Avisos

Entra en servei el nou desguàs del rec del Molí refet per l'ACA a la mota del Ter de Torroella de Montgrí

El temporal Glòria el va fer malbé i va ocasionar un gran esvoranc entre la resclosa i el pas de Gualta

21.04.2020

Ahir al vespre va entrar en servei, per primer cop, el nou canal desguàs del rec del Molí, a la mota del Ter de Torroella de Montgrí, que l'Agència Catalana de l'aigua (ACA) està construït de nou arran dels desperfectes que va ocasionar el temporal Glòria. L'obra no està del tot acabada, malgrat que és operativa. Entre d'altres coses, falta completar una de les esculleres laterals, però davant de les fortes pluges previstes per ahir a la nit, avui i demà es va decidir començar a evacuar aigua del rec del Molí cap al riu Ter.

Per tal que la força de l'aigua no afecti l'estructura inacabada, es van fer uns treballs de contenció per garantir-ne la seguretat. Tan bon punt acabi l'episodi de pluges, que han fet activar la fase d'alerta del Pla INUNCAT, es reprendran els treballs, que també inclouran la reparació de la comporta del canal.

La nova infraestructura no té res a veure amb el desguàs que hi havia abans de l'esvoranc que va ocasionar el temporal Glòria. L'actuació que s'hi ha fet permet augmentar fins a 2,5 vegades la capacitat d'evacuació del rec del Molí. Cal recordar que durant el temporal, la inundació d'una part important del sector sud del nucli urbà de Torroella de Montgrí va ser ocasionada per aquest rec que recull, a més, les aigües del rec Madral, que ve de la zona d'Ullà.

La reparació de l'esvoranc va ser la primera gran actuació que va engegar l'ACA en el marc del pla de mesures extraordinari que està executant per reparar els danys ocasionat pel temporal Gloria. Malgrat el context de crisi sanitària, aquests treballs, atesa la seva urgència, s'han continuat desenvolupant.

En el cas de Torroella de Montgrí, l'esvoranc també va ocasionar el trencament de la canonada que porta l'aigua dels pous de Canet cap a la planta potabilitzadora i va deixar en una situació de molta fragilitat la canalització del gas. A més, tenint en compte l'època en què ens trobem i l'elevat risc de pluges fortes, era un punt realment fràgil per on podria tornar a trencar el riu Ter en cas d'avinguda, la qual cosa ocasionaria una nova inundació.  

L'alcalde, Jordi Colomí, argumenta que «la situació de pluges intenses d'aquests dies constata la urgència i l'encert d'haver mantingut els treballs, prioritzant, com no podia ser d'altra manera, la seguretat dels treballadors que hi participen. Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí volem reiterar novament el nostre agraïment als treballadors, empreses implicades i a l'ACA pel seu esforç.»

01.12.2022

Formen part del projecte la Diputació de Girona, juntament amb els ajuntaments de Gualta, de Torroella de Montgrí i d'Ullà, la Universitat de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana passada han finalitzat els treballs d'acondicionament acústic del menjador escolar de l'Escola Guillem de Montgrí i també de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana han començat les obres de millora del parc infantil, situat a la plaça 11 de setembre, que s’allargaran durant un mes i mig... (Llegir més)

29.11.2022

La nova temporada, de gener a juny, oferirà una vintena d’espectacles amb propostes destacades que estan protagonitzades per dones com ‘La... (Llegir més)

25.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha volgut sumar avui #25N a la commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones, per... (Llegir més)

24.11.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una iniciativa que... (Llegir més)

24.11.2022

Benvolguts veïns i veïnes, Us informem que aquesta propera setmana començaran les obres de pavimentació i millora del Camí de les Dunes,... (Llegir més)

23.11.2022

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació internacional de... (Llegir més)

22.11.2022

L’Ajuntament de de Torroella de Montgrí ha obert una Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i... (Llegir més)

17.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí impulsa la creació d'una comunitat energètica local (CEL) amb l'objectiu de fomentar l'autoconsum compartit... (Llegir més)

08.11.2022

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats pel macro parc eòlic marí projectat a la Costa Brava han mantingut una reunió de treball aquest... (Llegir més)

08.11.2022

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, demanarà al president de l’EMD de l’Estartit, Francesc Ferrer, que autoritzi fer una... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis