Avisos

Arrenca la tercera edició dels Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí

20.04.2021

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí invertirà enguany 150.000 euros en els Pressupostos Participatius 2021/2022 que arrenquen avui amb l’acte de presentació pública. A diferència de les anteriors edicions, l’acte es farà en format telemàtic. Es podrà serguir en aquest l’enllaç de connexió, a partir de les 19 h. Es recomana inscripció prèvia enviant un correu a participacio@torroella-estartit.cat (només cal indicar nom i cognoms i correu electrònic).

Marc Calvet, regidor de Participació Ciutadana, ha informat que en aquesta nova edició, el pressupost participatiu s’incrementa en 50.000 euros respecte l’edició anterior i es reserva una partida de 40.000 euros per a l’EMD de l’Estartit Aquesta distribució de la inversió és proporcional al nombre d’habitants de cada població.

Calvet també ha destacat que durant la legislatura 2019-2023 es destinaran en global 150.000 euros (35.000 aquest any) a inversions acordades en els Consells de Barri, els consultius de participació, a través dels quals es reben opinions i propostes dels ciutadans.

Fase de propostes fins al 20 de maig
La primera fase dels nous Pressupostos Participatius s’allargarà fins al 20 de maig. Durant aquest període, els veïns i veïnes del municipi podran fer arribar les propostes d’inversió a través de la web plataforma Decidim https://torroella-estartit-decidim.ddgi.cat o bé de les diferents urnes que s’han repartit pels equipaments municipals. Les propostes presentades poden ser inversions de qualsevol àmbit de competència municipal.

Un cop recollides totes les propostes, seran avaluades tècnicament i, posteriorment, prioritzades en un taller públic. Aquesta fase del procés es farà del 20 de maig al 30 de juny.

Es prioritzaran un màxim de 10 propostes a Torroella de Montgrí i 5 propostes a l’Estartit, que es portaran a la fase de valoració tècnica. L’objectiu és consensuar propostes de manera col·lectiva tenint en compte que aquestes:

- Tinguin visió de municipi i equilibri territorial
- Cobreixin màxim nombre de necessitats
- Siguin inclusives i beneficiïn a col·lectius diversos
- Siguin sostenibles ambientalment i socialment. Equitat de gènere.

Posteriorment, es faran informes tècnics i econòmics i el mes de novembre, coincidint amb la Fira de Sant Andreu, es posaran a votació popular per escollir les inversions que finalment s'executaran durant el 2022.

Durant l’acte de presentació que es farà demà a les 19 h, es presentaran les principals novetats d’aquesta nova edició, es repassaran les dues darreres edicions i sobretot, es farà un petit taller amb assessorament per explicar com es poden presentar propostes als pressupostos i per intentar que puguin sortir-ne de col·lectives.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis