Avisos

L'Ajuntament dóna a conèixer els 15 projectes finalistes dels Pressupostos Participatius 2021/22

Han estat escollits entre 145 propostes i es posaran a votació el mes de novembre

07.07.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha tancat la fase de priorització de propostes dels Pressupostos Participatius 2021/22 amb la presentació de 145 propostes, de les quals 15 (10 de Torroella i 5 de l’Estartit) es posaran a votació el mes de novembre perquè la població esculli quines s'executaran.

Aquesta és la tercera experiència de pressupostos participatius que es porta a terme al municipi i la principal novetat respecte l'edició anterior és l'augment de la partida destinada, que serà de 150.000 euros, 40.000 euros s’invertiran en l’àmbit territorial de l’EMD de l’Estartit i 110.000 € a l'àmbit de Torroella de Montgrí.

La fase de recollida de propostes es va desenvolupar entre el 20 d'abril i el 20 de maig. De les 145 propostes presentades, 106   feien referència a Torroella de Montgrí i 39 a l’Estartit.

La Comissió Tècnica dels Pressupostos Participatius, formada per diversos tècnics municipals, va ser l'encarregada de filtrar les 145 propostes presentades i acceptar totes aquelles que eren viables i executables al 2022, segons els següents criteris: ser una inversió, ser un projecte concret amb principi i fí, competència municipal, respectar el marc legal, no contradir plans municipals aprovats, i no superar els imports de 110.000 € a Torroella de Montgrí i 40.000 € a l'Estartit.

En l'àmbit de Torroella de Montgrí es van presentar 106 propostes, algunes de les quals es van poder fusionar per ser de temàtica similar i van acabar essent 83, 38 de les quals van ser admeses i 45 no admeses per la Comissió Tècnica del procés participatiu.

En el cas de l'Estartit es van presentar 39 propostes, que desprès de les fusions van acabar essent 30, 13 de les quals s'han pogut admetre i 17 han estat no admeses.

Els motius de la no admissió de les propostes es pot consultar a la fitxa de cadascuna de les propostes presentades al web https://torroella-estartit-decidim.ddgi.cat

Un cop tancada la fase de propostes, ahir 6 de juliol de 2021 es van realitzar dos tallers participatius on els ciutadans van prioritzar 10 iniciatives per a Torroella de Montgrí i 5 per a l’àmbit de l’Estartit, que són les que finalment es posaran a votació el mes de novembre.

Marc Calvet, regidor de Participació Ciutadana, ha explicat que amb els Pressupostos Participatius l’Ajuntament ha fet una  aposta valenta per incrementar el pressupost i per apostar per  la transparència, la participació i la col·laboració entre el consistori i la ciutadania. Recorda, a més, que a banda dels 150.000 euros destinats a aquest procés, l'Ajuntament destinarà 35.000 euros més a millores als barris decidides pels participants dels Consells de Barri.

Els projectes finalistes i que es posaran a votació el mes de novembre són:

Torroella de Montgrí:

- Millora del parc infantil de la plaça d'Espanya
- Millora dels accesos a l'Escola Guillem de Montgrí
- Continuïtat al carril bici
- Espai amb taules i bancs a la zona de l'Espai Ter (zona picnic)
- Arreglar els camins del Castell del Montgrí i millorar la senyalització de rutes.
- Construcció d'un Pumptrack a Torroella
- Avançar amb el projecte Espai Jove del Convent de les Clarisses
- Compra d'un habitatge social per families amb menys recursos.
- Habilitació d'un espai de treball compartit / co-working
- Construir un rocòdrom

L'Estartit

- Millora de l'enllumenat del centre comercial de l'Estartit
- Fer les voreres més acessibles
- Parcs infantils inclusius
- Pista multiesports a l'aire lliure, als Salats
- Millora del jardí de l'Escola Bressol Mar i Cel de l'Estartit

Més informació a: https://torroella-estartit-decidim.ddgi.cat
Consulta l'Informe dels Tallers de priorització dels Pressupostos Participatius 2021/22

 

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis