Avisos

L'Ajuntament intensifica, durant l'estiu, la recollida porta a porta comercial

També engega dues campanyes de sensibilització per fomentar-ne el servei i evitar l'ús incorrecte dels contenidors de la via pública

06.07.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ampliarà durant la temporada alta el servei de recollida porta a porta comercial de cartró/paper i vidre. Amb la millora implementada, es vol facilitar el servei als establiments i incrementar els percentatges municipals de reciclatge. La millora s'implementa tant a Torroella com a l'Estartit i es concreta amb l'augment d'un dia en les freqüències de recollida.

A l'Estartit, el cartró/paper es recollirà dilluns, dimecres, divendres, com ja es venia fent, i s'ampliarà el servei al dissabte; mentre que el vidre es recollirà dimarts i dijous, com fins ara, i també els diumenges. L´any passat ja es va ampliar la recollida del vidre al diumenge, com a prova pilot, i atesos els bons resultats i la petició expressa de molts comerços, ja que el cap de setmana és quan més residus es generen, aquesta temporada s'ha tornat a ampliar al diumenge.

A Torroella també s'ampliarà un dia més la recollida d'aquestes dues fraccions. El paper/cartró es recollirà el dijous, com es venia fent, i el dilluns, com a ampliació; i el vidre es recollirà els dimarts i divendres, com es va habitualment, i els diumenges, com ampliació.

La millora en el servei s'ha complementat amb l'inici, aquesta setmana, d'una campanya de comunicació i sensibilització amb la intenció de potenciar la recollida porta a porta entre els grans generadors, especialment bars i restaurants. La iniciativa es porta a terme a través d'una educadora ambiental del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Marc Calvet, regidor de Residus, argumenta que amb el reforç del servei i la campanya de sensibilització es vol fomentar el sistema porta a porta entre el comerç, de les fraccions selectives de FORM, vidre, envasos i paper i cartró, i evitar, així, la utilització incorrecta dels contenidors de la via pública, que fàcilment poden quedar desbordats perquè no estan dimensionats per a l'ús intensiu que requereixen els grans generadors.

Campanya d'Ecovidrio a Torroella
Calvet també ha informat que, a partir d'aquest dijous 8 de juliol es tornarà a col·laborar amb l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya, per portar a terme una campanya informativa i fonamentar la recollida de vidre. Aquesta temporada la campanya se centrarà als grans generadors de Torroella de Montgrí. L'estiu passat es va portar a terme amb gran èxit a l'Estartit. L’experiència es va tancar amb la participació d'una setantena de bars i restaurants, que van rebre la visita d'un equip d'informadors ambientals per ajudar-los i estimular-los a reforçar la tasca de reciclatge que ja fan. Els informador van lliurar de forma gratuïta bujols especials per facilitar la tasca de reciclatge i va aportar contenidors adaptats a les necessitats del sector.

Aquesta temporada es manté, com a l´any passat a l’Estartit, la compactadora industrial de cartró comercial i els iglús situats al carrer Macel·lí Audivert, per a aquells casos en que siguin necessaris per un excés de residu comercial. els interessats només cal que sol·licitin el codi d'apertura a través dels correus electrònics mauguet@torroella-estaratit.cat o mcanales@torroella- estartit.cat o bé al telèfon 972 755152.

Els establiments tenen a la seva disposició, de forma gratuïta, els contenidors per a la recollida PaP (de fracció vidre i FORM). Només cal que ens ho sol·licitin a l'Ajuntament i se'ls farà arribar.

30.09.2022

La Brigada Municipal està portant a terme aquesta setmana treballs de repàs i millora de la coberta de l'edifici del Cinema Montgrí, per... (Llegir més)

28.09.2022

Manel Camp és, sense cap dubte, un dels grans noms de la música catalana de les darreres dècades i un dels músics més versàtils i... (Llegir més)

28.09.2022

Torroella de Montgrí i l'Estartit han estat acreditades com a adherides al programa de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) després de ser... (Llegir més)

27.09.2022

El projecte educatiu 'El Parc Natural a l'Escola', impulsat pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, ha estat escollit com una... (Llegir més)

27.09.2022

Aquesta setmana s’ha presentat a la delegació del govern de la Generalitat a Girona el Mundial de Veterans de Curses d’Orientació WMOC25 que es... (Llegir més)

27.09.2022

El reconegut circuit Swim No Limits ha escollit l'Estartit per tancar una temporada en la qual han participat ja més de 1.300 nedadors d'arreu de... (Llegir més)

26.09.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha encarregat un vídeo promocional amb l'objectiu de captar visitants aquesta tardor i servir de base per... (Llegir més)

26.09.2022

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible se celebra a Europa del 26 al 30 de setembre de 2022, per a conscienciar la societat de la necessitat... (Llegir més)

24.09.2022

Aquesta setmana s’han col·locat els suports de la nova senyalització dels projecte per posar en valor els punts més destacats dels paisatges... (Llegir més)

23.09.2022

La versió teatral del clàssic del cinema Entre Copas obrirà, el proper 8 d'octubre, la temporada teatral del segon semestre a l’Auditori Teatre... (Llegir més)

22.09.2022

Els Pirates i Corsaris de les Illes Medes tornen a desembarcar a l'Estartit el divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre en la tradicional... (Llegir més)

22.09.2022

Torroella de Montgrí s’ha sumat a la Setmana Europa de l’Esport que enguany se celebrarà entre el 23 i el 30 de setembre. Es tracta d’una... (Llegir més)

16.09.2022

L'AFA del Guillem Montgrí i el Racó de Rialles, en col·laboració amb els ajuntaments de Torroella de Montgrí i Ullà, han organitzat diverses... (Llegir més)

Cercador
eventis