Avisos

Taller públic per escollir les propostes finalistes dels pressupostos participatius que es posaran a votació

Se n'escolliran 10 per a Torroella i 5 per a l'Estartit, que es votaran durant la Fira de Sant Andreu

02.07.2021

Aquest dimarts 6 de juliol es faran les dues sessions dels tallers públics per escollir les propostes finalistes dels pressupostos participatius de Torroella de Montgri i l'Estartit, que es posaran a votació el novembre, durant la Fira de Sant Andreu. El taller per escollir les propostes de Torroella es farà al Museu de la Mediterrània (20 h) i el de l'Estartit a la sala d'actes de l'EMD (17.30 h).

Els veïns i veïnes que hi assisteixin seran els encarregats de fer la tria a partir de les propostes que han estat validades per la Comissió Tècnica i la Comissió de Seguiment dels Pressupostos Participatius. Aquesta selecció prèvia s'ha fet a partir de les 145 propostes recollides durant la fase de presentació pública de propostes, que es va desenvolupar entre el 20 d’abril i el 20 de maig. A Torroella de Montgrí se'n van recollir 106 i a l'Estartit 39. D'aquestes, se n'han acceptat 38 a Torroella i 14 a l'Estartit. Els participants als taller públic de priorització escolliran 10 projectes finalistes per a Torroella i 5 per a l'Estartit.

Defensa de propostes
Les persones o entitats que han fet propostes i han estat acceptades per la Comissió Tècnica, si assisteixen als tallers, tindran la possibilitat de defensar les seves propostes de manera pública. Aquestes presentacions seran en format reduït de màxim 5 min. Les persones o entitats interessades a fer aquesta presentació, ho poden comunicar al correu electrònic: participacio@torroella-estartit.cat o bé el mateix dia de la sessió.

Amb posterioritat als tallers públics, es faran informes tècnics i econòmics i el mes de novembre, coincidint amb la Fira de Sant Andreu, es posaran a votació popular per escollir les inversions que finalment s'executaran durant el 2022.

Marc Calvet, regidor de Participació, ha explicat que l'objectiu del taller és el de consensuar les propostes de manera col·lectiva tenint en compte, preferentment, que aquestes:

- Tinguin visió de municipi i equilibri territorial
- Cobreixin màxim nombre de necessitats
- Siguin inclusives i beneficiïn a col·lectius diversos
- Siguin sostenibles ambientalment i socialment. Equitat de gènere.

Increment de la partida
En aquesta nova edició, el pressupost participatiu s’incrementa en 50.000 euros respecte l’edició anterior i arriba als 150.000 euros. D'aquests, es reserva una partida de 40.000 euros per a l’EMD de l’Estartit, de manera que la distribució de la inversió és proporcional al nombre d’habitants de cada nucli de població.

D’altra banda, Calvet també ha destacat que durant la legislatura 2019-2023 es destinaran en global 150.000 euros (35.000 aquest any) a inversions acordades en els Consells de Barri, els consultius de participació, a través dels quals es reben opinions i propostes dels ciutadans.

Trobareu tota la informació sobre els Pressupostos Participatius 2021-2022 https://torroella-estartit-decidim.ddgi.cat

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis