Avisos

El Club de la Feina va registrar el 2020 un increment del 30,7 % en el nombre d’inscrits

18.02.2021

El Club de la Feina de Torroella de Montgrí va incrementar el 2020 d'un 30,7 % el nombre d’inscrits respecte al 2019. La xifra d’usuaris del servei va passar de 875 persones a 1.144, un increment que ve derivat, en bona mesura, per la incidència de la COVID-19 i la crisi econòmica que ha comportat. Precisament des d'aquest servei s'ha fet una tasca intensiva per tal de donar a les persones que s'han vist afectades laboralment per la pandèmia. L'activitat d'acompanyament i l'assessorament al usuaris ha estat molt intensa i s'ha reforçat, especialment, la proposta formativa, tant telemàtica, com presencial.

El regidor de Promoció Econòmica i Desenvolupament, Josep Martinoy, assegura que per a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, aquest és un servei estratègic, especialment en l’actual context de dificultats, per afavorir la inserció laboral dels aturats i en especial dels col·lectius amb més dificultats d’inserció, i per assessorar i orientar persones que busquen feina o volen millorar-la.

Del total de persones inscrites el 2020, el 52 % són dones i el 48 % homes. Per franges d'edat, la distribució és també força equitativa. La major part, el 36 %, tenen entre 30 i 45 anys; els majors de 45 anys representen el 34,5 % i el 29,5 %, tenen entre el 16 i 29 anys.

Pel que fa al nivell de formació, la gran majoria, el 55 %, tenen estudis secundaris/Batxillerat, mentre que els universitaris representen el 15 %.

De les persones ateses, només el 14 % tenia feina o buscava un canvi.

Pel que fa als llocs més cercats, destaquen l'atenció al client, l'hostaleria i la neteja. D'altra banda, el serveis més ofertats són de l'àmbit de la neteja i l'hostaleria.

Durant l'any 2020 s'han gestionat 90 ofertes de feina que han proporcionat 102 llocs de treball, mentre que l’any 2019 es van gestionar 202 ofertes.

Durant l'any 2020 s'han reforçat les actuacions d'apropament a les empreses

Amb reunions individualitzades de forma presencial o per videoconferència per informar de les subvencions disponibles per la contractació de professionals.

Malauradament, una de les activitats que es va haver de suspendre per la COVID-19 va ser la 2a Jornada Speed Dating, un sistema ràpid i directe per a la selecció de candidats, on es posa en contacte a empreses i treballadors que busquen feina. Estava programada per al 13 de març i comptava amb 85 inscrits i 9 empreses que ofertaven 65 llocs de treball.

Durant el període de confinament més dur, entre el 16 de març i el 16 de juny, el servei va realitzar 629 actuacions ocupacionals. Durant aquest període, el Club de la Feina es va haver d'adaptar a la crisi de la COVID-19 a nivell organitzatiu, oferint acompanyament i assessorament de forma telemàtica durant el període de confinament, i adaptant el servei a les eines de què disposava l'usuari i a les seves competències digitals. També es va continuar oferint intermediació laboral en aquells sectors on hi havia activitat professional (sanitari, alimentari i neteja). Així mateix, es van resoldre dubtes i es va donar suport en els tràmits relacionats amb l'Oficina de Treball, SEPE i ERTOS.

D'altra banda, des del Club de la Feina es van continuar supervisant els programes comarcals amb presència a Torroella de Montgrí i el treball en xarxa pel que fa la derivació d'usuaris i a la coordinació amb el teixit empresarial implicat en la inserció laboral.

En el marc del programa 30 Plus, per a majors de 30 anys de la comarca, hi van participar 8 persones.

D'altra banda, 10 persones joves, d'entre 16 i 25 anys, van participar en el programa Som Singulars, per rebre formació amb l'objectiu d'inserir-se al mercat de treball o bé retornar al sistema educatiu.

Pel que fa al programa 40.2, que pretén acompanyar persones amb discapacitat o amb trastorn de salut mental, hi van partir 20 persones, de les quals es van inserir 10. També es van realitzar 3 formacions.

Pel que fa la Programa Treball i Formació COVID, que té com objectiu afavorir la contractació de persones en situació d'atur, es van contractar 2 persones.

Dotze anys d'activitat a Torroella de Montgrí
El Consell Comarcal del Baix Empordà, conjuntament amb l’Ajuntament de Torroella, van posar en marxa el Club de la Feina l’any 2009, amb l’objectiu d’implantar polítiques actives d’ocupació al municipi, per afavorir la inserció laboral dels aturats, de la població en general i especialment dels col·lectius amb especials dificultats; actuar com a servei dinamitzador i integrador d’iniciatives que tinguin com a objectiu final l’apropament de la població a la realitat del mercat laboral i la millora d’oportunitats d’ocupació.

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis