Avisos

Actualització de l'episodi de pluges i llevantada a Torroella de Montgrí i l'Estartit - Estat mota del riu Ter

22.04.2020

(22.04.20 - 20 h) Finalitza el reforç d'emergència a la mota del Ter i es dona per tancada la situació de risc.

En aquests moments ha finalitzat l'actuació d'emergència que s'ha fet per reforçar la mota del Ter, al Pas Pilla, de Torroella de Montgrí. S'hi ha estat treballant a molt bon ritme des de les 12 del matí, amb l'objectiu d'evitar que el Ter pogués trencar en aquest punt, amb el risc que això comportaria. Aquest era un dels sectors afectats pel temporal Glòria i l'ACA l'estava reparant, per la qual cosa era un punt fràgil que calia controlar i reforçar.

S'hi han abocat al voltant de 2.000 tones de material i s'ha fet un mur de contenció provisional de sis metres d'amplada. En aquests moments, el nivell de l'aigua a la zona reforçada ja ha baixat gairebé 1 metre respecte el punt màxim assolit durant el matí. Tan aviat com hagi baixat el nivell del riu, es reprendran els treballs per consolidar definitivament el tram afectat pel temporal Glòria.

Per als proper dies no hi ha previst cap episodi de pluges significatiu i l'ACA ha informat que s'ha anat reduint el cabal desembassat, per la qual cosa ja no existeix cap risc.

Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit volem donar les gràcies a l'empresa constructora Aquambiente i a l'empresa Camions Jordi Peraferrer per la professionalitat i rapidesa amb què han treballat per evitar que la fragilitat de la mota pogués comportar un mal major a la població. Les condicions de treball, a més, atesa la urgència, la climatologia i el nivell alt del riu, han estat molt difícils.

També volem donar les gràcies al personal municipal que han participat en el dispositiu activat per fer front a aquesta situació d'emergència, especialment als operaris de la Brigada Municipal i a la Policia Local. Com sempre passa en aquests episodis, la brigada té un paper clau per actuar en els punt més afectats de la via pública. Així mateix, la Policia Local, des d'ahir al vespre i durant tota la nit i el dia, ha estat fent un seguiment del creixement del riu i vetllant per la seguretat dels béns i les persones situades en les parts inundables del municipi. També volem traslladar el nostre agraïment a la Creu Roja, que s'ha fet càrrec del punt d'evacuació preventiu habilitat del pavelló de Torroella de Montgrí.

(22.04.20 - 18.20 h) Millora la situació al punt més fràgil de la mota del Ter, a Torroella de Montgrí 

La intervenció d'emergència que s'està fent a la mota del Ter, al Pas Pilla, de Torroella de Montgrí, avança a molt bon ritme. En aquest punt, el nivell del riu ja ha baixat 40 centímetres respecte el punt més alt que ha tingut durant el matí, segons els registres que han fet els tècnics de l'empresa. Això facilita el desenvolupament dels treballs i minimitza el risc que la mota es pugui trencar, amb el risc que això comportaria. 

La baixada de nivell està motivada per la reducció del cabal desembassat i perquè el temporal de llevant va a la baixa, cosa que permet al Ter desguassar amb més rapidesa. 

La consolidació d'aquest punt ha estat la principal prioritat per a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i l'ACA. Aquest era un dels sectors afectats pel temporal Glòria i l'ACA l'estava reparant, per la qual era un punt fràgil que calia controlar.

 

(22.04.20 - 14.21 h) Planifiquen dos punts d'evacuació d'aigua de la plana de Torroella i l'Estartit cap al mar, en cas que sigui necessari. 

L' Ajuntament de Torroella de Montgrí, l' EMD l'Estartit i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter han planificat i ho tenen tot a punt per obrir, en cas que sigui necessari, dos desguassos provisionals que agilitzarien l'evacuació d'aigua de la plana cap al mar.

Els dos punts d'escorrentia estaran situats a la zona del Fra Ramon i del càmping el Molino, entre la Pletera i els Griells. Aquesta solució es va aplicar amb èxit durant el passat temporal Glòria. Els dos punts reforçarien el punt d'evacuació natural de la plana que és al Ter Vell, situat més a prop del nucli urbà de l'Estartit.

En aquest punt s'ha eixamplat el cabal de sortida al mar, però l'obertura dels dos desguassos provisionals faria que l'aigua s'evacués amb més rapidesa cap al mar abans d'arribar al Ter Vell.

Amb aquest dispositiu es minimitzaria l'afectació que podria tenir una acumulació sobtada d'aigua a la plana, en cas que es trenqués la mota en algun punt.

Nota: Si us plau, molta precaució i us demanem que us informeu pels canals oficials.

 

(22.04.20 -10.40 h) Actualització de l'episodi de pluges i llevantada a Torroella de Montgrí i l'Estartit

- L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD l'Estartit i l'ACA estan fent un seguiment, minut a minut, de l'increment del cabal del riu i de l'estabilitat de la mota del Ter, especialment en els punts afectats pel temporal Glòria.

- En aquests moments, la mota no ha trencat en cap punt, però s'han mobilitzat camions amb terra i roques per estabilitzar els punts que es considerin més fràgils, alguns dels quals estaven essent reparats aquests dies.

- Des de primera hora del matí la Policia Local ha anat informant de la situació als propietaris de finques i habitatges de la plana.

- L'Ajuntament està habilitant el pavelló municipal en previsió que la situació es pugui complicar i calgués acollir-hi alguna persona.

12.08.2022

Torroella de Montgrí ho té tot a punt per celebrar una Festa Major com les d'abans, amb totes les activitats i sense les restriccions dels darrers... (Llegir més)

11.08.2022

Jordi Costa i Gayoso, alumne de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, amb el treball «Projecte de depuració d’aigües residuals amb... (Llegir més)

10.08.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha creat una aplicació d’informació ciutadana per a dispositius mòbils com telèfons o tauletes amb la... (Llegir més)

09.08.2022

Les famílies de Torroella de Montgrí que han patit una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal ja disposen al cementiri municipal d'un espai de... (Llegir més)

05.08.2022

Aquesta setmana han començat les obres d'adequació i millora de l'accés sud de l'Escola Guillem de Montgrí. Tenen com a objectiu substituir la... (Llegir més)

03.08.2022

L’Àrea de Serveis Socials de Torroella de Montgrí ha atès el darrer any un total de 48 casos relacionats amb la violència masclista.... (Llegir més)

29.07.2022

La 42a edició del Festival de Torroella de Montgrí s'iniciarà demà dissabte 30 de juliol a l'Espai Ter, amb Extinció, espectacle que... (Llegir més)

29.07.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està renovant tots els cartells informatius de la prohibició d'accés amb vehicles motoritzats al massís del... (Llegir més)

22.07.2022

A partir del 2 d'agost es posen a la venda les entrades dels espectacles de pagament de la Festa Major de Sant Genís 2022. Aquesta venda es farà... (Llegir més)

21.07.2022

El director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre, juntament amb la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Montse... (Llegir més)

20.07.2022

Aquest dimecres 20 d'agost, la directora territorial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Maria Josep Porta, ha dut a... (Llegir més)

19.07.2022

Continuem amb el desplegament del projecte de millora de la qualitat urbana i embelliment dels centres comercials de Torroella i de... (Llegir més)

19.07.2022

L’Auditori Teatre Espai Ter programarà més d’una vintena d’espectacles a la nova temporada de l’equipament cultural que tindrà lloc des... (Llegir més)

Cercador
eventis