Avisos

El Pla de Comunicació del Life Pletera obté el premi Carles Rahola a la millor iniciativa de comunicació institucional

(26.02.16) El Pla de Comunicació del projecte Life Pletera va obtenir ahir a la nit el Premi Carles Rahola de Comunicació Local en l'apartat de Millor Iniciativa de Comunicació Institucional (ex aqueo amb el projecte #TreballemxPalafrugell, de l'Ajuntament de Palafrugell). El jurat n'ha destacat la seva estructura per «difondre la iniciativa de desurbanització d’una zona de la Costa Brava».



Els Premis de Comunicació Local Carles Rahola estan organitzats per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona. Es van crear el 2009 amb l’objectiu de reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura. Des de la seva primera edició han tingut una gran acollida, i s’han instituït com un dels principals guardons gironins en l’àmbit de la comunicació. El premi va ser recollit per l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon; el cap de Comunicació de l'ajuntament, Jordi Gamero i la directora executiva del projecte Life Pletera, Àgata Colomer. 

En aquest enllaç http://goo.gl/pJuXsX trobareu informació dels guanyadors de l'edició d'enguany.

Des del Life Pletera s'ha donat molta importància a les tasques de sensibilització i divulgació. Això està relacionat amb un dels principals objectius del projecte, que és el de demostrar que en una zona amb tanta pressió urbanística encara és possible la restauració de zones alterades i la recuperació de la seva plena funcionalitat ecològica. També volem contribuir a millorar la percepció social que tenen les zones humides i a difondre les oportunitats que ofereixen des d’un punt de vista de dinamització turística i econòmica.

Per donar compliment a aquest plantejament estratègic, s’ha donat molta importància a la gestió comunicativa del projecte. Per això es va elaborar un exhaustiu Pla de Comunicació, en el qual es recullen els objectius, estratègies, instruments, recursos, destinataris i accions a desenvolupar durant el període de vigència del Life Pletera.

Un important nombre de les accions planificades ja s’han implementat i d’altres s’estan desenvolupant o bé estan programades per al tram final del projecte. El pla té en compte un gran nombre d’accions i productes: jornades, publicacions, web, xarxes socials, fulletons, les presentacions públiques, visites guiades, senyalística, cartelleria, atenció a mitjans, articles especialitzats, audiovisual, seguiment fotogràfic, projecte d’art contemporani, accions de sensibilització, projecte educatiu, entre d’altres. El pla serà vigent fins l’estiu de 2018 i preveu, amb posterioritat, un document de seguiment post-life.

Des del Life Pletera s'ha volgut que la gestió i l’acció de comunicació acompanyi el projecte des del primer dia i s’incorpori com un element estratègic en el seu desplegament. Estem convençuts que una correcta política comunicativa contribuirà, no només, a visualitzar les actuacions del projecte, sinó també a millorar-ne la percepció col·lectiva.

Un innovador projecte de restauració ambiental

El projecte Life Pletera (2014-2018) representa una ambiciosa i molt innovadora iniciativa de desurbanització i restauració ambiental, que dóna resposta a una vella aspiració del territori. Permetrà retornar a la natura un espai d’altíssim valor mediambiental, emplaçat al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, que va ser parcialment urbanitzat a finals dels 80. Hi ha pocs precedents similars a Europa, la qual cosa el fan un projecte pràcticament inèdit.

Life Pletera és un projecte subvencionat pel programa LIFE, el principal instrument financer de la Comissió Europea per a la preservació del medi ambient a Europa. Té un pressupost de 2.528.148 euros, el 75% dels quals (1.896.111) estan aportats pel programa LIFE. La resta l’aporten l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, com a beneficiari del projecte; el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis de la Universitat de Girona (UdG) i l’empresa pública Tragsa, com a socis. També compta amb el suport, com a cofinançadors, de la Diputació de Girona, i del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a través de la Fundación Biodiversidad.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis