Avisos

Iniciem el desmantellament, desplaçament i soterrament de la línia elèctrica de la Pletera

31.01.2018

Aquest matí s'han iniciat els treballs per retirar i desplaçar la línia elèctrica de l'antiga urbanització de la Pletera fora de l'àmbit de la maresma recuperada en el marc del projecte Life Pletera. La nova línia serà tota soterrada i vorejarà el límit de la Xarxa Natura 2000. D'aquesta manera, es desplaçarà del sector protegit, i es reduirà el seu impacte paisatgístic i l'afectació negativa que pugui tenir sobre les aus. Es tracta d’una actuació que no estava prevista en el projecte inicial del Life Pletera, però que es podrà tirar endavant gràcies als estalvis generats durant la fase de desurbanització i creació de les noves llacunes.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, Sandra Bartomeus, ha precisat que «inicialment es preveia una petita adaptació dels serveis elèctrics de l’antiga urbanització, però amb aquesta nova actuació projectada, de més abast, es podrà retirar totalment la línia de l’àmbit del Life Pletera. A banda de disminuir l’impacte visual en un entorn d’elevat valor natural i paisatgístic, s’evitarà que les aus puguin patir accidents, un aspecte molt important a tenir en compte ja que la recuperació de les maresmes portarà associat, com ja s’ha constatat, un increment d’aus a la zona.»

El pressupost de l’actuació és d'uns 252.000 euros. El projecte ha estat elaborat per la companyia Fecsa Endesa, que l'executarà, conjuntament amb l'empresa Tragsa, un dels socis del projecte Life Pletera. Es preveu que l'actuació estigui enllestida aquesta primavera. Els treballs inclouen el desmantellament d'una de les tres casetes de serveis elèctrics (la central). La del sector nord es mantindrà operativa i la del sector sud es reconvertirà en un mirador, en el marc del projecte d'itineraris, actuació que gestiona el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i que actualment es troba en tramitació.

La línia de la Pletera té un traçat d’1,5 km i connecta les cases de la urbanització amb alguns masos més a l’interior i amb la zona del marge dret de la Gola del riu Ter. Discorre soterrada per la part on hi ha asfaltat el carrer i a l’alçada del camí Fondo, continua en format aeri fins a creuar el riu Ter. Els treballs que s'han iniciat aquest matí permetran retirar-la totalment de de l’àmbit de la Pletera, de manera que el traçat es farà de forma subterrània resseguint tot el perímetre de la Xarxa natura 2000, que coincideix amb els camins de la Caminassa i el camí de la Gola.  La nova instal·lació tindrà un traçat aproximat de 2,4 km.

El desenvolupament dels treballs comportarà talls puntuals de trànsit a la zona des d'avui i fins al 28 de febrer. Podeu consultar la previsió de talls aquí.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis