Avisos

L'Ajuntament inicia un procés per ordenar i millorar la gestió de les colònies de gats de carrer

04.05.2021

L’Ajuntament ha iniciat un procés per ordenar i millorar la gestió de les colònies de gats urbans de Torroella i l’Estartit. Després d’un anys en servei, se n’ha avaluat el seu funcionament i es volen implementar diverses mesures perquè es converteixen, de manera efectiva, en un mitjà que permeti regular la superpoblació de gats i les molèsties veïnals, especialment en els punts més conflictius.

Les colònies controlades pretenen cercar un equilibri de relació entre les persones i els animals. Es tracta d'uns punts de l'espai públic on conviuen un grup de gats que han estat capturat i esterilitzats. Als espais de la via pública on s'implanten, s'hi instal·len sistemes que serviran d'aixopluc i per a posar-hi el pinso i l'aigua. Les colònies són gestionades per l’Ajuntament i el voluntariat i les protectores d'animals són una peça fonamental per tal que funcioni, ja que són els encarregats d’alimentar els animals i es comprometen a tenir cura de les colònies.

La regidora de Salut Pública, Anna Maria Bonada, ha informat que després d’uns anys en funcionament, s’ha considerat oportú introduir diverses millores tant pel que fa al funcionament de les menjadores, com al seu nombre i emplaçaments. Reconeix que, malgrat haver-se mostrat un sistema efectiu en molts punts, en d’altres els gats de carrer continuen generant queixes veïnals a les quals es vol donar resposta. També es manté latent la mala pràctica d’alimentar-los a la via pública, sense autorització municipal, la qual cosa, està prohibida i sancionada amb multes que oscil·len entre els 100 i els 400 euros.

Acreditacions al voluntariat
Per posar-hi ordre i millorar el funcionament de les menjadores, l'Ajuntament ha acreditat una vintena de persones amb un carnet que els autoritza a alimentar els gats de les colònies urbanes. Bonada assenyala que «la implicació de voluntaris i voluntàries és fonamental, però cal que es faci bé i d'una manera ordenada. Amb aquest carnets, se'ls dota de més seguretat jurídica i s'eviten denúncies per part de veïns i veïnes, molts dels quals no tenen una bona imatge de les persones que alimenten els gats.»

Sensibilització ciutadana
L'estiu passat, l'Ajuntament va portar a terme una campanya de sensibilització ciutadana per recordar a la població que està prohibit alimentar, lliurement i sense autorització, els animals a la via pública. Darrerament s'havia detectat un increment preocupant d'aquesta mala pràctica, que comporta un greu perjudici de salut pública i posa en risc, per exemple, el programa municipal engegat fa uns anys per gestionar i establir colònies controlades de gats. Aquestes conductes incíviques han estat denunciades reiteradament en els consells de barri.

El menjar a la via pública, situat en escocells, voreres o a l'entorn dels contenidors, genera un greu problema d'insalubritat i augmenta la presència de rosegadors, insectes, paneroles i coloms a tot el municipi.

Aquest mes, a banda del lliurament de les acreditacions als alimentadors i a les alimentadores, l'Ajuntament ha distribuït un tríptic informatiu per incidir en la difusió de la campanya de controli gestió de les colònies de gats urbans i del programa CER (Captura-Esterilització-Retorn).

 Descarregar tríptic informatiu

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis