Avisos

L’Ajuntament cedeix la sala d’activitats de Can Quintana com a punt de vacunació contra la COVID-19

Dijous s'iniciarà la vacunació de les persones amb gran dependència

23.02.2021

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí col·labora amb la campanya de vacunació ciutadana contra la COVID-19 que s’inicia aquesta setmana al Baix Empordà, amb la cessió de l’aula d’activitats de Can Quintana com a punt de vacunació. Aquest serà un dels quatre espais de la comarca en els quals Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) portarà a terme la campanya. En aquest espai s'hi vacunaran les persones dels municipis i pobles situats dins de l'Àrea Bàsica de Salut de Torroella de Montgrí. La concentració de la vacunació en pocs punts és una exigència de l'operatiu atesa la complexitat que implica la conservació i distribució de les vacunes.

En la primera fase, es vacunaran les persones amb gran dependència, amb grau II i III reconegut i els seus cuidadors i cuidadores més directes majors de 55 anys.  Pel que fa a les persones dependents que segueixen el programa d’atenció domiciliària, aquestes seran vacunades al seu domicili.

A partir de la primera setmana de març s’iniciarà la vacunació del col·lectiu de persones majors de 80 anys.

Des de SSIBE han aclarit que es trucarà totes les persones d’acord amb la disponibilitat de vacunes i la priorització establerta. Per aquesta raó, demanen a la població que no es truqui al CAP per evitar col·lapsar les línies i entorpir el normal funcionament de l’atenció primària.

Aquest matí, la regidora de Salut, Anna Bonada; el regidor de Seguretat i Mobilitat, Josep Martinoy i diferents tècnics municipals s’han reunit amb responsables del CAP de Torroella per coordinar el dispositiu i valorar l’adaptació de l’espai com a centre de vacunació, que començarà a funcionar a partir d’aquest dijous.

Les vacunes s’administraran amb cita prèvia i l’Ajuntament reservarà uns espais a la plaça Quintana i Combis per a l’estacionament de vehicles. Només en els casos que sigui estrictament necessari i imprescindible es podrà accedir a l’interior del pati de Can Quintana en vehicle. En aquesta primera fase de vacunació, l’accés a peu al punt de vacunació es farà pel vestíbul de Museu de la Mediterrània i la sortida serà pel pati.

Vacunació comarcal

Els punts de vacunació comarcals al Baix Empordà són:

  • La Bisbal d’Empordà: Teatre El Mundial (Passeig Marimon Asprer, 10)
  • Palafrugell: Casal Popular de Palafrugell (C/ Caritat, 66)
  • Palamós: Estadi Municipal Palamós - Costa Brava (Passatge Ladislao Kubala, s/n)
  • Torroella de Montgrí: Can Quintana (C/Ullà, 27-31)

Vacunació de personal de centres educatius

A partir de dijous, 25 de febrer, s’habilitarà el Palau Firal de Sant Antoni de Calonge com a punt de vacunació per al personal que treballa en centres educatius. Es tracta de l’únic punt habilitat al Baix Empordà.

Tot aquest col·lectiu podrà vacunar-se voluntàriament entre dijous i divendres. Prèviament hauran rebut un enllaç on podran escollir dia, hora i punt de vacunació.

En acabat aquest col·lectiu, el mateix espai es destinarà per a la vacunació d’altres col·lectius professionals.

La vacuna contra la COVID19

L’estratègia de vacunació contra la COVID19 la marca el Departament de Salut en funció de la disponibilitat de vacunes i la prioritat dels col·lectius a vacunar. Des de SSIBE volen deixar clar que hi haurà vacunes per a tothom,

Vacunar-nos contra la COVID19 ens protegeix davant del virus. És un acte individual i voluntari però amb un gran impacte per a tota la societat. De tota manera, no s’ha demostrat que eviti la possibilitat que les persones vacunades portin el virus al nas i la gola. Això suposaria un risc de contagi, encara que molt més petit que si es tingués la malaltia.

És per això que és molt important continuar mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant la COVID19: distància de seguretat, higiene de mans, mascareta i ventilació dels espais.

Més informació sobre la vacunació

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis