El projecte d'art vinculat al Life Pletera en el marc del seu Pla de Comunicació ha estat distingit pel Col·legi de Periodistes de Catalunya amb el Premi Millor Acció Comunicativa del 2016. Amb aquest guardó s’ha volgut reconèixer la innovadora iniciativa d'utilitzar l'art com a instrument de comunicació, difusió i reflexió. El Life Pletera va rebre el premi exaqueo amb la Sagrada Família, per la campanya de comunicació de la campanya de portes obertes 2016. El guardó es va lliurar el divendres 17 de novembre al Centre Cultural La Mercè de Girona, que va acollir la gala dels IX Edició dels Premis Gabinets de Comunicació, organitzats pel Col·legi de Periodistes de Catalunya amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la mñutua Asisa i l'Ajuntament de Girona. Va ser recollit per la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, Sandra Bartomeus; la directora tècnica del Life Pletera, Àgata Colomer, i per Jordi Gamero, cap de Comunicació de l'ajuntament i del projecte Life Pletera.
Estem molt agraïts al col·legi per haver considerat la nostra proposta mereixedora d’aquest reconegut guardó. És un gran estímul per continuar treballant amb el compromís i l’entusiasme amb què procurem fer-ho des del primer dia. És un honor, a més, compartir-lo amb la Sagrada Família, segurament, una de les icones comunicatives més potents del nostre país i del nostre imaginari col·lectiu. Aquest premi és el reconeixement a un projecte que s’ha pogut concretar gràcies a la implicació de moltes persones i als socis del projecte Life Pletera, que han cregut en la iniciativa des del primer moment. I sobretot, a la implicació entusiasta i convençuda dels artistes; del BÒLIT, el centre d’art contemporani de l’Ajuntament de Girona, i del col·lectiu local BUIT Grumolls de Cultura Contemporània; i al Museu de la Mediterrània. A tots, ells moltíssimes gràcies per les seves aportacions. L'art com a instrument de sensibilització i reflexió Un dels eixos importants del Pla de Comunicació del Life Pletera va ser la introducció de l’art contemporani com a eina de sensibilització i reflexió. Per això, el 2016 es va posar en marxa el projecte d'art contemporani «Lloc, memòria i salicòrnies" per tal d’aportar una visió complementària que enriqueixi la incidència del projecte i reforci alguns dels objectius relacionats amb l’apartat de difusió i sensibilització.
![]()
- Intevenció "Columnes" de Joan Vinyes.

- Intervenció "Forma 26 Pletera" d'Esteve Subirah.
-
Simultàniament, el col·lectiu BUIT i el Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, van engegar un cicle d’intervencions complementàries a la caseta de serveis elèctrics del sector nord. Aquestes dues iniciatives estan convertint un projecte mediambiental en un instrument de reflexió artística i paisatgística, i un dinamitzador cultural del territori. L’experiència està essent molt positiva i contribueix a generar unes visions i sinèrgies que aporten un gran valor al Life Pletera i a la projecció del municipi, on la cultura hi té un pes molt important. El premi és, també, un reconeixement a la seva feina i al diàleg que han establert mons aparentment tan distants com els de la ciència, l’art i la gestió territorial.
