Avisos

L'ANC repartirà a partir de dilluns 27 d'abril mascaretes per a nens i nenes de 4 a 11 anys a través de les Llibreries Elias de Torroella de Montgrí i l'Estartit

mascaretes anc
mascaretes anc

25.04.2020

L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) iniciarà a partir de dilluns 27 d'abril la distribució d'un total de 1.026 mascaretes per als nens i nenes de 4 a 11 anys empadronats al municipi (764 a Torroella de Montgrí 262 a l'Estartit). 

Aquesta distribució es farà a través de les llibreries Elias de Torroella de Montgrí, al carrer Major, 45, i la Llibreria Elias de l'Estartit al carrer Santa Anna, 11. 

Des de l' Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i l'ANC es demana un ús responsable i solidari a la població, i que únicament es vagin a buscar les mascaretes que realment es necessitin i una per cada nen d'entre 4 i 11 anys. Es recorda també que els adults i majors d'11 anys poden anar a buscar les seves mascaretes que ofereix la Generalitat de Catalunya, a les farmàcies. Així mateix, a les fleques i pastisseries del municipi es segueixen oferint mascaretes per adults

Aquesta és una campanya solidària de país 1miliodemascaretes.cat que s'ha promogut amb un objectiu doble: recaptar fons per als hospitals catalans perquè puguin fer recerca i tractament de la COVID-19 i abastir la ciutadania de mascaretes d’ús no sanitari. Hi poden participar particulars, empreses, organitzacions i ajuntaments.

Les mascaretes es distribuiran de forma gratuïta. A cada establiment hi haurà una guardiola per fer un donatiu voluntari. També es podran fer aportacions voluntàries al web http://1miliodemascaretes.cat on hi ha tota la informació de la campanya.

Aquestes mascaretes són un material de protecció complementari, però no són aptes per a ús sanitari. Estan elaborades en cotó 100 %, de 220 grams, i han estat sotmeses a un tractament hidròfug que les fa més efectives.

Abans d’utilitzar-les, cal rentar-les amb sabó i aigua a 60 graus, i repetir el rentat cada vegada que s’usin. El tractament resisteix fins a 30 rentades, a partir de les quals les mascaretes deixen de tenir vida útil. Gran part de la transmissió del virus es produeix quan ens toquem ulls, boca o nas. Per això és molt important rentar-se bé i sovint les mans, i minimitzar les relacions socials.

En la costura de les mascaretes, a partir de materials que ha facilitat l'ANC, hi han participat de forma voluntària nombroses persones del nostre municipi, entitats, col·lectius i empreses del país.

Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD l'Estartit volem traslladar el nostre agraïment a l'ANC i a totes les persones que han fet possible aquesta magnífica iniciativa. 

01.12.2022

Formen part del projecte la Diputació de Girona, juntament amb els ajuntaments de Gualta, de Torroella de Montgrí i d'Ullà, la Universitat de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana passada han finalitzat els treballs d'acondicionament acústic del menjador escolar de l'Escola Guillem de Montgrí i també de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana han començat les obres de millora del parc infantil, situat a la plaça 11 de setembre, que s’allargaran durant un mes i mig... (Llegir més)

29.11.2022

La nova temporada, de gener a juny, oferirà una vintena d’espectacles amb propostes destacades que estan protagonitzades per dones com ‘La... (Llegir més)

25.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha volgut sumar avui #25N a la commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones, per... (Llegir més)

24.11.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una iniciativa que... (Llegir més)

24.11.2022

Benvolguts veïns i veïnes, Us informem que aquesta propera setmana començaran les obres de pavimentació i millora del Camí de les Dunes,... (Llegir més)

23.11.2022

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació internacional de... (Llegir més)

22.11.2022

L’Ajuntament de de Torroella de Montgrí ha obert una Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i... (Llegir més)

17.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí impulsa la creació d'una comunitat energètica local (CEL) amb l'objectiu de fomentar l'autoconsum compartit... (Llegir més)

08.11.2022

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats pel macro parc eòlic marí projectat a la Costa Brava han mantingut una reunió de treball aquest... (Llegir més)

08.11.2022

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, demanarà al president de l’EMD de l’Estartit, Francesc Ferrer, que autoritzi fer una... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis