Avisos

L’Ajuntament impulsa un procés participatiu sobre els usos del Convent de les Clarisses

La campanya «Obrim el convent» arrenca aquest cap de setmana amb visites guiades a l’equipament

20.11.2018

Aquest mes de novembre comença el procés participatiu amb la ciutadania per definir els futurs usos del Convent de les Clarisses que impulsa l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. El procés, que es desenvoluparà sota el lema «Obrim el Convent», desplegarà diverses activitats com visites guiades a l’espai, entrevistes i enquestes individuals, accions al carrer i tallers deliberatius. A partir d’aquí, s’elaborarà un programa d’usos que serà desenvolupat en diverses fases.

El passat mes d’abril, l’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, i l'abadessa del Monestir de Santa Clara de Reus, Núria Viñas i Bartrina, van formalitzar la signatura del conveni de permuta pel qual l’Ajuntament adquiria el Convent per garantir?ne un ús públic. D’aquesta manera s’ampliava el fons patrimonial amb un equipament que ha format part de la història del municipi.

L’Ajuntament té la voluntat que la finca, de pràcticament 2.000 metres quadrats, esdevingui un punt neuràlgic del nucli antic de la vila. Per aquest motiu, ha impulsat un procés de participació que vol recollir la visió de la ciutadania entorn el valor del convent, la seva relació amb la resta d’equipaments de la vila, les activitats i serveis que s’hi faran i els possibles models de gestió municipal.

«Obrim el Convent» començarà amb unes vistes guiades al convent els propers 24 i 25 de novembre i 8 i 9 de desembre. Les visites es faran a les 11 i a les 12 h i tindran una durada de 40 minuts. Es desenvoluparan en grups de màxim 20 persones, per aquest motiu cal inscripció prèvia la Museu de la Mediterrània. L'espai del pati es podrà visitar lliurement de 10 a 14 h.

Enquesta en línia i tallers deliberatius
Les visites permetran conèixer l’espai des de dins i recollir les primeres aportacions de la ciutadania. Posteriorment, durant el mes de desembre, es realitzaran diverses accions al carrer i es duran a terme enquestes en línia a través de la plataforma «Decidim», una aplicació digital per a la democràcia participativa desenvolupada totalment amb software lliure de manera col·laborativa. Podeu accedir-hi a https://torroella-estartit-decidim.ddgi.cat/

El procés continuarà els mesos de gener i febrer amb dos tallers deliberatius per consensuar les propostes d’usos a partir de tota la informació recollida. Un dels tallers s'adreça als i les joves, un dels col·lectius prioritaris del procés, i l’altre a la ciutadania en general.

L’objectiu del procés és arribar al màxim de persones, col·lectius i entitats de la vila perquè aquestes puguin oferir la seva visió sobre el futur de l’equipament.

El procés, dinamitzat per la cooperativa especialitzada en urbanisme, arquitectura i participació Raons Públiques, culminarà el març amb una presentació pública del programa d’usos que es portarà a terme en diverses fases, permeten una obertura esglaonada dels diversos espais i de les activitats.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis