Avisos

Torroella de Montgrí reclama a l'Estat poder destinar superàvit al pla de xoc municipal pel coronavirus

29.05.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció en la qual es demana a l'Estat mesures de flexibilització pressupostària que, entre d'altres coses, permetin destinar superàvit del 2019 a despesa corrent per a la COVID-19. La moció, presentada per l'equip de govern UPM i ERC, es va aprovar amb els vots a favor de CUP, CambTE i Cs, i les abstencions de JXCAT-JUNTS i L’EST-TE.

L'Ajuntament defensa, així, l'important paper que tenen els ens locals, com a administració més propera al ciutadà, per atendre les demandes i les necessitats de la ciutadania, i ajudar a pal·liar les conseqüències de la crisi social i econòmica del coronavirus. Argumenta, a més, que en aquests moments, cal una millor coordinació entre administracions, des de la complicitat i lleialtat institucionals. Per aquesta raó, reclama la necessitat de disposar d’instruments efectius per a donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant la crisi. També  recorda que les ajudes estan trigant a arribar a la ciutadania, i que els procediments burocràtics per optar-hi en limiten l’abast i efectivitat.

Entre d'altres qüestions, a la moció es demana anul·lar totes les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten l’autonomia local i permetre, de forma excepcional, un endeutament extraordinari per cobrir les noves necessitats derivades d’aquesta pandèmia.

Així mateix, es demana garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar per a les noves necessitats que generarà la crisi, i flexibilitzar la llei de contractes del sector públic, així com la contractació de personal per donar resposta a les noves necessitats econòmiques i socials.

Segons l'exposició de motius, és el moment d’estar més que mai al servei de la ciutadania i de les famílies, especialment d’aquelles persones i col·lectius més vulnerables, també del teixit productiu (autònoms i empreses), i ajudar a garantir una sortida real d’aquest context de crisi i contribuir a la reactivació econòmica.

>> Descarregar la moció en PDF

23.05.2024

Les escoles bressol i de primària de Torroella i l'Estartit va recollir un total de 186,5 litres d'oli usat durant el curs passat en el marc de la... (Llegir més)

22.05.2024

La 44a edició del Festival de Torroella de Montgrí, que se celebrarà entre el 2 i 22 d'agost, programarà enguany un total de 18 concerts amb una... (Llegir més)

22.05.2024

El Consell Municipal d’Infants de Torroella de Montgri i l’Estartit repartirà de forma gratuïta 1.000 airejadors per les aixetes per ajudar a... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des, Per quart any consecutiu, engeguem aquesta campanya de comunicació de residus, amb la intenció de potenciar i millorar la... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que arran de l’experiència positiva de les restriccions de trànsit del Passeig de Catalunya durant els... (Llegir més)

17.05.2024

L'alimentació saludable i sostenible serà el principal eix d'actuació que impulsarà aquest any l'Ajuntament en el marc del Pla Municipal de... (Llegir més)

16.05.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

16.05.2024

El proper 20 de maig els centres educatius de Torroella de Montgrí fan festa de lliure disposició i l’Ajuntament ha decidit obrir el pati de... (Llegir més)

15.05.2024

L'Estartit posa el valor el sonso en un cap de setmana dedicat a aquest producte i amb activitats per a tota la família. El cap de setmana dedicat a... (Llegir més)

13.05.2024

Informa't sobre els resultats al Parlament de Catalunya del 12 de maig de 2024 a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

09.05.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'uneix avui 9 de maig a la commemoració del Dia d'Europa, sota el lema "Construim Europa des del món... (Llegir més)

09.05.2024

Aquesta setmana han començat les obres de millora del paviment del cementiri municipal, per tal d'habilitar tots els carrers interiors i substituir... (Llegir més)

08.05.2024

Torroella de Montgrí ha aconseguit reduir el consum d'aigua potable d'un 27 per cent des que l'Ajuntament va assumir, el gener de 2023, la... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis