Avisos

L'Ajuntament pren mesures per frenar l'enverinament delictiu de gats a Torroella i a l'Estartit

22.09.2021

Les darreres setmanes s'ha pogut constatar la mort per enverinament de gats de carrer a Torroella i a l'Estartit. Davant d'aquesta circumstància, que l'Ajuntament lamenta i condemna taxativament, des de la regidoria de Salut es fa una crida a la col·laboració i conscienciació ciutadana per tal d’eradicar-la. D'altra banda, l'afer està en mans de la Policia Local per fer-ne el seguiment i poder identificar-ne i sancionar l'autor o autors.

La regidora de Salut Pública, Anna Bonada, recorda que aquesta pràctica atempta frontalment contra els drets dels animals i està totalment prohibida pel Codi Penal i pel DECRET LEGISLATIU 2/2008, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals. Els responsables poden ser sancionats amb multes de fins a 30.000 euros i penes de presó de fins a 2 anys.

Bonada recorda que des de l'Ajuntament, en col·laboració amb una colla de voluntaris autoritzats, porta a terme un programa de gestió de colònies de gats basat en el mètode científic CER (capturar, esterilitzar i retornar), per regular la seva reproducció incontrolada i les molèsties veïnals, especialment, en els punts més conflictius de la via pública. Justament aquest any s'han introduït canvis en el servei per millorar-ne la seva efectivitat. Segons afirma la regidora, «Les colònies de gats han de ser ben gestionades per les alimentadores i alimentadors oficials i només gestionant adequadament aquests espais disminuirem les problemàtiques que tant molesten als altres veïns. Per fer-ho bé,  a més, cal recordar que no es pot posar menjar a la via pública sense autorització municipal». Aquesta mala pràctica està prohibida i sancionada amb multes que oscil·len entre els 100 i els 400 euros. El menjar a la via pública, situat en escocells, voreres o a l'entorn dels contenidors, genera un greu problema d'insalubritat i augmenta la presència de rosegadors, insectes, paneroles i coloms a tot el municipi.

La regidora demana la col·laboració ciutadana per intentar identificar els responsables i recorda que les colònies de gats no són un problema, sinó que al contrari, ajuden a evitar la proliferació de gats, però també a controlar plagues d'altres espècies com rates i serps.

Alerta, a més, que l'enverinament dels gats per mitjà de substàncies tòxiques també pot comportar greus riscos per a la salut dels humans, especialment per als més petits. En aquest sentit, s'aconsella als amos de gossos i gats que extremin les precaucions i evitin que els animals mengin o beguin de la via pública.

Què fer si ens trobem davant d'una cas de possible enverinament?
1.- Si l'animal està viu dur-lo a un veterinari i contactar amb la Policia Local.
2.- Si l'animal és mort, no tocar-lo i donar avís a la Policia Local.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis