Avisos

Torroella i l'Estartit reben la Bandera Verda pel seu compromís amb el reciclatge de vidre

Marc Calvet i Jordi Colomí, amb la Bandera Verda.
Marc Calvet i Jordi Colomí, amb la Bandera Verda.
Hugo Morán, secretari d'Estat de Medi Ambient del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, lliurant la Bandera Verda a l'alcalde, Jordi Colomí.
Hugo Morán, secretari d'Estat de Medi Ambient del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, lliurant la Bandera Verda a l'alcalde, Jordi Colomí.

14.10.2021

L'alcalde de Torroella de Montgri, Jordi Colomí, i el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, han rebut aquest matí a Madrid la Bandera Verda que acredita Torroella i l'Estartit com una de les destinacions turístiques del litoral estatal amb un major compromís amb el reciclatge de vidre i la lluita contra el canvi climàtic. El guardó s'ha concedit  en un acte a l'espai Impact Hub Madrid, presidit per Hugo Morán, secretari d'Estat de Medi Ambient del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

L'Ajuntament va decidir participar aquest estiu en la campanya Moviment Banderes Verdes, una iniciativa d'àmbit estatal que pretén premiar l'esforç d'establiments i municipis costaners per a la transició verda. La campanya està promoguda per Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d’envasos de vidre a Espanya

Compromís amb la sostenibilitat
Colomí i Calvet s'han mostrat molt satisfets per rebre aquest reconeixement que no tan sols és per la feina feta des de l’Ajuntament, sinó també per totes les empreses i tots els particulars que amb el seu compromís diari ens han ajudat a millorar els nostres indicadors de reciclatge. En aquest sentit, han agraït a totes les persones que han participat activament en la campanya i han permès al municipi aconseguir aquest nou reconeixement municipal relacionat amb la sostenibilitat. En aquest sentit, han recordat que la setmana passada Torroella-l'Estartit-Illes Medes va revalidar el certificat que l'acredita, per cinquè any, com una de les 100 destinacions més sostenibles del món, segons el rànquing que elabora la prestigiosa entitat internacional Green Destinations.

En el concurs Banderes Verdes d'enguany hi participaven 129 municipis i Torroella de Montgrí ha assolit el 4t lloc després de valorar tres aspectes de la gestió municipal: increment de percentatge de reciclatge, participació dels grans generadors (hotels, bars i restaurants) i campanya de difusió. Torroella i l'Estartit han assolit la màxima puntuació que assignava Ecovidrio pel que fa a recollida (100 punts). L'altra localitat guanyadora de la Bandera Verda a Catalunya ha estat Castelldefels (1.324,2 punts), que ha quedat en sisena posició del rànquig estatal.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis