Avisos

L’Ajuntament vol incorporar el gran aparcament del carrer del riu Ter al catàleg d’equipaments municipals

03.06.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha arribat a un principi d'acord per adquirir la titularitat de la gran finca del carrer del riu Ter que actualment es destina a aparcament públic i espai a per a les atraccions i les barraques de la festa major. Es tracta d'un espai estratègic pel seu emplaçament, dimensions i usos, tan actuals com potencials. No obstant això, l'Ajuntament el té llogat des del 2010, fet que en limita la capacitat d'intervenció. La seva incorporació al catàleg d’equipaments municipals permetrà a l'Ajuntament millorar les condicions d'estacionament de vehicles mitjançant la reordenació i l'arranjament de l'espai, així com dotar-la dels serveis fixes necessaris per als seus usos. Actualment és la principal bossa d'aparcaments perifèrics de la vila (té una capacitat total per a 1.200 vehicles), que permet l'estacionament a pocs minuts a peu del centre i al costat del L'Auditori Teatre Espai Ter.

D'altra banda, es tracta d'una finca qualificada com a zona d'equipaments públics pel pla general de 2002, la qual cosa comporta, d'acord amb la llei, l'obligatorietat de ser adquirida o expropiada per l'Ajuntament, com també passa amb d'altres espais del municipi que van ser requalificats pel mateix pla. En aquest sentit, l'equip de govern manté el compromís de continuar amb la incorporació d'aquests espais al catàleg municipal i reparar, així, el greuge que hi havia cap a molts dels seus propietaris. A partir de l'aprovació del pla general, l'Ajuntament tenia vuit anys per formalitzar l'adquisició, però aquesta operació s'ha anat dilatant en el temps, especialment a Torroella. Pel que fa a l'Estartit, la gran bossa que es va generar al carrer Eivissa, ja es va adquirir i, gràcies a això, s'han pogut construir la nova llar d'infants, el consultori mèdic i la futura biblioteca. Restarà una gran part a l'entrada, en un sector que encara s'ha de desenvolupar i està afectat per Pla Director de la Costa Brava.

A Torroella de Montgrí, les grans bosses d'equipaments es concentren al sector nord, al llarg de la ronda Pau Casals, entre el l'Escola Guillem de Montgrí i el Col·legi Sant Gabriel; i al sector sud, la finca del carrer del riu Ter que ara s'adquirirà.

L'alcalde, Jordi Colomí, ha argumentat que des de l'Ajuntament s'està donant continuïtat a la regularització d'aquesta situació que estava generant un gran greuge als propietaris, molts dels quals havien de seguir pagant les contribucions per unes finques que estaven requalificades com a equipaments, i posar fi, també, a una situació d'inseguretat jurídica per part de l'Ajuntament.

L'alcalde recorda que «durant el mandat 2011-2015, l'equip de govern de CiU, LEST i PP, va promoure un intent molt desafortunat, que va aixecar una forta oposició, quan va iniciar la modificació puntual del pla general a la zona d'equipaments de la ronda Pau Casals, la qual cosa obria la porta a poder-hi fer 6 blocs de pisos a peu del Montgrí». D'aquesta manera es pretenia donar aprofitament urbanístic als privats a canvi que l'Ajuntament obtingués els terrenys qualificats com a equipaments sense haver d'expropiar-los. Colomí recorda que «des dels grups municipals d'UPM i ERC, actualment al govern municipal, s'hi van oposar frontalment i per això van iniciar un replantejament de la situació que afectava les zones d'equipaments pendents d'adquisició o expropiació».

Aquesta regularització es va iniciar el mandat passat i aquest any, en el pressupost municipal, s'havien reservat 200.000 euros, una partida que s'incrementarà amb 50.000 euros, per continuar avançant en el procés. D'aquest import total, una part es destinarà al pàrquing del riu Ter, una finca que s'adquirirà a terminis. La finca té una superfície de 29.488 metres quadrats, uns 13.000 dels quals estaven qualificats com a zona verda de sistema general en sòl urbà i més de 15.000, com a sòl agrícola dins de sòl no urbanitzable. El primer arrendament data de l'any 2010 i va acabar la tardor de 2015. Aleshores, els propietaris van donar per extingit l'arrendament i va tancar l'accés a la finca des de l'octubre fins al març de 2015, quan es van reprendre les negociacions i es va formalitzar un nou arrendament.  

29.09.2023

La Generalitat de Catalunya ha informat a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí que a partir de dilluns 2 d'octubre de 2023 s’iniciaran les obres... (Llegir més)

27.09.2023

Aquesta setmana han iniciat les obres de rehabilitació de l'edifici municipal situat a Can Castells, a la plaça de la Vila, 6. Aquesta actuació... (Llegir més)

19.09.2023

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Torroella de Montgrí i l'Estartit serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, en les bandes... (Llegir més)

18.09.2023

A partir d'avui es comencen a realitzar les activitats esportives dirigides, organitzades per l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Torroella de... (Llegir més)

16.09.2023

Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional d'inauguració de la biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit. L'acte ha comptat amb l'assistència... (Llegir més)

16.09.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Antoni Vila Casas, Medalla del Montgrí 2016, i vol traslladar a... (Llegir més)

15.09.2023

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha finalitzat aquest estiu les tasques de digitalització d’alguns dels documents més singulars que... (Llegir més)

14.09.2023

El Museu de de la Mediterrània de Torroella de Montgrí acollirà la celebració segona edició de la Universitat Europea del Consell Català del... (Llegir més)

14.09.2023

Aquest migdia s'ha fet una recepció institucional al despatx d'Alcaldia de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a la cantant Lídia Pujol,... (Llegir més)

14.09.2023

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 16 de setembre de 2023, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

14.09.2023

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí suma nous recursos pedagògics a la ruta de l'Estar i en Tit que permet descobrir... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis