Avisos

La Policia Local constata que la pràctica totalitat dels segons residents de Torroella i l’Estartit han restat al seu domicili habitual

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l'Estartit agraeixen l’elevat grau de compliment de les restriccions de mobilitat 

13.04.2020

La Policia Local de Torroella de Montgrí ha pogut constatar un elevat grau de compliment de les normes de confinament durant la Setmana Santa per part de la població en general i dels propietaris de segones residències. El dispositiu especial activat aquests dies no ha constatat cap mena de repunt en la seva arribada i la pràctica totalitat de les indagacions i controls que s’han efectuat, han confirmat que o bé es tractava de residents habituals de llarga durada o bé es trobaven al municipi abans del confinament. 

Malgrat que el treball policial ha estat intensiu i s’han realitzat un elevat nombre de controls, identificacions i comprovacions, només s’ha pogut verificar un cas d’incompliment per part d’una persones de  segona residència que havia arribat els darrers dies. Les dades del balanç del dispositiu permeten concloure que la pràctica majoria dels propietaris de segones residències de Torroella i de l’Estartit han estat molt sensibles i responsables amb les restriccions de mobilitat i el confinament, i han restat als seus domicilis habituals. Per aquest motiu, tant des del cos policial, com des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i de l’EMD de l’Estartit, volem traslladar-los públicament el nostre agraïment.

Aquests dies, la prioritat de la Policia Local ha estat la de treballar intensament per protegir la població de la immensa minoria de ciutadans que no respecten les conductes solidaries i de seguretat.

Des del dia 9 fins 13 d’abril, s’han realitzat 41 controls a la via pública, s’han identificat 507 vehicles i 275 persones. D’aquests controls s’han derivat l’aixecament de 24 actes i s’han realitzat 2 detencions per reiterada desobediencia.. 

Per prevenir l’arribada i l’establiment de segones residències, s’ha desplegat un operatiu que ha tingut molt en compte la col·laboració ciutadana. D’ofici, s’han fet 38 comprovacions a habitatges de segona residència i 29 comprovacions derivades d’informació facilitada per la ciutadania. L'operatiu també ha intensificat els controls als accessos als supermercats, punts de primera necessitat amb molta afluència.

Com a resultat, només s’ha hagut d’obligar a tornar al seu domicili habitual a 1 persona. En la majoria de casos, els agents s’han trobat amb diferents situacions: persones que han presentat el certificat d’empadronament, persones que viuen la major part de l’any (tot i no estar empadronades) i persones que han demostrat fefaentment que es trobaven al municipi abans del confinament (presentació de tiquets de compra de diferents comerços del municipi o presentació voluntària de l’extracte de targeta de pagament).

Cal remarcar que la majoria de sancions interposades per incomplir el confinament, ja sigui per passejar, córrer, anar a comprar reiteradament en un dia, entre d’altres de més habituals, han estat persones empadronades al terme municipal.

Balanç del dispositiu de la Policia Local de control i vigilància del COVID-19 entre el 9 i el 13 d’abril 

Via pública

- Controls a persones i vehicles: 41
- Vehicles identificats: 475
- Persones identificades. 200

Actuacions específiques 2es residències:

Controls als supermercats: 13
- Persones identificades: 25
- Vehicles identificats: 215

Comprovacions d’ofici de 2es residències: 38
- Persones identificades: 25
- Vehicles identificats: 13

Comprovacions 2es residències per col·laboració ciutadana: 20
- Persones identificades: 25
- Vehicles identificats: 19
- Obligació de retornar al domicili habitual: 1

Altres

- Denúncies infracció RD 463/2020: 24 actes
- Denúncies infracció ART. 36.6 LO 4/2015 (circulació vehicle sense causa justificada): 11
- Denúncies infracció ART. 36.6 LO 4/2015 (trencament confinament): 10
- Denúncies infracció ART. 36.6 LO 4/2015 (reiteració desobediència): 3
- Detencions: 2

TOTAL PERSONES IDENTIFICADES: 275
TOTAL VEHICLES IDENTIFICATS. 507

DES DE L’INICI DEL CONFINAMENT

  • TOTAL CONTROLS EFECTUATS. 304
  • TOTAL PERSONES IDENTIFICADES: 1.743
  • TOTAL VEHICLES IDENTIFICATS. 2.168
  • TOTAL DENÚNCIES POSADES: 75
  • TOTAL PERSONES DETINGUDES: 6
  • DENÚNCIA i TORNAR AL DOMICILI HABITUAL: 3
25.05.2023

FIMAG, el Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, vol que la màgia piqui a tothom. Per això, ja engega motors el dijous 1 de... (Llegir més)

01.06.2023

Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han estat admesos i exclosos a les escoles bressol municipals, de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

31.05.2023

Aquest matí s'ha formalitzat una tercera donació a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí de diverses obres del fons privat d'art del reconegut... (Llegir més)

28.05.2023

Unitat i Progrés Municipal ha guanyat les eleccions municipals amb 1.188 vots (29,68%) i Jordi Colomí ha aconseguit revalidar els sis regidors que... (Llegir més)

23.05.2023

Benvolgudes famílies, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol... (Llegir més)

11.05.2023

La Fundació Philippe Cousteau “Unió dels Oceans” ha començat a impartir a l’Aula del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

10.05.2023

El proper dijous 11 de maig de 2023 s'obre el període de sol·licituds d'ajuts al programa de Casals d'Estiu que coordinen l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

09.05.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

08.05.2023

L’Institut Montgrí ampliarà el curs vinent la seva oferta formativa amb la posada en marxa d’un cicle superior de Màrqueting i Publicitat. Es... (Llegir més)

05.05.2023

Més de 150 alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Gabriel i de l'Escola Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; de l'Escola... (Llegir més)

05.05.2023

Cala Montgó ha tornat a revalidar per tretzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis