Avisos

L'Ajuntament intensifica, durant l'estiu, la recollida porta a porta comercial

També engega dues campanyes de sensibilització per fomentar-ne el servei i evitar l'ús incorrecte dels contenidors de la via pública

06.07.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ampliarà durant la temporada alta el servei de recollida porta a porta comercial de cartró/paper i vidre. Amb la millora implementada, es vol facilitar el servei als establiments i incrementar els percentatges municipals de reciclatge. La millora s'implementa tant a Torroella com a l'Estartit i es concreta amb l'augment d'un dia en les freqüències de recollida.

A l'Estartit, el cartró/paper es recollirà dilluns, dimecres, divendres, com ja es venia fent, i s'ampliarà el servei al dissabte; mentre que el vidre es recollirà dimarts i dijous, com fins ara, i també els diumenges. L´any passat ja es va ampliar la recollida del vidre al diumenge, com a prova pilot, i atesos els bons resultats i la petició expressa de molts comerços, ja que el cap de setmana és quan més residus es generen, aquesta temporada s'ha tornat a ampliar al diumenge.

A Torroella també s'ampliarà un dia més la recollida d'aquestes dues fraccions. El paper/cartró es recollirà el dijous, com es venia fent, i el dilluns, com a ampliació; i el vidre es recollirà els dimarts i divendres, com es va habitualment, i els diumenges, com ampliació.

La millora en el servei s'ha complementat amb l'inici, aquesta setmana, d'una campanya de comunicació i sensibilització amb la intenció de potenciar la recollida porta a porta entre els grans generadors, especialment bars i restaurants. La iniciativa es porta a terme a través d'una educadora ambiental del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Marc Calvet, regidor de Residus, argumenta que amb el reforç del servei i la campanya de sensibilització es vol fomentar el sistema porta a porta entre el comerç, de les fraccions selectives de FORM, vidre, envasos i paper i cartró, i evitar, així, la utilització incorrecta dels contenidors de la via pública, que fàcilment poden quedar desbordats perquè no estan dimensionats per a l'ús intensiu que requereixen els grans generadors.

Campanya d'Ecovidrio a Torroella
Calvet també ha informat que, a partir d'aquest dijous 8 de juliol es tornarà a col·laborar amb l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya, per portar a terme una campanya informativa i fonamentar la recollida de vidre. Aquesta temporada la campanya se centrarà als grans generadors de Torroella de Montgrí. L'estiu passat es va portar a terme amb gran èxit a l'Estartit. L’experiència es va tancar amb la participació d'una setantena de bars i restaurants, que van rebre la visita d'un equip d'informadors ambientals per ajudar-los i estimular-los a reforçar la tasca de reciclatge que ja fan. Els informador van lliurar de forma gratuïta bujols especials per facilitar la tasca de reciclatge i va aportar contenidors adaptats a les necessitats del sector.

Aquesta temporada es manté, com a l´any passat a l’Estartit, la compactadora industrial de cartró comercial i els iglús situats al carrer Macel·lí Audivert, per a aquells casos en que siguin necessaris per un excés de residu comercial. els interessats només cal que sol·licitin el codi d'apertura a través dels correus electrònics mauguet@torroella-estaratit.cat o mcanales@torroella- estartit.cat o bé al telèfon 972 755152.

Els establiments tenen a la seva disposició, de forma gratuïta, els contenidors per a la recollida PaP (de fracció vidre i FORM). Només cal que ens ho sol·licitin a l'Ajuntament i se'ls farà arribar.

05.08.2022

Aquesta setmana han començat les obres d'adequació i millora de l'accés sud de l'Escola Guillem de Montgrí. Tenen com a objectiu substituir la... (Llegir més)

03.08.2022

L’Àrea de Serveis Socials de Torroella de Montgrí ha atès el darrer any un total de 48 casos relacionats amb la violència masclista.... (Llegir més)

29.07.2022

La 42a edició del Festival de Torroella de Montgrí s'iniciarà demà dissabte 30 de juliol a l'Espai Ter, amb Extinció, espectacle que... (Llegir més)

29.07.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està renovant tots els cartells informatius de la prohibició d'accés amb vehicles motoritzats al massís del... (Llegir més)

22.07.2022

A partir del 2 d'agost es posen a la venda les entrades dels espectacles de pagament de la Festa Major de Sant Genís 2022. Aquesta venda es farà... (Llegir més)

21.07.2022

El director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre, juntament amb la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Montse... (Llegir més)

20.07.2022

Aquest dimecres 20 d'agost, la directora territorial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Maria Josep Porta, ha dut a... (Llegir més)

19.07.2022

Continuem amb el desplegament del projecte de millora de la qualitat urbana i embelliment dels centres comercials de Torroella i de... (Llegir més)

19.07.2022

L’Auditori Teatre Espai Ter programarà més d’una vintena d’espectacles a la nova temporada de l’equipament cultural que tindrà lloc des... (Llegir més)

14.07.2022

L'exjutge de pau Narcís Coll, el compositor Eduardo Rincon i les seccions locals d'AECC – Catalunya Contra El Càncer i d'Oncolliga Girona, rebran... (Llegir més)

13.07.2022

El Fringe Festival Torroella de Montgrí-l'Estartit, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, inaugura la seva novena edició... (Llegir més)

12.07.2022

La Carnisseria Seli de Torroella de Montgrí ha rebut aquest matí el diploma i la placa de forja que l'acredita com a Establiment Històric. Aquest... (Llegir més)

08.07.2022

Després de l’èxit de la primera edició, Giropoma i l’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, posen en marxa la segona edició de... (Llegir més)

Cercador
eventis