Avisos

L'ANC repartirà a partir de dilluns 27 d'abril mascaretes per a nens i nenes de 4 a 11 anys a través de les Llibreries Elias de Torroella de Montgrí i l'Estartit

mascaretes anc
mascaretes anc

25.04.2020

L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) iniciarà a partir de dilluns 27 d'abril la distribució d'un total de 1.026 mascaretes per als nens i nenes de 4 a 11 anys empadronats al municipi (764 a Torroella de Montgrí 262 a l'Estartit). 

Aquesta distribució es farà a través de les llibreries Elias de Torroella de Montgrí, al carrer Major, 45, i la Llibreria Elias de l'Estartit al carrer Santa Anna, 11. 

Des de l' Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i l'ANC es demana un ús responsable i solidari a la població, i que únicament es vagin a buscar les mascaretes que realment es necessitin i una per cada nen d'entre 4 i 11 anys. Es recorda també que els adults i majors d'11 anys poden anar a buscar les seves mascaretes que ofereix la Generalitat de Catalunya, a les farmàcies. Així mateix, a les fleques i pastisseries del municipi es segueixen oferint mascaretes per adults

Aquesta és una campanya solidària de país 1miliodemascaretes.cat que s'ha promogut amb un objectiu doble: recaptar fons per als hospitals catalans perquè puguin fer recerca i tractament de la COVID-19 i abastir la ciutadania de mascaretes d’ús no sanitari. Hi poden participar particulars, empreses, organitzacions i ajuntaments.

Les mascaretes es distribuiran de forma gratuïta. A cada establiment hi haurà una guardiola per fer un donatiu voluntari. També es podran fer aportacions voluntàries al web http://1miliodemascaretes.cat on hi ha tota la informació de la campanya.

Aquestes mascaretes són un material de protecció complementari, però no són aptes per a ús sanitari. Estan elaborades en cotó 100 %, de 220 grams, i han estat sotmeses a un tractament hidròfug que les fa més efectives.

Abans d’utilitzar-les, cal rentar-les amb sabó i aigua a 60 graus, i repetir el rentat cada vegada que s’usin. El tractament resisteix fins a 30 rentades, a partir de les quals les mascaretes deixen de tenir vida útil. Gran part de la transmissió del virus es produeix quan ens toquem ulls, boca o nas. Per això és molt important rentar-se bé i sovint les mans, i minimitzar les relacions socials.

En la costura de les mascaretes, a partir de materials que ha facilitat l'ANC, hi han participat de forma voluntària nombroses persones del nostre municipi, entitats, col·lectius i empreses del país.

Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD l'Estartit volem traslladar el nostre agraïment a l'ANC i a totes les persones que han fet possible aquesta magnífica iniciativa. 

12.08.2022

Torroella de Montgrí ho té tot a punt per celebrar una Festa Major com les d'abans, amb totes les activitats i sense les restriccions dels darrers... (Llegir més)

11.08.2022

Jordi Costa i Gayoso, alumne de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, amb el treball «Projecte de depuració d’aigües residuals amb... (Llegir més)

10.08.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha creat una aplicació d’informació ciutadana per a dispositius mòbils com telèfons o tauletes amb la... (Llegir més)

09.08.2022

Les famílies de Torroella de Montgrí que han patit una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal ja disposen al cementiri municipal d'un espai de... (Llegir més)

05.08.2022

Aquesta setmana han començat les obres d'adequació i millora de l'accés sud de l'Escola Guillem de Montgrí. Tenen com a objectiu substituir la... (Llegir més)

03.08.2022

L’Àrea de Serveis Socials de Torroella de Montgrí ha atès el darrer any un total de 48 casos relacionats amb la violència masclista.... (Llegir més)

29.07.2022

La 42a edició del Festival de Torroella de Montgrí s'iniciarà demà dissabte 30 de juliol a l'Espai Ter, amb Extinció, espectacle que... (Llegir més)

29.07.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està renovant tots els cartells informatius de la prohibició d'accés amb vehicles motoritzats al massís del... (Llegir més)

22.07.2022

A partir del 2 d'agost es posen a la venda les entrades dels espectacles de pagament de la Festa Major de Sant Genís 2022. Aquesta venda es farà... (Llegir més)

21.07.2022

El director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre, juntament amb la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Montse... (Llegir més)

20.07.2022

Aquest dimecres 20 d'agost, la directora territorial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Maria Josep Porta, ha dut a... (Llegir més)

19.07.2022

Continuem amb el desplegament del projecte de millora de la qualitat urbana i embelliment dels centres comercials de Torroella i de... (Llegir més)

19.07.2022

L’Auditori Teatre Espai Ter programarà més d’una vintena d’espectacles a la nova temporada de l’equipament cultural que tindrà lloc des... (Llegir més)

Cercador
eventis