Avisos

L'Ajuntament intensifica, durant l'estiu, la recollida porta a porta comercial

També engega dues campanyes de sensibilització per fomentar-ne el servei i evitar l'ús incorrecte dels contenidors de la via pública

06.07.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ampliarà durant la temporada alta el servei de recollida porta a porta comercial de cartró/paper i vidre. Amb la millora implementada, es vol facilitar el servei als establiments i incrementar els percentatges municipals de reciclatge. La millora s'implementa tant a Torroella com a l'Estartit i es concreta amb l'augment d'un dia en les freqüències de recollida.

A l'Estartit, el cartró/paper es recollirà dilluns, dimecres, divendres, com ja es venia fent, i s'ampliarà el servei al dissabte; mentre que el vidre es recollirà dimarts i dijous, com fins ara, i també els diumenges. L´any passat ja es va ampliar la recollida del vidre al diumenge, com a prova pilot, i atesos els bons resultats i la petició expressa de molts comerços, ja que el cap de setmana és quan més residus es generen, aquesta temporada s'ha tornat a ampliar al diumenge.

A Torroella també s'ampliarà un dia més la recollida d'aquestes dues fraccions. El paper/cartró es recollirà el dijous, com es venia fent, i el dilluns, com a ampliació; i el vidre es recollirà els dimarts i divendres, com es va habitualment, i els diumenges, com ampliació.

La millora en el servei s'ha complementat amb l'inici, aquesta setmana, d'una campanya de comunicació i sensibilització amb la intenció de potenciar la recollida porta a porta entre els grans generadors, especialment bars i restaurants. La iniciativa es porta a terme a través d'una educadora ambiental del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Marc Calvet, regidor de Residus, argumenta que amb el reforç del servei i la campanya de sensibilització es vol fomentar el sistema porta a porta entre el comerç, de les fraccions selectives de FORM, vidre, envasos i paper i cartró, i evitar, així, la utilització incorrecta dels contenidors de la via pública, que fàcilment poden quedar desbordats perquè no estan dimensionats per a l'ús intensiu que requereixen els grans generadors.

Campanya d'Ecovidrio a Torroella
Calvet també ha informat que, a partir d'aquest dijous 8 de juliol es tornarà a col·laborar amb l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya, per portar a terme una campanya informativa i fonamentar la recollida de vidre. Aquesta temporada la campanya se centrarà als grans generadors de Torroella de Montgrí. L'estiu passat es va portar a terme amb gran èxit a l'Estartit. L’experiència es va tancar amb la participació d'una setantena de bars i restaurants, que van rebre la visita d'un equip d'informadors ambientals per ajudar-los i estimular-los a reforçar la tasca de reciclatge que ja fan. Els informador van lliurar de forma gratuïta bujols especials per facilitar la tasca de reciclatge i va aportar contenidors adaptats a les necessitats del sector.

Aquesta temporada es manté, com a l´any passat a l’Estartit, la compactadora industrial de cartró comercial i els iglús situats al carrer Macel·lí Audivert, per a aquells casos en que siguin necessaris per un excés de residu comercial. els interessats només cal que sol·licitin el codi d'apertura a través dels correus electrònics mauguet@torroella-estaratit.cat o mcanales@torroella- estartit.cat o bé al telèfon 972 755152.

Els establiments tenen a la seva disposició, de forma gratuïta, els contenidors per a la recollida PaP (de fracció vidre i FORM). Només cal que ens ho sol·licitin a l'Ajuntament i se'ls farà arribar.

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

04.05.2023

El menjador escolar que gestiona l'AFA Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí, ha revalidat per segon any consecutiu el certificat de qualitat... (Llegir més)

03.05.2023

Aquest matí ha tingut lloc una reunió de treball entre l'Ajuntament de Torrelles de la Salanca i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per marcar... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis