Avisos

Ajuntament i treballadors tanquen l'acord per a l'aprovació de la Relació de Llocs de Treball

24.04.2018

L'equip de govern, el Comitè d'Empresa i la Junta de Personal han signat aquest migdia l'acord definitiu per a l'aprovació i aplicació de la Relació de Llocs de Treball (RLLT). Es tanca, així, un llarg procés de treball que es va iniciar fa pràcticament 2 anys amb l'objectiu de donar seguretat jurídica a la institució i als treballadors i treballadores, evitar greuges comparatius, discrecionalitat i potenciar la carrera professional. L'acord restarà pendent de l'aprovació definitiva per part del Ple.

L'acord s'ha tancat després de consensuar el darrer punt pendent de la negociació, que feia referència al preu dels punts que formen part del complement específic assignat a cada lloc en base a les seves tasques i funcions. Precisament, en el Ple de desembre es va aprovar la valoració en punts dels llocs de treball, però es va deixar fora el preu per punt, per avançar en la negociació entre ambdues parts. Inicialment, l'acord no va ser possible perquè els treballadors proposaven 1,92 euros, mentre que l'Ajuntament n'oferia 1,54. Finalment, el preu per punt s'ha situat en 1,65 euros.

L'acord, que ha arribat després de quatre mesos de treball continu entre ajuntament i representants dels treballadors, també inclou d'altres compromisos municipals que fan referència a aspectes diversos com promocions internes, processos de funcionarització i pla de carrera.

Roser Font, regidora de Recursos Humans, s'ha mostrat molt satisfeta per l'acord i pel clima de col·laboració en què s'ha desenvolupat la recta final de les negociacions. Assegura que es tanca un bon acord, tant en l'aspecte jurídic, com en l'organitzatiu i en l'econòmic. Ha informat, a més, que per a l'Ajuntament representarà un increment del capítol de personal, que s'aplicarà progressivament en tres anys. No obstant això, l'acord és assumible i adaptat als criteris d'equilibri financer municipal, tant de present com de futur.

Així mateix, amb l'adequació dels llocs de treball al nou organigrama, pràcticament dos terços de la plantilla veuran incrementades les seves retribucions. La resta, per bé que tocaria adequar-se a la baixa, es quedaran igual, de manera que les noves retribucions seran efectives per a les futures incorporacions.

La regidora recorda que amb aquest acord l'Ajuntament podrà disposar d'una Relació de Llocs de Treball (RLLT), un instrument d'obligat compliment, legal i tècnic d’ordenació i planificació del personal. Fins ara, el Ple aprovava anualment, juntament amb les previsions del Capítol I de despeses del personal, un catàleg amb els diferents llocs de treball que, de forma no ordenada contenia les respectives retribucions no objectivades ni adequades, en part, a la normativa vigent. Per aquest motiu, tant el Comitè d’Empresa com la Junta de Personal havien demanat de forma reiterada, una valoració i una relació dels llocs que permetessin adequar el complement específic a les seves tasques i funcions.

La nova RLLT permetrà conèixer les funcions específiques de cada lloc, potenciar la carrera professional, consolidar el complement de destí, establir els requisits d'accés i fixar les retribucions amb claredat i igualtat de condicions.

L’aprovació de la valoració dels llocs de treball representa un pas molt important d’un llarg procés de pràcticament 2 anys, que es va iniciar amb una anàlisi exhaustiva de la plantilla municipal, en la qual hi van participar tant els treballadors com els seus representants. A partir d’aquí, es va elaborar un organigrama i les fitxes descriptives de cada lloc, documents que es van aprovar el 24 d’octubre de 2016 i el 15 de maig de 2017, respectivament.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis