Avisos

Torroella de Montgrí reclama a l'Estat poder destinar superàvit al pla de xoc municipal pel coronavirus

29.05.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció en la qual es demana a l'Estat mesures de flexibilització pressupostària que, entre d'altres coses, permetin destinar superàvit del 2019 a despesa corrent per a la COVID-19. La moció, presentada per l'equip de govern UPM i ERC, es va aprovar amb els vots a favor de CUP, CambTE i Cs, i les abstencions de JXCAT-JUNTS i L’EST-TE.

L'Ajuntament defensa, així, l'important paper que tenen els ens locals, com a administració més propera al ciutadà, per atendre les demandes i les necessitats de la ciutadania, i ajudar a pal·liar les conseqüències de la crisi social i econòmica del coronavirus. Argumenta, a més, que en aquests moments, cal una millor coordinació entre administracions, des de la complicitat i lleialtat institucionals. Per aquesta raó, reclama la necessitat de disposar d’instruments efectius per a donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant la crisi. També  recorda que les ajudes estan trigant a arribar a la ciutadania, i que els procediments burocràtics per optar-hi en limiten l’abast i efectivitat.

Entre d'altres qüestions, a la moció es demana anul·lar totes les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten l’autonomia local i permetre, de forma excepcional, un endeutament extraordinari per cobrir les noves necessitats derivades d’aquesta pandèmia.

Així mateix, es demana garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar per a les noves necessitats que generarà la crisi, i flexibilitzar la llei de contractes del sector públic, així com la contractació de personal per donar resposta a les noves necessitats econòmiques i socials.

Segons l'exposició de motius, és el moment d’estar més que mai al servei de la ciutadania i de les famílies, especialment d’aquelles persones i col·lectius més vulnerables, també del teixit productiu (autònoms i empreses), i ajudar a garantir una sortida real d’aquest context de crisi i contribuir a la reactivació econòmica.

>> Descarregar la moció en PDF

25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis