Avisos

FIMAG promou el primer catàleg professional de màgia de Catalunya

Abel Font, responsable de comunicació de FIMAG; Josep Martinoy, segon tinent d'alcalde de Torroella de Montgrí; Albert Piñeira, diputat de Cultura; Antoni Roviras, director de l'Espai Ter; i Ignasi Molina, director de FIMAG.
Abel Font, responsable de comunicació de FIMAG; Josep Martinoy, segon tinent d'alcalde de Torroella de Montgrí; Albert Piñeira, diputat de Cultura; Antoni Roviras, director de l'Espai Ter; i Ignasi Molina, director de FIMAG.

01.06.2021

La sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona ha estat l’escenari aquest dimarts al matí de la presentació del primer Catàleg de màgia de Catalunya. Es tracta d’un document en format digital –es pot consultar en el lloc web fimagpro.fimag.cat–, que pretén aglutinar la gran quantitat i diversitat d’espectacles d’aquesta art escènica que es produeixen actualment al país. En total, inclou fitxes de 104 espectacles proposats per 67 mags.

La prioritat del catàleg és cohesionar el sector, incrementar-ne la notorietat i, sobretot, fer-lo visible davant de tècnics municipals o d’equipaments municipals, promotors i gestors culturals en general, perquè puguin optar per incloure espectacles de màgia en les seves programacions. L’elaboració del catàleg ha anat a càrrec del Festival Internacional de Màgia (FIMAG) de Torroella, en col·laboració amb la Diputació de Girona i de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí.

En la seva intervenció, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha subratllat la voluntat de la corporació «de contribuir a afavorir el coneixement i la programació d’aquesta mena espectacles, per tal que la màgia es converteixi en una disciplina totalment professional», al qual ha afegit «Volem que la màgia sigui reconeguda i que contribueixi a enfortir el sector cultural, tan masegat per la pandèmia de la COVID-19».

Aposta cultural
En l’acte, també hi han participat el segon tinent d'alcalde de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, Josep Martinoy, que ha subratllat el lligam creixent que la màgia ha establert en aquesta localitat del Baix Empordà: «El FIMAG és una aposta estratègica del municipi en la qual s’impliquen tota la ciutadania i el comerç local. A Torroella de Montgrí destinem en funció de l’any entre un 10 % i un 14 % del pressupost a la cultura. Som sensibles a la cultura i fem un esforç en aquest sentit, perquè entenem que l’enriquiment cultural també pot ser un element associat a la promoció econòmica».

Fitxes al detall
El Catàleg de mags de Catalunya disposa d’una relació completa i actual dels professionals d’aquest sector artístic. La voluntat és facilitar la incorporació a les companyies i els mags que així ho considerin, per bé que les actualitzacions només es faran cada inici d’any.

El document s’organitza per fitxes, que contenen la informació bàsica del mag i el tipus d’espectacle de què es tracta (amb sinopsi i enllaç a vídeo, si en té). Les diferents propostes es poden organitzar en format alfabètic per títol o per autor. En aquest sentit, el cercador ajudarà a fer recerques en base a quatre conceptes: el format de l’espectacle, la categoria, el públic a qui va dirigit i el caixet.

El responsable de comunicació del FIMAG, Abel Font, ha subratllat que «aquest catàleg és força representatiu del sector, ja que s’hi inclou prop del 80 % de companyies i mags que hi ha en l’actualitat a Catalunya».

Aquesta iniciativa suposa un pas endavant més en la projecció del FIMAG com un espai de referència en el món de la màgia, tant en l’àmbit local com a Catalunya. En el festival, hi ha consolidada una programació transversal, amb activitats per a totes les edats, i la Fira de Programadors de Màgia de Catalunya (FIMAG PRO), iniciada el 2018, s’ha erigit com un aparador idoni perquè els mags puguin mostrar fragments dels seus últims espectacles davant de programadors del sector.

L’edició d’enguany del FIMAG arrencarà aquest divendres 4 de juny i s’allargarà tot el cap de setmana. S’aprofitarà també la celebració de la Fira durant el primer dia de festival per donar a conèixer aquest nou catàleg entre els gestors culturals que hi assisteixin.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis