Escullen Torroella i l’Estartit com a exemple de dinamització turística i econòmica post-COVID

Revalida per cinquè any el guardó Gold Award com una de les 100 destinacions més sostenibles del món

L'alcalde, Jordi Colomí, en el moment de conèixer la concessió del guardó, ahir al migdia, en una cerimònia que es va fer de manera telemàtica.
L'alcalde, Jordi Colomí, en el moment de conèixer la concessió del guardó, ahir al migdia, en una cerimònia que es va fer de manera telemàtica.

06.10.2021

Torroella-l'Estartit-Illes Medes ha estat escollida per la prestigiosa associació internacional Green Destinations com un exemple de bones pràctiques a nivell mundial pel que fa a l'estratègia de dinamització turística i econòmica per afrontar la sortida de la crisi de la COVID-19. En concret, s'ha valorat molt positivament el desenvolupament del Pla de Sostenibilitat Turística (2021-2023), que ja s'ha començat a implementar. Es tracta d'un projecte estratègic municipal que té com a objectiu consolidar i donar un nou impuls al treball transversal de regeneració de la destinació que s’està fent des de fa tres dècades, a partir de la valorització del territori i la promoció de la cultura.

A banda d'aquesta distinció, Torroella-l'Estartit-Illes Medes ha revalidat el certificat que l'acredita, per cinquè any, com una de les 100 destinacions més sostenibles del món, segons el rànquing que elabora aquesta entitat. En concret, ha obtingut el certificat Gold Award, amb una puntuació més elevada que l'anterior auditoria i es troba a les portes de poder assolir el Platinum Award, la categoria més elevada. Segons el comitè avaluador, Torroella de Montgrí-l’Estartit, a través de l’àrea de Destinació Turística de l'Ajuntament, ha aplicat de manera excel·lent els criteris i indicadors establerts, en tots els àmbits de gestió de la destinació com són la conservació de la natura i el patrimoni, la gestió de residus, l’energia i el clima.

La regidora de Destinació Turística, Dúnia Oliveras, s'ha mostrat molt satisfeta i il·lusionada amb la concessió d'aquests dos reconeixements que premien «els esforços de la destinació per mantenir l’atractiu turístic de cara al futur, a partir d'aspectes visibles com són el patrimoni natural i l'oferta turística, però també aspectes intangibles com són polítiques i plans de gestió que inclouen principis de desenvolupament sostenible.» Oliveras assegura, a més, que aquest tipus de guardons són un estímul per continuar treballant en la mateixa línia i entusiasme com fins ara, tant a nivell públic, com privat.

Exemple de «Restabliment i recuperació del Turisme»
Entre les destinacions certificades, Green Destinations organitza la competició «Top 100 Destination Sustainability Stories», recull relats de turisme sostenible i bones pràctiques de destinacions d’arreu del món per tal de ser compartides com a exemples inspiradors a tercers, des de professionals del turisme fins a viatgers. Explicant els seus casos, aquestes destinacions poden ser reconegudes per les solucions que han implementat en resposta als reptes i problemes que han afrontat. La competició es duu a terme amb el patrocini de l’associació del Top 100, amb contribucions especials de: Green Destinations, QualityCoast, Travelife, ITB Berlin, Asian Ecotourism Network, Ecotourism Australia, Global Ecotourism Network, Sustainable First and GLP Films.

La selecció del 2021 inclou la destinació Torroella de Montgrí i l’Estartit amb el relat «Torroella de Montgrí-l’Estartit, compromesos amb la qualitat, la sostenibilitat i la cultura», nominat a la categoria «Restabliment i recuperació del turisme». El projecte municipal incorpora, entre d'altres actuacions, el desenvolupament del Pla de Sostenibilitat Turística (2021-2023). Aquest pla estratègic està impulsat per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, en col·laboració de l’EMD de l’Estartit, i es desenvolupa en el marc de la primera edició del programa «Planes de Sostenibilidad Turística», promogut pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, una iniciativa que compta amb la participació de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Ocupació. A Torroella de Montgrí-l’Estartit també compta amb el suport econòmic de la Diputació de Girona. El pla permetrà executar 29 projectes i accions, agrupats en 16 actuacions de millora urbana, infraestructures, serveis i espais naturals, que s’aniran desplegant entre els anys 2021 i 2023. Preveu una inversió global de 3,6 milions d’euros.

Top 100 Green Destinations
Amb els premis Top 100, Green Destinations vol distingir la feina que fan les destinacions a favor de la sostenibilitat i promoure casos de bones pràctiques. En l'avaluació i selecció dels guardonats hi participen un centenar d'experts internacionals. En el cas de Torroella-l'Estartit-Illes Medes, s'afegeix al premi Global Low-Carbon Ecological Scenic Spot, concedit el setembre de 2018 pel Global Forum on Human Settelments (GFHS), un organisme vinculat a l'ONU. En aquella ocasió es va distingir la posada en marxa d'un model de desenvolupament sostenible i resilent, i haver integrat l'ecoturisme en la seva planificació. Hi va tenir un paper clau l'execució del projecte Life Pletera.

26.10.2021

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van detenir ahir, a Torroella de Montgrí, un... (Llegir més)

26.10.2021

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) s’ha traslladat aquest mes a una nau situada en el carrer Montgrí, núm. 10. En el nou espai se... (Llegir més)

26.10.2021

Aquest dimecres s'iniciarà la campanya de vacunació contra la grip que s'allargarà fins al 31 de gener de l'any vinent. Igual que l'any passat,... (Llegir més)

15.10.2021

Les residències Vila Vella, Santa Caterina i Vila Montgrí, de Torroella de Montgrí, ja han rebut el material finançat gràcies a la primera... (Llegir més)

14.10.2021

L'alcalde de Torroella de Montgri, Jordi Colomí, i el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, han rebut... (Llegir més)

14.10.2021

Aquest matí s'ha realitzat la presentació, en format telemàtic, de la segona edició del projecte educatiu i cultural «Connectats pel teatre»,... (Llegir més)

07.10.2021

Aquest matí hem presentat formalment la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

01.10.2021

Avui s'inicia la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Estan organitzades... (Llegir més)

30.09.2021

La restauració dels sistemes litorals de la Pletera, a l'Estartit, i la limitació d’accés a determinades zones de la duna litoral i de... (Llegir més)

22.09.2021

Les darreres setmanes s'ha pogut constatar la mort per enverinament de gats de carrer a Torroella i a l'Estartit. Davant d'aquesta circumstància,... (Llegir més)

22.09.2021

L'Estartit celebrarà aquest cap de setmana la XVII Fira de Pirates i Corsaris a les Illes Medes, amb el propòsit de continuar divulgant una part... (Llegir més)

22.09.2021

L’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, inaugura aquest cap de setmana la seva temporada estable amb el musical La filla del Mar... (Llegir més)

16.09.2021

Aquest proper diumenge 19 de setembre es tornarà a obrir l'ermita de Santa Caterina. Aquests primers dies, l'horari d'obertura serà els diumenges... (Llegir més)

eventis