El futur nou passeig marítim de l'Estartit conservarà un gran nombre de places d'aparcament públic

L'Ajuntament crearà dues noves bosses d'aparcament perifèriques en el marc del pla de sostenibilitat

09.07.2021

La remodelació del passeig marítim de l'Estartit reservarà una important bossa de places d'aparcament, segons han acordat l'Ajuntament i l'Estat. La solució en què s'està treballant parteix d'un avantprojecte consensuat que trasllada el traçat del nou passeig més a cap a la platja. Per bé que transcorrerà per bona part de l'actual zona d'aparcament habilitada a la zona marítimoterrestre, el projecte final inclourà una zona d’aparcament a la nova part urbana que es generarà entre el nou passeig i l'actual carretera.

Per a l'Ajuntament és molt important mantenir una bossa d'aparcaments en aquest sector del front marítim i així ho ha defensat davant dels responsables de Costes de l'Estat. Mentre no s'executa l'obra del nou passeig, es mantindrà l'actual zona d'aparcament.

Projectes estratègics
La remodelació del front marítim és una intervenció estratègica i prioritària per a la millora de la imatge i els serveis de la destinació. Per aquesta raó, el govern municipal continua insistint que les diferents actuacions projectades es puguin tirar endavant al més aviat possible.

L'àmbit de passeig que és competència de l'Estat abasta un tram d'uns 500 metres compresos entre el torrent i el parc de la Pineda. En aquest cas, es disposa d'un avantprojecte que preveu una inversió d'uns 5 milions d'euros.

L'Estat també té projectat, en un estadi més avançat, el nou tram de passeig marítim per a vianants que connectarà el sector sud dels Griells, davant del carrer Tulipa, amb la Pletera.  Tindrà una longitud aproximada de 320 metres. El projecte també pretén renaturalitzar les zones de domini públic marítimoterrestre actualment ocupades per un càmping. El passeig es projecta amb una passera elevada de fusta que tindrà una amplada variable d'entre 3 i 6 metres, integrant diverses zones de mirador al llarg del camí.

Pel que al tram de passeig que és competència de la Generalitat, el que envolta les instal·lacions portuàries, des de l'últim tram del moll de ribera –adequat per Ports de la Generalitat l'any 2006– fins a la zona del Freu, també s'ha avançat en la redacció d'un projecte consensuat. L'actuació projectada està pressupostada en uns 5 milions d'euros i ha de servir per crear noves zones de passeig i zones verdes, i nous espais per a ús ciutadà.

Entre les accions que es proposen hi ha la disminució del nivell del passeig perquè quedi a la mateixa alçada del port i abordar l'evacuació de les aigües procedents del torrent d'en Planes. En relació a aquest punt, l'Ajuntament preveu fer-hi una aportació econòmica. Precisament, en relació amb aquest projecte, l'Ajuntament, amb el suport de Ports de la Generalitat, ha elaborat un estudi hidràulic on defineix una solució als problemes històrics d'inundabilitat que pateix un important sector del passeig marítim, a conseqüència de l'acumulació sobtada d'aigües pluvials provinents del nucli urbà i de la muntanya, especialment durant les llevantades que impedeix que el torrent desguassi correctament

Aquests importants projectes comportaran una gran transformació del front marítim del municipi, de manera que es configurarà com un dels passejos marítims transitables a peu, més grans de la costa Brava, entre el Molinet i la Gola de Ter.

Aparcaments perifèrics
Paral·lelament a aquestes grans actuacions, l'Ajuntament està treballant, a través del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí-l'Estartit (2021-2023), en la creació de dues grans bosses d'aparcaments a l'entrada de l'Estartit i a la zona del Ter Vell. Aquests projectes s’inclouen dins del programa de mobilitat sostenible, que és una de les 16 línies d'actuacions del pla.

26.10.2021

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van detenir ahir, a Torroella de Montgrí, un... (Llegir més)

26.10.2021

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) s’ha traslladat aquest mes a una nau situada en el carrer Montgrí, núm. 10. En el nou espai se... (Llegir més)

26.10.2021

Aquest dimecres s'iniciarà la campanya de vacunació contra la grip que s'allargarà fins al 31 de gener de l'any vinent. Igual que l'any passat,... (Llegir més)

15.10.2021

Les residències Vila Vella, Santa Caterina i Vila Montgrí, de Torroella de Montgrí, ja han rebut el material finançat gràcies a la primera... (Llegir més)

14.10.2021

L'alcalde de Torroella de Montgri, Jordi Colomí, i el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, han rebut... (Llegir més)

14.10.2021

Aquest matí s'ha realitzat la presentació, en format telemàtic, de la segona edició del projecte educatiu i cultural «Connectats pel teatre»,... (Llegir més)

07.10.2021

Aquest matí hem presentat formalment la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

06.10.2021

Torroella-l'Estartit-Illes Medes ha estat escollida per la prestigiosa associació internacional Green Destinations com un exemple de bones... (Llegir més)

01.10.2021

Avui s'inicia la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Estan organitzades... (Llegir més)

30.09.2021

La restauració dels sistemes litorals de la Pletera, a l'Estartit, i la limitació d’accés a determinades zones de la duna litoral i de... (Llegir més)

22.09.2021

Les darreres setmanes s'ha pogut constatar la mort per enverinament de gats de carrer a Torroella i a l'Estartit. Davant d'aquesta circumstància,... (Llegir més)

22.09.2021

L'Estartit celebrarà aquest cap de setmana la XVII Fira de Pirates i Corsaris a les Illes Medes, amb el propòsit de continuar divulgant una part... (Llegir més)

22.09.2021

L’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, inaugura aquest cap de setmana la seva temporada estable amb el musical La filla del Mar... (Llegir més)

16.09.2021

Aquest proper diumenge 19 de setembre es tornarà a obrir l'ermita de Santa Caterina. Aquests primers dies, l'horari d'obertura serà els diumenges... (Llegir més)

eventis