el vidre es recollirà dimarts i dijous, com fins ara, i també els diumenges. L´any passat ja es va ampliar la recollida del vidre al diumenge, com a prova pilot, i atesos els bons resultats i la petició expressa de molts comerços, ja que el cap de setmana és quan més residus es generen, aquesta temporada s'ha tornat a ampliar al diumenge.

A Torroella també s'ampliarà un dia més la recollida d'aquestes dues fraccions. El paper/cartró es recollirà el dijous, com es venia fent, i el dilluns, com a ampliació; i el vidre es recollirà els dimarts i divendres, com es va habitualment, i els diumenges, com ampliació.

La millora en el servei s'ha complementat amb l'inici, aquesta setmana, d'una campanya de comunicació i sensibilització amb la intenció de potenciar la recollida porta a porta entre els grans generadors, especialment bars i restaurants. La iniciativa es porta a terme a través d'una educadora ambiental del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Marc Calvet, regidor de Residus, argumenta que amb el reforç del servei i la campanya de sensibilització es vol fomentar el sistema porta a porta entre el comerç, de les fraccions selectives de FORM, vidre, envasos i paper i cartró, i evitar, així, la utilització incorrecta dels contenidors de la via pública, que fàcilment poden quedar desbordats perquè no estan dimensionats per a l'ús intensiu que requereixen els grans generadors.

Campanya d'Ecovidrio a Torroella
Calvet també ha informat que, a partir d'aquest dijous 8 de juliol es tornarà a col·laborar amb l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya, per portar a terme una campanya informativa i fonamentar la recollida de vidre. Aquesta temporada la campanya se centrarà als grans generadors de Torroella de Montgrí. L'estiu passat es va portar a terme amb gran èxit a l'Estartit. L’experiència es va tancar amb la participació d'una setantena de bars i restaurants, que van rebre la visita d'un equip d'informadors ambientals per ajudar-los i estimular-los a reforçar la tasca de reciclatge que ja fan. Els informador van lliurar de forma gratuïta bujols especials per facilitar la tasca de reciclatge i va aportar contenidors adaptats a les necessitats del sector.

Aquesta temporada es manté, com a l´any passat a l’Estartit, la compactadora industrial de cartró comercial i els iglús situats al carrer Macel·lí Audivert, per a aquells casos en que siguin necessaris per un excés de residu comercial. els interessats només cal que sol·licitin el codi d'apertura a través dels correus electrònics mauguet@torroella-estaratit.cat o mcanales@torroella- estartit.cat o bé al telèfon 972 755152.

Els establiments tenen a la seva disposició, de forma gratuïta, els contenidors per a la recollida PaP (de fracció vidre i FORM). Només cal que ens ho sol·licitin a l'Ajuntament i se'ls farà arribar.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis