Avisos

Torroella i l'Estartit protagonitzaran divendres el 'Connecti.cat Estiu', el magazine televisiu de La Xarxa

El programa s'emetrà de les 18 a les 20 h i es podrà seguir en directe per més d'una trentena de televisions locals de Catalunya

08.08.2019

El Connecti.cat Estiu, l’edició estiuenca del conegut magazine de La Xarxa de Televisions Locals s'emetrà demà divendres, de les 18 a les 20 h, des del passeig del Molinet, de l'Estartit. L'aposta per la sostenibilitat, el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, la cultura, la gastronomia i l'aposta que hem fet a Torroella i a l'Estartit per la sostenibilitat seran els principals protagonistes d'un intens programa coproduït per La Xarxa i TV Costa Brava.

El magazine parlarà amb el conegut meteoròleg local Josep Pascual de l'evolució de les Illes Medes, vint anys despès de la seva protecció, i sobre els efectes del canvi climàtic. Pascual realitza registres meteorològics a l'Estartit des de fa més de 50 anys i els seus apunts s’han convertit en una referència clau per als estudis climàtics del Servei Meteorològic de Catalunya.

El programa també abordarà el projecte de restauració de la Pletera, l’antiga maresma que va ser parcialment urbanitzada a finals dels anys 80. El director científic de Life Pletera, Xavier Quintana, explicarà les actuacions que s’hi han fet durant més de 4 anys per recuperar-la.

La cuina també hi tindrà el seu espai, gràcies als pescadors locals que practiquen la pesca artesanal, un mètode respectuós amb el medi ambient. Demostraran que a banda de pescar també saben cuinar un bon arròs a la seva confraria.

Música, llibres i el pastor més famós de Catalunya

El pastor Jordi Muxach, famosíssim gràcies a la gossa Coloma, explicarà com ha ensinistrat els millors gossos de competició per guanyar nombrosos campionats nacionals i internacionals.

La música i la literatura també tindran un paper destacat a ‘Connecti.cat estiu’. Ramon Moreno, director del Beatles Weekend que s’organitza cada any a l’Estartit, ens guiarà a l’exposició sobre el grup de Liverpool. Ens deixarem endur per les cançons en directe de Despit, un grup empordanès que combina el reggae, el punk, el swing, l’indie i la música electrònica. I la Maria Teresa Calabús, de la llibreria El Cucut ens recomanarà algunes lectures per aquest estiu.

On i quan seguir el programa

L’espai d’aquest divendres és una producció de La Xarxa i TV Costa Brava. Estarà presentat per Jèssica del Moral, Joana Valent i Laia Campos. Es podrà veure a les 18h en directe en ‘streaming’ a laxarxa.cat i per les televisions locals. Cliqueu aquí per veure la llista completa.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis