Avisos

El Centre de Distribució d'Aliments (CDA) estrena nova seu i magatzem

26.10.2021

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) s’ha traslladat aquest mes a una nau situada en el carrer Montgrí, núm. 10. En el nou espai se centralitzaran tant la distribució als usuaris, que fins ara estava situada al carrer Sant Genís, com l’emmagatzematge dels productes, que es trobava en una nau del convent de les Clarisses (accés pel carrer Pintor Gimeno). Precisament, l’alliberament d'aquesta nau permetrà a l’Ajuntament tirar endavant la seva adequació com a Espai Jove. Aquest va ser un dels usos que es van escollir durant el procés participatiu que es va portar a terme un cop el convent va passar a mans de l'Ajuntament i es va convertir en equipament municipal. Des de les àrees de Joventut i de Participació Ciutadana es va realitzar la cerca del nou local i s’han coordinat les tasques de condicionament, que ha dut a terme la Brigada Municipal.

El CDA és un servei assistencial municipal que gestiona Càritas Baix Ter. L'Ajuntament inverteix anualment prop de 40.000 en concepte d’aliments i lloguer. L'any passat van fer ús del servei 522 famílies, la qual cosa representa un creixement molt notable respecte els anteriors, a conseqüència de la crisi derivada de la covid-19. Cal remarcar que l'any passat moltes famílies van haver-hi de recórrer, per primera vegada. L'important repunt registrat va fer que l'Ajuntament intensifiqués el seu suport. En total, es van repartir 6.795 cistelles d'aliments.

Els centres de distribució d’aliments són fruit d’un conveni amb diverses entitats i institucions públiques i permeten cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació i higiene de persones i famílies amb greus dificultats econòmiques, a través d’un sistema d’entrega dignificada i equitativa. En el de Torroella de Montgrí atén a usuaris de diferents municipis del Baix Ter i també rep la col·laboració econòmica de la Diputació de Girona-Dipsalut.

L'estrena del nou local coincideix amb un moment de retorn cap a la normalitat sanitària, per la qual cosa el CDA retornarà al seu funcionament habitual d'autoservei, que s’havia anul·lat amb la situació de la covid-19. Això representarà una millora per les persones beneficiaries a l'hora de poder escollir els productes.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis