Avisos

Actualització de l'episodi de pluges i llevantada a Torroella de Montgrí i l'Estartit - Estat mota del riu Ter

22.04.2020

(22.04.20 - 20 h) Finalitza el reforç d'emergència a la mota del Ter i es dona per tancada la situació de risc.

En aquests moments ha finalitzat l'actuació d'emergència que s'ha fet per reforçar la mota del Ter, al Pas Pilla, de Torroella de Montgrí. S'hi ha estat treballant a molt bon ritme des de les 12 del matí, amb l'objectiu d'evitar que el Ter pogués trencar en aquest punt, amb el risc que això comportaria. Aquest era un dels sectors afectats pel temporal Glòria i l'ACA l'estava reparant, per la qual cosa era un punt fràgil que calia controlar i reforçar.

S'hi han abocat al voltant de 2.000 tones de material i s'ha fet un mur de contenció provisional de sis metres d'amplada. En aquests moments, el nivell de l'aigua a la zona reforçada ja ha baixat gairebé 1 metre respecte el punt màxim assolit durant el matí. Tan aviat com hagi baixat el nivell del riu, es reprendran els treballs per consolidar definitivament el tram afectat pel temporal Glòria.

Per als proper dies no hi ha previst cap episodi de pluges significatiu i l'ACA ha informat que s'ha anat reduint el cabal desembassat, per la qual cosa ja no existeix cap risc.

Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit volem donar les gràcies a l'empresa constructora Aquambiente i a l'empresa Camions Jordi Peraferrer per la professionalitat i rapidesa amb què han treballat per evitar que la fragilitat de la mota pogués comportar un mal major a la població. Les condicions de treball, a més, atesa la urgència, la climatologia i el nivell alt del riu, han estat molt difícils.

També volem donar les gràcies al personal municipal que han participat en el dispositiu activat per fer front a aquesta situació d'emergència, especialment als operaris de la Brigada Municipal i a la Policia Local. Com sempre passa en aquests episodis, la brigada té un paper clau per actuar en els punt més afectats de la via pública. Així mateix, la Policia Local, des d'ahir al vespre i durant tota la nit i el dia, ha estat fent un seguiment del creixement del riu i vetllant per la seguretat dels béns i les persones situades en les parts inundables del municipi. També volem traslladar el nostre agraïment a la Creu Roja, que s'ha fet càrrec del punt d'evacuació preventiu habilitat del pavelló de Torroella de Montgrí.

(22.04.20 - 18.20 h) Millora la situació al punt més fràgil de la mota del Ter, a Torroella de Montgrí 

La intervenció d'emergència que s'està fent a la mota del Ter, al Pas Pilla, de Torroella de Montgrí, avança a molt bon ritme. En aquest punt, el nivell del riu ja ha baixat 40 centímetres respecte el punt més alt que ha tingut durant el matí, segons els registres que han fet els tècnics de l'empresa. Això facilita el desenvolupament dels treballs i minimitza el risc que la mota es pugui trencar, amb el risc que això comportaria. 

La baixada de nivell està motivada per la reducció del cabal desembassat i perquè el temporal de llevant va a la baixa, cosa que permet al Ter desguassar amb més rapidesa. 

La consolidació d'aquest punt ha estat la principal prioritat per a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i l'ACA. Aquest era un dels sectors afectats pel temporal Glòria i l'ACA l'estava reparant, per la qual era un punt fràgil que calia controlar.

 

(22.04.20 - 14.21 h) Planifiquen dos punts d'evacuació d'aigua de la plana de Torroella i l'Estartit cap al mar, en cas que sigui necessari. 

L' Ajuntament de Torroella de Montgrí, l' EMD l'Estartit i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter han planificat i ho tenen tot a punt per obrir, en cas que sigui necessari, dos desguassos provisionals que agilitzarien l'evacuació d'aigua de la plana cap al mar.

Els dos punts d'escorrentia estaran situats a la zona del Fra Ramon i del càmping el Molino, entre la Pletera i els Griells. Aquesta solució es va aplicar amb èxit durant el passat temporal Glòria. Els dos punts reforçarien el punt d'evacuació natural de la plana que és al Ter Vell, situat més a prop del nucli urbà de l'Estartit.

En aquest punt s'ha eixamplat el cabal de sortida al mar, però l'obertura dels dos desguassos provisionals faria que l'aigua s'evacués amb més rapidesa cap al mar abans d'arribar al Ter Vell.

Amb aquest dispositiu es minimitzaria l'afectació que podria tenir una acumulació sobtada d'aigua a la plana, en cas que es trenqués la mota en algun punt.

Nota: Si us plau, molta precaució i us demanem que us informeu pels canals oficials.

 

(22.04.20 -10.40 h) Actualització de l'episodi de pluges i llevantada a Torroella de Montgrí i l'Estartit

- L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD l'Estartit i l'ACA estan fent un seguiment, minut a minut, de l'increment del cabal del riu i de l'estabilitat de la mota del Ter, especialment en els punts afectats pel temporal Glòria.

- En aquests moments, la mota no ha trencat en cap punt, però s'han mobilitzat camions amb terra i roques per estabilitzar els punts que es considerin més fràgils, alguns dels quals estaven essent reparats aquests dies.

- Des de primera hora del matí la Policia Local ha anat informant de la situació als propietaris de finques i habitatges de la plana.

- L'Ajuntament està habilitant el pavelló municipal en previsió que la situació es pugui complicar i calgués acollir-hi alguna persona.

01.12.2022

Formen part del projecte la Diputació de Girona, juntament amb els ajuntaments de Gualta, de Torroella de Montgrí i d'Ullà, la Universitat de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana passada han finalitzat els treballs d'acondicionament acústic del menjador escolar de l'Escola Guillem de Montgrí i també de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana han començat les obres de millora del parc infantil, situat a la plaça 11 de setembre, que s’allargaran durant un mes i mig... (Llegir més)

29.11.2022

La nova temporada, de gener a juny, oferirà una vintena d’espectacles amb propostes destacades que estan protagonitzades per dones com ‘La... (Llegir més)

25.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha volgut sumar avui #25N a la commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones, per... (Llegir més)

24.11.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una iniciativa que... (Llegir més)

24.11.2022

Benvolguts veïns i veïnes, Us informem que aquesta propera setmana començaran les obres de pavimentació i millora del Camí de les Dunes,... (Llegir més)

23.11.2022

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació internacional de... (Llegir més)

22.11.2022

L’Ajuntament de de Torroella de Montgrí ha obert una Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i... (Llegir més)

17.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí impulsa la creació d'una comunitat energètica local (CEL) amb l'objectiu de fomentar l'autoconsum compartit... (Llegir més)

08.11.2022

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats pel macro parc eòlic marí projectat a la Costa Brava han mantingut una reunió de treball aquest... (Llegir més)

08.11.2022

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, demanarà al president de l’EMD de l’Estartit, Francesc Ferrer, que autoritzi fer una... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis