Avisos

Entra en servei el nou desguàs del rec del Molí refet per l'ACA a la mota del Ter de Torroella de Montgrí

El temporal Glòria el va fer malbé i va ocasionar un gran esvoranc entre la resclosa i el pas de Gualta

21.04.2020

Ahir al vespre va entrar en servei, per primer cop, el nou canal desguàs del rec del Molí, a la mota del Ter de Torroella de Montgrí, que l'Agència Catalana de l'aigua (ACA) està construït de nou arran dels desperfectes que va ocasionar el temporal Glòria. L'obra no està del tot acabada, malgrat que és operativa. Entre d'altres coses, falta completar una de les esculleres laterals, però davant de les fortes pluges previstes per ahir a la nit, avui i demà es va decidir començar a evacuar aigua del rec del Molí cap al riu Ter.

Per tal que la força de l'aigua no afecti l'estructura inacabada, es van fer uns treballs de contenció per garantir-ne la seguretat. Tan bon punt acabi l'episodi de pluges, que han fet activar la fase d'alerta del Pla INUNCAT, es reprendran els treballs, que també inclouran la reparació de la comporta del canal.

La nova infraestructura no té res a veure amb el desguàs que hi havia abans de l'esvoranc que va ocasionar el temporal Glòria. L'actuació que s'hi ha fet permet augmentar fins a 2,5 vegades la capacitat d'evacuació del rec del Molí. Cal recordar que durant el temporal, la inundació d'una part important del sector sud del nucli urbà de Torroella de Montgrí va ser ocasionada per aquest rec que recull, a més, les aigües del rec Madral, que ve de la zona d'Ullà.

La reparació de l'esvoranc va ser la primera gran actuació que va engegar l'ACA en el marc del pla de mesures extraordinari que està executant per reparar els danys ocasionat pel temporal Gloria. Malgrat el context de crisi sanitària, aquests treballs, atesa la seva urgència, s'han continuat desenvolupant.

En el cas de Torroella de Montgrí, l'esvoranc també va ocasionar el trencament de la canonada que porta l'aigua dels pous de Canet cap a la planta potabilitzadora i va deixar en una situació de molta fragilitat la canalització del gas. A més, tenint en compte l'època en què ens trobem i l'elevat risc de pluges fortes, era un punt realment fràgil per on podria tornar a trencar el riu Ter en cas d'avinguda, la qual cosa ocasionaria una nova inundació.  

L'alcalde, Jordi Colomí, argumenta que «la situació de pluges intenses d'aquests dies constata la urgència i l'encert d'haver mantingut els treballs, prioritzant, com no podia ser d'altra manera, la seguretat dels treballadors que hi participen. Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí volem reiterar novament el nostre agraïment als treballadors, empreses implicades i a l'ACA pel seu esforç.»

12.08.2022

Torroella de Montgrí ho té tot a punt per celebrar una Festa Major com les d'abans, amb totes les activitats i sense les restriccions dels darrers... (Llegir més)

11.08.2022

Jordi Costa i Gayoso, alumne de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, amb el treball «Projecte de depuració d’aigües residuals amb... (Llegir més)

10.08.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha creat una aplicació d’informació ciutadana per a dispositius mòbils com telèfons o tauletes amb la... (Llegir més)

09.08.2022

Les famílies de Torroella de Montgrí que han patit una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal ja disposen al cementiri municipal d'un espai de... (Llegir més)

05.08.2022

Aquesta setmana han començat les obres d'adequació i millora de l'accés sud de l'Escola Guillem de Montgrí. Tenen com a objectiu substituir la... (Llegir més)

03.08.2022

L’Àrea de Serveis Socials de Torroella de Montgrí ha atès el darrer any un total de 48 casos relacionats amb la violència masclista.... (Llegir més)

29.07.2022

La 42a edició del Festival de Torroella de Montgrí s'iniciarà demà dissabte 30 de juliol a l'Espai Ter, amb Extinció, espectacle que... (Llegir més)

29.07.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està renovant tots els cartells informatius de la prohibició d'accés amb vehicles motoritzats al massís del... (Llegir més)

22.07.2022

A partir del 2 d'agost es posen a la venda les entrades dels espectacles de pagament de la Festa Major de Sant Genís 2022. Aquesta venda es farà... (Llegir més)

21.07.2022

El director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre, juntament amb la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Montse... (Llegir més)

20.07.2022

Aquest dimecres 20 d'agost, la directora territorial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Maria Josep Porta, ha dut a... (Llegir més)

19.07.2022

Continuem amb el desplegament del projecte de millora de la qualitat urbana i embelliment dels centres comercials de Torroella i de... (Llegir més)

19.07.2022

L’Auditori Teatre Espai Ter programarà més d’una vintena d’espectacles a la nova temporada de l’equipament cultural que tindrà lloc des... (Llegir més)

Cercador
eventis