Avisos

Torroella de Montgrí ajorna un any els Pressupostos Participatius pel Covid-19

Els Consells de Barri es reactivaran el mes d’octubre

25.05.2020

Els Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí i de l'Estartit es posposen un any, per la impossibilitat de desenvolupar el procés durant la crisi del Covid-19. Els diners destinats a la gestió del procés participatiu, que s’havia de fer durant aquest 2020, es traspassaran al Pla de Xoc municipal per fer front a les necessitats derivades del coronavirus. No obstant això, la partida de 150.000 euros pressupostada per invertir es mantindrà i s’executarà l’any 2022. 

El procés participatiu havia de començar el mes d'abril, just quan es va decretar el total confinament. Aquest fet impossibilitava la realització dels tallers i les trobades prèvies que s'havien planificat. Tot i que ja s'havia planificat el procés i, fins i tot, ja s'havia constituït la comissió de seguiment del procés, des del consistori s'ha considerat que era positiu ajornar el procés i sumar esforços per poder fer costat a les persones més vulnerables i preservar el teixit productiu del municipi. 

Els Consells de Barri es reactivaran el mes d'octubre

Pel que fa als Consells de Barri, els òrgans de participació sectorials de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, que es realitzen dos cops a l'any, també es van veure afectats pel confinament i únicament es van poder realitzar els Consells de Barri del Nucli Antic i el de la zona del carrer Figueres. Els de la zona de la Creu de la Rutlla, de la zona nord i dels nuclis de la Bolleria i Sobrestany no es van poder realitzar, davant la impossibilitat de fer reunions  en espais tancats. Des de l'àrea de Participació Ciutadana s'ha acordat que, si les condicions així ho permeten, s'activaran de nou al mes d'octubre. 

Algunes de les inversions previstes per aquest any 2020 acordades ja als Consells de Barri s'han començat a executar, com són la compra d'un radar pedagògic per evitar velocitats altes en carrers de dins el nucli de Torroella, reforçar la senyalització del mercat setmanal, millorar 'enllumenat de Nadal al carrer Figueres, i s'ha començat a planificar també una millora del carreró que connecta el carrer del Roser amb el carrer Pintor Gimeno. 

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis