Avisos

El Museu de la Mediterrània inaugura dissabte, en streaming, l’exposició de l’Any Palmira Jaquetti

27.11.2020

El Museu de la Mediterrània acull l’exposició «Llum a l’ànima. Palmira Jaquetti 1895 – 1963», un de les principals accions que es porten a terme dins la celebració de l’any Palmira Jaquetti impulsat pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

Palmira Jaquetti és una de les moltes dones que, des d’un anonimat encara vigent, van contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques en general. Com a dona d’una època en què era difícil ésser escoltada i valorada en el món intel·lectual i cultural, representa un paradigma de tantes altres dones, també anònimes, que van contribuir a construir un model de país.

Amb aquesta exposició es vol donar visibilitat a l’immens treball que va realitzar en les missions de recerca de cançons de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Els seus escrits de les memòries dels viatges i dels treballs de camp són un testimoni viu i directe de la vida rural dels anys 20 i 30 del segle passat, a part d’una mostra de la seva sensibilitat estètica, literària i humana.

La mostra que pretén donar una visió polièdrica de la seva activitat. S’ha estructurat en cinc grans blocs temàtics: Els orígens familiars i l’anhel d’aprendre; Entregada a una professió: la docència; L’amor per les cançons populars. L’aportació folklòrica i etnogràfica; Un esperit lliure. La força de la creació, i finalment El compromís amb la Vall d’Aran.

Acte d’inauguració per streaming

L’acte d’obertura de l’exposició es farà el dissabte 28 de novembre, a les 17h, al Museu de la Mediterrània i es retransmetrà en streaming, ja que no és permesa l’assistència de públic per la normativa vigent.

L’acte hi intervindran la presidenta de l’OA Can Quintana-Museu de la Mediterrània, Natàlia Navarro; la comissària de l’Any Palmira Jaquetti, Carme Oriol; la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, M. Àngels Blasco, i l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí.

A continuació, l’actriu Susanna Barranco, oferirà la lectura dramatitzada «Palmira Jaquetti, un cant a la vida», un text creat a partir d’un breu escrit autobiogràfic de Palmira Jaquetti, l’acompanyarà al piano, el músic Pau Sastre amb músiques de cançons recollides o pròpies de la Palmira, i d’altres compostes per ell mateix per a l’ocasió.

L’exposició es podrà visitar fins al 8 de febrer de 2021, moment que començarà a itinerar per diverses poblacions de Catalunya.

29.11.2022

La nova temporada, de gener a juny, oferirà una vintena d’espectacles amb propostes destacades que estan protagonitzades per dones com ‘La... (Llegir més)

25.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha volgut sumar avui #25N a la commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones, per... (Llegir més)

24.11.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una iniciativa que... (Llegir més)

24.11.2022

Benvolguts veïns i veïnes, Us informem que aquesta propera setmana començaran les obres de pavimentació i millora del Camí de les Dunes,... (Llegir més)

23.11.2022

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació internacional de... (Llegir més)

22.11.2022

L’Ajuntament de de Torroella de Montgrí ha obert una Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i... (Llegir més)

17.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí impulsa la creació d'una comunitat energètica local (CEL) amb l'objectiu de fomentar l'autoconsum compartit... (Llegir més)

08.11.2022

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats pel macro parc eòlic marí projectat a la Costa Brava han mantingut una reunió de treball aquest... (Llegir més)

08.11.2022

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, demanarà al president de l’EMD de l’Estartit, Francesc Ferrer, que autoritzi fer una... (Llegir més)

06.11.2022

Ahir al vespre, a les 20.30 h, es va declarar un incendi en una habitació de la primera de la tres plantes de la residència Vila Montgrí, de... (Llegir més)

02.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Eduard Font i Coll, exjutge de pau (1974-2000) i Medalla del Montgrí... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis