Avisos

Els sanitaris hissen la bandera Q de Qualitat Turística a la platja Gran de l'Estartit

L'Ajuntament i l’EMD reconeixen la seva tasca durant la crisi de la COVID-19 i la seva contribució com a servei essencial de la destinació turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes

13.07.2020

Els sanitaris de l’Àrea Bàsica de Salut de Torroella de Montgrí han estat els encarregats d’hissar, aquest matí, d’hissar la bandera que acredita la platja Gran de l’Estartit amb el prestigiós distintiu estatal Q de Qualitat Turística. Amb aquesta acció simbòlica, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit han volgut agrair als sanitaris la tasca que han portat i estan portant a terme durant  la COVID-19, en un dels contextos sanitaris, socials i econòmics més adversos i excepcionals que hem viscut mai. També s’ha volgut posar de relleu la importància que té per a una destinació turística com la de Torroella-l’Estartit-Illes Medes, el fet de poder disposar d’una bona xarxa d’atenció mèdica. Cal tenir en compte que durant el pic de la temporada el municipi pràcticament pot arribar a triplicar la seva població.

Les encarregades d’hissar la bandera han estat la directora de l'ABS de Torroella i metgessa de família, Alícia González; la cap d'admissions, Arantxa Cabrefiga, i l’adjunta d'infermeria, Marta Tauler. D’aquesta manera tots els col·lectius (medicina, infermeria i admissions) de l’àrea bàsica han estat representats a l’acte.

Per part municipal, a l’acte hi han assistit l’alcalde, Jordi Colomí; el primer tinent d’alcalde i regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet; la regidora de Destinació Turística, Dúnia Oliveras; el regidor de Seguretat, Josep Martinoy i el president de l’EMD Francesc Ferrer. Han estat acompanyats per una àmplia representació del personal dels serveis de platges: Policia Local, vigilants, informadors, agents cívics i neteja.

Exemple de compromís i generositat
Durant la seva intervenció l’alcalde, Jordi Colomí, ha agraït la tasca que han fet i que de ben segur continuaran fent els sanitaris per fer front a la COVID-19, i ha expressat la seva voluntat que l’acte serveixi per reivindicar la seva feina i per sensibilitzar tothom que cal continuar extremant la prudència. També ha posat en relleu el fet que aquest és un servei que segurament moltes vegades passa desapercebut, però que sempre és imprescindible i especialment ara, en uns moments en què la seguretat sanitària és clau. L'alcalde també ha elogiat l'exemple de compromís i generositat de tot el col·lectiu de sanitaris i ha assegurat que aquesta actitud professional i humana perdurarà com una de les grans lliçons de la crisi.

La primària durant la COVID19
L'ABS de Torroella de Montgrí presta serveis assistencials a una població assignada de 15.281 habitants i una àrea geogràfica de 132 km2, tot i que els mesos d'estiu a la població mòbil/turística de la comarca augmenta considerablement. Està formada pel CAP de Torroella de Montgrí i els consultoris municipals de Verges, l'Estartit, Serra de Daró, Gualta, Jafre i la Tallada d'Empordà.

Amb el COVID, es van tancar tots els consultoris locals i només es va deixar obert el CAP de Torroella de Montgrí. Es va reorganitzar tota l'atenció primària, amb una organització completament diferent de la que hi havia anteriorment. Es van fer rotacions de personal i divisió d'equips, amb una atenció eminentment telefònica, on només es feien venir a fer visita presencial a qui era imprescindible i necessari d'explorar. També des de la primària s'ha fet el seguiment de les residència amb un contacte molt estret i de suport. Alhora, no s'han descuidat les visites a domicilis, amb tots els equips de protecció necessaris.

Reobertura i programa d'estiu
A partir del juny, s'han reobert tots els consultoris de l'ABS de Torroella. I per aquest estiu, s'ha contractat un equip de reforç per atendre a la població no resident al Baix Empordà, que durant aquests mesos augmenta considerablement. Aquest equip permet que cobrir part de les vacances del personal en plantilla de l'ABS. D'aquesta manera, el consultori de l'Estartit pot obrir cada dia d'11 a 20h durant l'estiu, tant per a visites programades com per a urgències. El CAP de Torroella, també està obert les 24h per a urgències.

Aquest estiu és especialment important trucar abans d’anar al CAP per concertar una hora i dia de visita. D'aquesta manera, es poden evitar desplaçaments innecessaris i així evitar cues i aglomeracions i, per tant, situacions on el risc de contagi de COVID és més gran. Es pot trucar de dilluns a divendres de 8 a 15h al 972 60 92 22. I de 15h a 20h al CAP de Torroella, al 972 761 101. Tots els centres s'han senyalitzat adequadament, amb recomanacions i consells a seguir, circuits d'entrada i sortida i sales d'espera més espaiades i s'han proveït de dispensadors de solucions alcohòliques per garantir les mesures de seguretat i protecció tant dels professionals com de les persones usuàries.

02.12.2022

El Pomatec ha arribat a la 22a edició amb l'emergència climàtica i els problemes i reptes que planteja com a element central. El Cinema Montgrí... (Llegir més)

01.12.2022

Formen part del projecte la Diputació de Girona, juntament amb els ajuntaments de Gualta, de Torroella de Montgrí i d'Ullà, la Universitat de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana passada han finalitzat els treballs d'acondicionament acústic del menjador escolar de l'Escola Guillem de Montgrí i també de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana han començat les obres de millora del parc infantil, situat a la plaça 11 de setembre, que s’allargaran durant un mes i mig... (Llegir més)

29.11.2022

La nova temporada, de gener a juny, oferirà una vintena d’espectacles amb propostes destacades que estan protagonitzades per dones com ‘La... (Llegir més)

25.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha volgut sumar avui #25N a la commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones, per... (Llegir més)

24.11.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una iniciativa que... (Llegir més)

24.11.2022

Benvolguts veïns i veïnes, Us informem que aquesta propera setmana començaran les obres de pavimentació i millora del Camí de les Dunes,... (Llegir més)

23.11.2022

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació internacional de... (Llegir més)

22.11.2022

L’Ajuntament de de Torroella de Montgrí ha obert una Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i... (Llegir més)

17.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí impulsa la creació d'una comunitat energètica local (CEL) amb l'objectiu de fomentar l'autoconsum compartit... (Llegir més)

08.11.2022

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats pel macro parc eòlic marí projectat a la Costa Brava han mantingut una reunió de treball aquest... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis