Ajuntament i Ecovidrio tornen a sumar esforços per incrementar el reciclatge de vidre en el sector de la restauració

Un informador ambiental ha visitat 84 grans productors de Torroella i de l'Estartit per ajudar-los a fer més eficient el reciclatge i fomentar el servei de recollida porta a porta

06.08.2021

Ecovidrio ha visitat durant les darreres setmanes un total de 84 establiments de restauració de Torroella i l'Estartit per sensibilitzar-los, ajudar-los en la millora del reciclatge del vidre i fomentar el servei de recollida porta a porta. L'assessorament forma part de la col·laboració que ha establert, per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Torroella, amb Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d´envasos de vidre a Espanya.

L'any passat, la iniciativa es va centrar a l'Estartit i va concloure amb molt bons resultats tant de participació activa d'establiments, com d'increment de tones recollides, per bé que ens trobàvem en un context amb moltes restriccions per la pandèmia. Tot i que aquest tampoc és un estiu totalment convencional, es preveu continuar incrementant el reciclatge d’envasos de vidre i el nombre d’establiments adherits al servei de recollida porta a porta.

El regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, reitera que el foment del porta a porta és una prioritat per a l'Ajuntament, per la qual cosa, enguany, s'ha decidit reeditar la col·laboració amb Ecovidrio i ampliar la implicació municipal mitjançant la participació, a més, en la campanya concurs Moviment Banderes Verdes. Aquesta iniciativa d'àmbit estatal pretén premiar l'esforç d'establiments hostalers i l´activisme dels municipis costaners per a la transició verda.

Reforç del reciclatge durant l'estiu
La campanya d'Ecovidrio coincideix amb l’ampliació, per part de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, durant la temporada alta, del servei de recollida porta a porta comercial de cartró/paper i vidre. El dispositiu es va activar el 15 de juny i finalitzarà el 31 d'agost. El vidre, en contret, es recollirà a l'Estartit, els dimarts i dijous, com fins ara, i també els diumenges; mentre que a Torroella els dimarts i divendres, i també els diumenges.

L'any passat ja es va ampliar la recollida del vidre al diumenge, com a prova pilot, i atesos els bons resultats i la petició expressa de molts comerços, ja que el cap de setmana és quan més residus es generen, aquesta temporada s'ha tornat a ampliar al diumenge.

26.10.2021

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van detenir ahir, a Torroella de Montgrí, un... (Llegir més)

26.10.2021

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) s’ha traslladat aquest mes a una nau situada en el carrer Montgrí, núm. 10. En el nou espai se... (Llegir més)

26.10.2021

Aquest dimecres s'iniciarà la campanya de vacunació contra la grip que s'allargarà fins al 31 de gener de l'any vinent. Igual que l'any passat,... (Llegir més)

15.10.2021

Les residències Vila Vella, Santa Caterina i Vila Montgrí, de Torroella de Montgrí, ja han rebut el material finançat gràcies a la primera... (Llegir més)

14.10.2021

L'alcalde de Torroella de Montgri, Jordi Colomí, i el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, han rebut... (Llegir més)

14.10.2021

Aquest matí s'ha realitzat la presentació, en format telemàtic, de la segona edició del projecte educatiu i cultural «Connectats pel teatre»,... (Llegir més)

07.10.2021

Aquest matí hem presentat formalment la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

06.10.2021

Torroella-l'Estartit-Illes Medes ha estat escollida per la prestigiosa associació internacional Green Destinations com un exemple de bones... (Llegir més)

01.10.2021

Avui s'inicia la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Estan organitzades... (Llegir més)

30.09.2021

La restauració dels sistemes litorals de la Pletera, a l'Estartit, i la limitació d’accés a determinades zones de la duna litoral i de... (Llegir més)

22.09.2021

Les darreres setmanes s'ha pogut constatar la mort per enverinament de gats de carrer a Torroella i a l'Estartit. Davant d'aquesta circumstància,... (Llegir més)

22.09.2021

L'Estartit celebrarà aquest cap de setmana la XVII Fira de Pirates i Corsaris a les Illes Medes, amb el propòsit de continuar divulgant una part... (Llegir més)

22.09.2021

L’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, inaugura aquest cap de setmana la seva temporada estable amb el musical La filla del Mar... (Llegir més)

16.09.2021

Aquest proper diumenge 19 de setembre es tornarà a obrir l'ermita de Santa Caterina. Aquests primers dies, l'horari d'obertura serà els diumenges... (Llegir més)

eventis