Avisos

Arrenca la segona edició dels Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí

Casa de la Vila de Torroella de Montgrí
Casa de la Vila de Torroella de Montgrí

18.04.2018

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí engega demà, dijous 19 d’abril, la segona edició dels Pressupostos Participatius, amb l'acte públic de presentació a Torroella de Montgrí (20 h, Museu de la Mediterrània) i a l'Estartit (18 h, sala d’actes de l’EMD de l'Estartit) del nou procés. La principal novetat d’enguany és l'augment de la partida destinada, que serà de 100.000 euros i el fet que d’aquest import, 25.000 euros, s’invertiran en l’àmbit territorial de l’EMD de l’Estartit.

La primera fase del procés s'allargarà fins al 10 de maig, període durant el qual tots els veïns i veïnes del municipi podran fer arribar les propostes d’inversió a través de la web https://participa.torroella-estartit.cat o bé de les diferents butlletes que s’han repartit. Un cop recollides totes les propostes, seran avaluades tècnicament i, posteriorment, prioritzades en un taller públic. Serà el mes d’octubre quan se’n farà la votació popular per escollir les inversions que finalment s'executaran. Els  projectes  presentats  poden  ser  inversions  de  qualsevol  àmbit  de  competència  municipal.

Marc Calvet, regidor de Participació Ciutadana, argumenta que amb els Pressupostos Participatius l’Ajuntament fa  una  aposta  per  la transparència, la participació i la col·laboració entre el consistori i la ciutadania. Recorda, a més, que a banda dels 100.000 euros destinats a aquest procés, l'Ajuntament destinarà 25.000 euros més a millores als barris decidides pels Consells de Barri.

Per organitzar i desenvolupar el procés i dels projectes escollits, s'han constituït dos òrgans, una Comissió de seguiment, formada  per  l’Alcalde,  els  regidors  d’Hisenda  (actualment  és l’alcalde), de Participació Ciutadana,  d’Urbanisme, un representant de cada grup polític municipal,  la  tècnica  de  Participació  Ciutadana  i  representants  d’entitats.; i una Comissió tècnica, formada  pel Cap  de  Serveis  Tècnics  Municipals,  Cap  de  la  Brigada Municipal,  Secretari,  Interventor i la tècnica  de   Participació.

Una  vegada  validades  les propostes  de  la ciutadania en  temàtiques,  es  desenvoluparan dues Jornades Participatives, durant el mes de maig, a Torroella i a l’Estartit, per presentar, debatre, re-elaborar i prioritzar  les de manera consensuada entre tots els participants.  Es prioritzaran  un màxim de 10 propostes a Torroella i 5 a l’Estartit, que es portaran a la fase de valoració tècnica. En finalitzar  aquesta  fase,  es  publicarà  el  llistat  de  les  propostes  seleccionades  a  la  plana web, s’informarà  la Comissió de Seguiment i es farà el traspàs a la Comissió Tècnica. Finalment s'obrirà un període de 15 dies, durant el mes d'octubre, per votar.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis