El Museu de la Mediterrània recull la memòria gràfica i documental de la pandèmia al Baix Ter

22.05.2020

El Museu de la Mediterrània ha iniciat el procés de recollida de material gràfic i documental per conservar la memòria de com s’ha viscut el confinament al Baix Ter. D’aquesta manera s’adhereix a la iniciativa de país que s’ha promogut a través de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya i de la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya, liderats pel Museu d’Història de Catalunya. La campanya es desenvolupa sota el títol genèric «Memòries d’una pandèmia», i té com a finalitat preservar els testimoni de la memòria oral, escrita, audiovisual i material del pas de la Covid-19.

La regidora responsable del Museu de la Mediterrània, Natàlia Navarro, valora molt positivament la iniciativa i els resultats que se’n poden derivar, especialment per a les generacions futures: «Estem vivint uns dies històrics. El resultat d’una pandèmia mundial fa que tots nosaltres ens hàgim vist afectats. Serà un episodi de les nostres vides que no oblidarem i que en major o menor mesura haurà canviat la societat i marcarà un punt d’inflexió en el nostre dia a dia.»

Per aquest motiu, Navarro considera que ara, en aquest moments de confinament, creiem necessari recollir aquest present històric que estem vivint i el Museu de la Mediterrània, com a Museu de Suport Territorial (la Tallada d’Empordà, Verges, Bellcaire d’Empordà, Ullà, Gualta, Fontanilles, Palau-Sator i Pals) ha assumit aquesta tasca en el seu àmbit d’actuació.

Aquest fons material pot ser molt divers: EPI (guants, màscares, bates i altre material sanitari...), cartells de tancat per COVID19, dibuixos o altres materials elaborats individualment o col·lectiva per fer front a la pandèmia, objectes domèstics que reflecteixen la vida sota mesures de quarantena i distanciament social; nous productes creats per empreses i indústria; obres d'art a l’espai públic; i ítems que representen projectes i iniciatives comunitàries. En el pla documental els suports poden ser: fotografies, vídeos, missatges de veu, etc.

Com participar-hi

Aquesta iniciativa està adreçada a tots els ajuntaments, institucions i persones del territori. Per participar-hi, només cal contactar amb el museu a través del correu electrònic a mailto:memoriadelconfinament@torroella-estartit.cat per fer arribar les dades de contacte i quin material es vol cedir. Posteriorment, tècnics del museu es posaran en contacte per comunicar els passos a seguir.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis