Avisos

Xevi Verdaguer, Pep Nogué, Isma Prados, Llucià Ferrer i Xavier Uriarte, alguns dels plats forts de la II Fira l’Empordà, Cuina i Salut

(29.04.15) Torroella de Montgrí acollirà aquest llarg cap de setmana del pont de l’1 de maig la segona edició de la fira L’Empordà, Cuina i Salut, que té l’alimentació saludable com a fil conductor. Es tracta d’una aposta molt ambiciosa que va néixer l’any passat per posar en valor els productes de proximitat, la dieta mediterrània i els bons hàbits alimentaris, entre d’altres aspectes vinculats a la salut. Aplegarà, del 30 d’abril al 3 de maig, reconegudes personalitats del món de la salut i la restauració, i oferirà una ampli ventall d’activitats per a tots els públics, amb l’objectiu de reivindicar la cuina saludable

La proposta firal té un marcat caràcter divulgatiu i familiar. Per aquest motiu, s’han programat més d’una desena d’activitats diverses adreçades, preferentment, al públic infantil, juntament amb un gran nombre de xerrades, conferències, degustacions, tallers i demostracions orientades al públic en general. Tot plegat, al voltant d’un complet mercat de productes de proximitat, que estarà emplaçat a la Plaça de la Vila.

Entre les xerrades i els tallers programats, més d’una desena, cal destacar la participació de reconegudes personalitats del món de la restauració i la salut, com els cuiners Pep Nogué i el psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer que faran una conferència-demostració sota el títol «El segon cervell: interacció de la histamina i els estrògens» (divendres 1, a les 17.30 h, a la plaça Pere Rigau).  D’altra banda, el popular cuiner Isma Prados i el periodista Llucià Ferrer, conductor del programa de TV3 Menú degustació, faran una demostració de cuina amb productes de Km0, (dissabte 2, a les 17.30 h, a la plaça Pere Rigau).

També són molt remarcables les xerrades del metge naturista Xavier Uriarte, sobre herbes i remeis casolans (dissabte, a les 12 h, al Palau Solterra) o la que oferirà Carles Barba, tècnic de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, sobre els aliments al·lergògens en l'alimentació familiar i la restauració (Divendres 1, a les 12 h, a Casa Pastors)

A banda de les nombroses animacions de carrer, el ventall d'activitats i tallers per al gran públic és molt ampli, i abasta temes diversos com reeducació postural, propietats dels vegetals crus, esmorzars saludables, cuina mediterrània, ioga, pilates, salut cardiovascular, Aikido, fins a una pujada a peu al castell o una sortida a conèixer les plantes aromàtiques i remeieres del Montgrí. 

La fira s’estructurarà a partir de tres espais: la plaça de la Vila, on hi haurà el mercat de productes de proximitat; la plaça Pere Rigau, on es faran els show cookings i el passeig de Catalunya, on hi haurà el mercat d’artesania. Per altra banda, les conferències s’han programat al Palau Solterra-Fundació Vila Casas i a l’auditori de la Casa Pastors, mentre que a la Casa Galibern-Fundació Mascort, es faran diversos tallers.

Aquests dies, els visitants tindran l’oportunitat de conèixer l’àmplia oferta gastronòmica local, ja que una vintena de restaurants de Torroella de Montgrí i l’Estartit oferiran menús saludables elaborats amb productes de proximitat, a un preu molt ajustat.

El teixit comercial del municipi també s’ha implicat intensament amb l’organització de la campanya Emporta’t Cuina i Salut. Del 13 al 30 d’abril, comprant als comerços associats, els clients entraran al sorteig de diferents lots de productes relacionats amb la cuina i la salut.

Per als amants de la cuina, també s’ha preparat un concurs de receptes de cuina catalana, conjuntament amb la Marca Cuina Catalana, on es donarà com a premi una cistella de productes de l’Empordà i el llibre Corpus del patrimoni culinari català. Els participants han de penjar la fotografia d’un plat de cuina catalana amb la seva recepta a #EmpordaCuinaSalut.

S’ha programat també una visita a les vinyes al Montgrí que té el torroellenc Carles Xuriguera, de la Tribu de Catalunya Ràdio (Diumenge 3, a les 10 h).

Els assistents a la fira podran aprofitar la visita a Torroella de Montgrí per gaudir aquests dies dels concerts programats en el marc de les X Trobades de Música Mediterrània, que aquests anys es dediquen als Balcans. Així mateix, el dissabte, durant tot el dia, es celebrarà el VIII Certamen de Pintura Ràpida.

El regidor de Promoció Econòmica, Francesc Puig, ha argumentat que l’interès de la nostra societat per l’alimentació saludable és creixent i el fet d’alimentar-se, per la seva quotidianitat, no sempre és degudament valorat, malgrat la importància que tots li donem. Per a Puig, actualment el concepte de qualitat gastronòmica i alimentària està estretament vinculat al de salut. Per aquesta raó, l’Ajuntament ha fet una apostat important per una fira que combina promoció econòmica amb un elevat valor afegit tant per als participants, com als visitants.

L’organització de la fira va a càrrec de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, que compta amb la col·laboració activa de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Dipsalut, l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona, els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, la Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Contra el Càncer, entre d’altres fundacions, entitats i col·lectius.

Més informació: www.firestorroella.com

Segueix-nos a les xarxes socials amb l’etiqueta: #EmpordaCuinaSalut

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis