Avisos

La Policia Local inicia una campanya de conscienciació ciutadana en matèria de civisme

(04.02.14) La Policia Local està portant a terme una campanya informativa per combatre pràctiques incíviques com aparcar incorrectament, no recollir els excrements de gos o alimentar animals abandonats a la via pública. L’objectiu de la iniciativa és el de sensibilitzar la població sobre algunes infraccions que afecten el dia a dia del municipi i ocasionen una mala imatge. La campanya es promou arran dels comentaris generalitzats que s’han recollit a través del Consells de Barri, on aquestes són algunes de les queixes més reiteratives dels veïns i veïnes. En una primera fase es deixaran notes informatives als propietaris i als infractors, però més endavant se sancionaran les pràctiques incíviques amb les multes que estableix la normativa vigent.

Pel que fa als estacionaments s’incidirà en la necessitat de respectar els guals, en no aparcar fora dels límits de les marques viàries, ni fer-ho al damunt de les voreres. En alguns carrers s’ha detectat una conflictivitat veïnal força elevada derivada d’aquesta problemàtica. Això, a banda d’ocasionar molèsties, en alguns casos comporta un certa perillositat per als vianants.

Les voreres són espais comuns pels vianants, no pels vehicles. Trobar vehicles al damunt les voreres no només implica una sanció, implica quelcom més greu, posar en perill la integritat dels vianants, que han de baixar a la calçada per continuar caminant, amb el handicap que no tothom té els mateixos reflexes ni habilitats. Les sancions per no respectar les marques de les places d’aparcament són de 80 euros, i també es pot retirar el vehicle amb la grua municipal si es considera greu.

D’altra banda, es recorda que el fet de ser titular d’un gual no dóna dret a fer ús privatiu d’estacionament a la calçada. El seu ús legal és estrictament per entrar i sortir del garatge. En aquests casos, la normativa preveu una sanció de 80,00 euros i la possibilitat de retirar el vehicle amb la grua municipal si es considera greu.

Pel que fa a l’ordenança de tinença responsable d’animals, s’informarà preferentment de l’obligatorietat d’identificar i censar els animals de companyia, de com cal circulars amb ells per la via pública, de les mesures a adoptar per no embrutar els carrers i de la prohibició d’alimentar els animals abandonats. En tots els casos, s’informa de les sancions que es poden aplicar i que van dels 150 a als 250 euros en cas que els animals no estiguin identificats i censats; i de 150 en el cas de les deposicions i l’alimentació d’animals abandonats. Les sancions més elevades es poden aplicar en cas que els animals potencialment perillosos no vagin lligats amb una cadena extensible de menys de 2 metres i morrió homologat: 150  a 1.502 euros (llei catalana), o de 300 a 2.540 euros llei estatal.

Durant la campanya els agents de la policia local deixaran notes informatives als conductors o propietaris que hagin infringit alguna de les normes. Més endavant se serà més estricte i es materialitzaran les sancions.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis