Avisos

Compte enrere per a la Festa Major de Sant Genís 2019

09.08.2019

La tradicional presentació del Llibre de la Festa Major, aquest dissabte, a les 18 h, al Museu de la Mediterrània, marcarà simbòlicament el tret de sortida als actes de la Festa Major de Sant Genís 2019, de Torroella de Montgrí.  La presentació del nou volum anirà a càrrec del president de l'entitat editora, Joan Vinyes, i de l'alcalde, Jordi Colomí. En acabat es farà la inauguració de  la 68a Expo d'Art Local, a la Capella de Sant Antoni (19.15 h) i tot seguit hi haurà sardanes a la plaça de la Vila (19.30 h).

Aquests seran els prolegòmens d'una festa que viurà el gruix més important d'actes del 23 al 27 d'agost. No obstant això, el cap de setmana anterior es farà un dels actes més esperats, el Correfoc (dissabte 17 d'agost, 22.30 h), amb els Ducs del Foc, que enguany estaran acompanyats dels diables les Gàrgoles del Foc, de Banyoles, i els Pim, Pam, Pum, d'Olot. Com a novetat, cal remarcar que després del Correfoc hi haurà un concert al passeig de l'Església amb el grup WASA Corporation, especialitzat en versions, enfocat a totes els públics. D'aquesta manera es pretén que els participants a l'espectacle puguin seguir la gesta al mateix nucli antic i alhora, gaudir d'un espai recentment reformat. L'endemà diumenge, a partir de les 20.30 h es farà el Correfoc dels Petits, amb els Mussolets i els Ducs. També s'ha programat una segona edició de l'exitós Torroella Quiz, un trivial popular de cultura torroellenca, que es farà el dia 23, a les 20.30 h, al Museu de la Mediterrània.

Exposició sobre els gegants
Enguany, la vigília i Sant Genís, que són els dos dies grans de la festa major, estaran especialment farcits d'activitats atesa la coincidència amb el cap de setmana. El 24, a banda del lliurament de les Medalles del Montgrí (Espai Ter, 19.30 h) i del tradicional Sopar Popular (Jardins John Lennon, 21.30 h), cal destacar la inauguració de l'exposició «Montgrí, una història de gegants», a les 18.30 h, al Museu de la Mediterrània. Es tracta d’un projecte impulsat conjuntament amb l’Associació d’Amics dels Gegants i Capgrossos, que donarà a conèixer aquest llegat patrimonial, des de la primera data documentada fins a l’actualitat. S'articularà a partir del treball intens de recerca realitzat. La mostra serà una mirada als esdeveniments festius importants en què el gegant i la gegantessa, els capgrossos, el drac, l’àliga i els músics han estat protagonistes. Però, al mateix temps, farà aflorar l’impacte que sobre la societat torroellenca tenen aquests elements.

Medalles del Montgrí
Les Medalles del Montgrí es lliuraran a les 19.30 h a l'Espai Ter en el  decurs d'un acte institucional que aquest any servirà per reconèixer la trajectòria de la llibretera i activista cultural Teresa Calabús, l'expert medievalista Joan Badia i l'Associació d'Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí.

Sopar Popular i Pregó
Com també és tradició, durant el sopar popular, organitzat per l’Ajuntament amb menú i servei del Rugby Club Senglars, es pronunciarà el Pregó, que enguany anirà a càrrec de la companyia de teatre local Teló Esquinçat.

Cercavila i imaginari festiu
L’endemà, dia 25, l'activitat es reprendrà de bon matí amb la plantada de gegants la plaça de la Vila (10.15 h) i l'esperada cercavila amenitzada pels Grallers del Montgrí, les Xatis i els Xanquers. Enguany, el seguici local comptarà amb l’acompanyament especial dels Gegants Vells i els Nanos de Montblanc, així com dels Salancaires de Torrelles de La Salanca. A les 13.15 h, a la plaça de la Vila, hi haurà un dels moments més solemnes i àlgids de la festa, amb el Ball de Gegants i el Ball de l'Àliga de Torroella, una tradició centenària i molt concorreguda.

La tarda del 25, com a novetat, l’Agrupació Sardanista Continuïtat ens portarà l’espectacle Trencats i Seguits, aniversari 25 anys, a la plaça de la Vila, amb l'acompanyament de la cobla Els Montgrins.

Teatre amb Quim Masferrer
Per Sant Genís tampoc pot faltar la programació d'una obra de teatre de primer nivell, que en aquest cas ens arribarà de la mà del popular Quim Masferrer, presentador del programa El Foraster, de TV3, que el dia 27 portarà a l'Espai Ter (20.30 h / Preus: Peu pla i Graderia 2: 15 € / Graderia 1: 18 € / Balcó: 12 € / Amfiteatre: 11 €) el seu darrer muntatge Bona Gent, on fa un homenatge al públic en un espectacle impossible de repetir perquè el públic n’és el protagonista.

Barraques i Punt Lila
Les Barraques seran, novament, un dels epicentres festius i generacionals de la festa. Es continua apostant per la programació de concerts de qualitat, de diferents estils i gèneres, per a un públic divers. Es mantindrà un concert per als més petits, el 24, amb Pop for Kids, a les 19.30 h. Com a novetat, el 26, a les 19.30 h, es farà un concert de tarda, amb el grup Parrak. Consulteu programació específica.

Aquest any hi muntaran barraca: Club Rugby Senglars, Bàsquet Club Torroella, Club Handbol Montgrí, ACA El Olivo, Escola de Futbol Baix Ter, Indiketes del Montgrí, CE Torroellenc de Futbol Sala Penya Barcelonista Montgrí i Comarca i Unió Esportiva Torroella.

Com a novetat, enguany l'Ajuntament muntarà a l'Espai de Barraques un Punt Lila amb l'objectiu de promoure la prevenció de situacions de violència de gènere o masclista en contextos de festa i atendre'n possibles casos. L'activitat es desenvoluparà sota el lema: “Només sí és sí. Per una Festa Major lliure d’agressions sexistes."

Activitats infantils
Cal remarcar que la festa inclou un ampli ventall d'activitats infantils, de manera que cada dia hi haurà alguna activitat per als més petits i les seves famílies.

Sardanes i concerts
Així mateix, la sardana continuarà ocupant un espai rellevant de la programació, amb audicions pràcticament cada dia. En l'apartat musical també cal destacar els tradicionals cafè-concert (25 i 26 d'agost, 19.30 h), que aniran a càrrec de dues orquestres de prestigi, com són Els Montgrins i l'orquestra Metropol, que repeteix per tercer any, atès el gran èxit dels dos anys anteriors. Les dues formacions faran ball de nit, a partir de les 23 h, als Jardins Lennon.

La Nocturna
Un altre moment molt esperat serà la celebració de La Nocturna, que es farà el 26, a partir de les 22 h. Aquesta rua festiva, organitzada pels Grallers del Montgrí, s'iniciarà al carrer Onze de Setembre. Es va fer per primer cop l'any passat com a evolució del Cercabirres, i es tracta d’una proposta de recorregut festiu amb la participació d'altres entitats i veïns del poble. Pregó, música, festa, sorpreses i acció, sense oblidar les parades per a recuperar l’alè  que veïns i bars col·laboradors disposen al davant de casa seva. enguany s'apostarà per un format més festiu i amb major implicació dels carrers per on passarà.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis