Presenten l'Oli Cau del Duc, de qualitat 'suprema', elaborat íntegrament al Parc Natural del Montgrí

S'obté d'oliveres centenàries de la varietat Argudell, seguint mètodes de producció integrada

Foto de família dels productors de l'Oli Cau del Duc
Foto de família dels productors de l'Oli Cau del Duc
Eliseu Muní, productor i portaveu de la marca Oli Cau del Duc.
Eliseu Muní, productor i portaveu de la marca Oli Cau del Duc.
Degustació durant la presentació de l'Oli Cau del Duc.
Degustació durant la presentació de l'Oli Cau del Duc.
Degustació durant la presentació de l'Oli Cau del Duc.
Degustació durant la presentació de l'Oli Cau del Duc.

26.02.2019

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter s'ha convertit en el primer espai protegit català en què es comercialitzarà oli obtingut d'acord amb certificació de producció integrada. El projecte ha estat promogut per 9 productors de la zona de la zona, a partir d'unes converses mantingudes ara farà un any amb els responsables del parc. Amb aquesta iniciativa es vol fomentar la recuperació i conservació del cultiu tradicional d'oli de la varietat Argudell; generar un producte diferenciat i amb alt valor afegit que doni rendibilitat als productors i potenciar l'aprofitament sostenible dels recursos naturals. Per aquest motiu, la producció es comercialitzarà sota la marca de qualitat Oli Cau del Duc, que segueix els requeriments de la producció integrada i de la denominació d'origen protegida DOP Oli de l'Empordà. La producció integrada és un sistema de producció d’aliments de qualitat mitjançant mètodes respectuosos amb la salut humana i el medi ambient.

En aquesta fase inicial hi ha un total de 22 hectàrees certificades, que han generat una producció de 34.000 kg d'olives i 3.000 litres d'oli. L'objectiu, però, és anar ampliant el nombre de productors (es podria arribar fins a les 200 ha) i continuar sumant sinèrgies amb el territori per poder comercialitzar un producte de primer nivell, que sigui rentable i ajudi a preservar els valors naturals del parc. La producció es distribuirà a partir de la setmana vinent a través de la cooperativa Empordàlia.

El projecte compta amb l'assessorament tècnic de la Fundació Mas Badia i el Consell Català de la Producció Integrada, i la col·laboració del Parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí.

Aquest matí s'ha fet la presentació pública de la nova marca en un acte al Palau Lo Mirador, de Torroella de Montgrí, que ha comptat amb l'assistència dels productors; representants dels organismes que participen en el projecte i professional del sector de la restauració.

El regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Marc Calvet, que ha participat en l'acte, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa empresarial perquè va en la línia de convertir el parc natural en un motor de desenvolupament econòmic, i de preservar l'equilibri entre la preservació i l'explotació dels seus recursos naturals. Espera que el territori es faci seu el producte i anima d'altres productors a afegir-se a la iniciativa.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis