Avisos

Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí

Any de fundació:
1980

Adreça:
c. Onze de Setembre, 2 - 17257 Torroella de Montgrí (Girona)

E-mail:
info@jmtorroella.cat

Telèfon:
972 76 06 05

Web: http://festivaldetorroella.cat/
Objectius

Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí és una entitat sense afany de lucre creada l'any 1980 amb el propòsit de fomentar el coneixement i la difusió de la música. És membre de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya de la qual formen part 40 entitats locals repartides arreu del país. JM Catalunya forma part de la Confederació de JM d’Espanya, amb seu a Barcelona, membre de la Federation of Jeunesses Musicales, creada l'any 1945 a Brussel·les, actualment repartida per 45 països dels cinc continents.

Amb l'objectiu de dinamitzar l'activitat sociocultural i educativa del territori, Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí es va fundar el 1980 amb l'objectiu de contribuir al coneixement, el cultiu, el foment i la difusió de les diferents tradicions musicals en diferents contextos i els diversos mitjans d'expressió, així com l'art en general, i donar impuls a la creativitat.

El paper de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí és tan dinàmic com la mateixa vida de la societat de la qual forma part, i endega sovint activitats que més endavant aniran essent assumides pels òrgans de l’administració cultural i educativa, i sempre actuant com a element dinamitzador social i cultural.

El seu projecte principal és el Festival de Torroella de Montgrí, però també d’altres, com el Fringe, amb un clar compromís amb els joves emergents i sense etiquetes; el Jazz Festival l’Estartit, amb les illes Medes com a teló de fons, cosa que dona coherència territorial i cultural, i la recent incorporació del programa de mentories de residències internacionals de música antiga EEEmerging. I no menys important és la seva tasca en la gestió de l’Escola Municipal de Música i Dansa.

Però la prioritat de l’entitat és, per damunt de tot, la coordinació i posada en valor de la tasca que duen a terme els 400 socis i 250 alumnes que la conformen i que són la seva raó de ser.

Gairebé tots els somnis, mimats i ben treballats, arriben a fer-se realitat. Amb cada nova edició neix un projecte amb la màxima il·lusió i compromís. Creixem en nombre pel que fa a edicions anteriors i l'oferta també es fa més plural. Qualitat, diversitat i aposta per la novetat són els nostres propòsits. Una oferta cultural i artística que s'ha establert en el calendari per a tots els amants de la bona música en un lloc privilegiat com ho és Torroella de Montgrí i l’Estartit.

 

eventis