Avisos

Torroella de Montgrí interpel·la sobre l'evolució del nostre entorn a partir de la mirada dels reconeguts realitzadors Antoni Martí i Quim Paredes

El Museu de la Mediterrània obre dissabte l’exposició audiovisual «Calidoscopi», on es reflexiona sobre com érem, com som i cap a on anem

05.03.2021

(05.03.21) El Museu de la Mediterrània obre al públic demà dissabte 6 de març l’ambiciosa exposició audiovisual de producció pròpia «Calidoscopi», dels realitzadors Antoni Martí i Gich i Quim Paredes i Baulida, dos dels més prestigiosos documentalistes del nostre país. Martí i Paredes, malgrat diferències generacionals, tenen moltes coses en comú, especialment pel que fa a la seva personal mirada sobre els temes que els interessen. Tots dos han centrat una bona part de la seva obra en relació existent entre l'home i el paisatge, i les transformacions que d'aquesta interacció se n'han derivat. Ho han fet amb ànim documentalista i memorialístic, però també crític i compromès.

En aquest sentit, l'exposició «Calidoscopi» vol esdevenir una invitació a aturar-nos en el moment actual i projectar una mirada serena i reflexiva al passat recent, per reflexionar sobre com s'han transformat el nostre territori, les nostres actituds i els nostres hàbits, en l'àmbit dels països catalans. La mostra s'ha construït a partir d'imatges de la seva dilatada filmografia i interpel·la directament el públic, amb el propòsit de qüestionar les nostres responsabilitats col·lectives i individuals en aquesta evolució no sempre positiva per al nostre entorn.

L’exposició que es podrà visitar de manera gratuïta fins al 5 de juliol de 2021 i té una versió digital que es pot visitar a www.calidoscopi.cat

«Calidoscopi» ressegueix l'activitat humana des de diversos punts de vista i recull el testimoni dels que van viure un passat recent més sensible amb l'entorn. Un mirada al passat que es fa gràcies a unes imatges d'arxiu que ens ofereixen un llegat i un testimoni molt valuós de com han viscut els nostres avis i besavis.

L’exposició vol aportar, amb el coneixement d’allò viscut, la possibilitat de repensar el nostre model de societat, perquè el nostre desenvolupament sigui sostenible en el temps. Per aquest motiu, la mostra audiovisual incorpora les reflexions dels joves, la mirada de les persones que en el futur han de decidir quin món volem.

L’exposició es divideix en diferent blocs temàtics Homenatge a la natura, Del cultiu a l'explotació, Ús i abús, Ferides que no cicatritzen, La colonització bàrbara, Acaparament i depredació, També es mor el mar i Els joves enraonen, a partir dels quals es fa un recorregut des de diversos punts de vista del nostre passat, i reflexionant sobre com ens han afectat i condicionat aspectes tant importants com l’agricultura intensiva, els nous sistemes de producció, la industrialització, la globalització, el creixement urbanístic, el turisme i el consumisme.

Una exposició a la web

El Museu de la Mediterrània s’adapta a les circumstàncies actuals de restriccions de mobilitat causades per la pandèmia de la COVID-19 i ha treballat en un apartat web potent relacionat amb l’exposició Calidoscopi. D’aquesta manera, des de l’adreça www.calidoscopi.cat la gent que no pugui visitar físicament l’exposició podrà trobar tot el contingut que hi ha al museu. Tots els audiovisuals i els textos de l’exposició es troben a l’espai digital.

--

Antoni Martí i Gich, estudia publicitat a l'Escola Massana de Barcelona entre els anys 1966 i 1972. A partir del 1977 es professionalitza i el 1984 crea la productora de cinema i vídeo Video Play Serveis. D'aleshores ençà ha produït i realitzat un gran nombre de reportatges, documentals i anuncis publicitaris i turístics i, sobretot, ha desenvolupat una important tasca de recuperació del patrimoni audiovisual de les comarques gironines.

Quim Paredes i Baulida, estudia Biologia a la UAB (1983-1988). Comença la seva activitat professional com a professor de ciències. A partir del 1989 treballa com a operador i muntador de cinema i vídeo a la productora Eikon Vídeo (Girona). L'any 1991 crea l'empresa 24 imatges x segon. Realitzador d'audiovisuals de divulgació mediambiental, cultural i artística.

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis