Torna el festival Beatles Weekend de l’Estartit, del 6 a l'11 de juliol

Antoni Miquel, Leslie, serà el convidat especial i rebrà el premi honorífic Beatlemaníac de l’Any

23.06.2021

Després del parèntesi obligat per la pandèmia, el festival Beatles Weekend de l’Estartit, que organitza l’EMD de l’Estartit, celebrarà la seva 15a edició entre els dies 6 i 11 de juliol, amb una programació que aplega exposicions, xerrades, projeccions de documentals i actuacions musicals.

Antoni Miquel, Leslie, serà el convidat especial del festival i rebrà el premi honorífic Beatlemaníac de l’Any. Els Sírex van ser un dels grups més representatius i populars de l’escena musical barcelonina als anys 60, amb èxits com Muchacha bonita, San Carlos Club, Que se mueran los feos o el mític La escoba. El dia 3 de juliol de 1965, els Sírex van actuar com a teloners dels Beatles al concert de la Plaça Monumental de Barcelona.

En Leslie oferirà una xerrada sobre la seva trajectòria musical i la seva actuació amb els Beatles.

ARXIU FRANCINO
Josep Maria Francino ha cedit la seva col·lecció beatlemaníaca a l’Estartit. Tot plegat són milers de referencies de discos de vinil (elapés, singles, epés i cedés), arxius d’hemeroteca (retalls de premsa, revistes i publicacions diverses), de vídeo i àudio i d’altres objectes relacionats amb els Beatles.

L’Arxiu Francino s’instal·larà a la nova biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit, en un espai propi i serà accessible per consultes i investigacions, en el que vol ser un centre de documentació de la beatlemania.

Coincidint amb el 15è aniversari del Beatles Weekend es presentarà aquest centre de documentació, que s’inaugurarà i es posarà e funcionament properament.

MÚSICA
Ambdós Two of Us
és un duet que interpreta un tribut als 4FAB, els mítics The Beatles, a través d’una revisió de cançons menys comercials però de sobres conegudes, a dues veus i dues guitarres, amb un diferent i original punt de vista de la banda de Liverpool i el seu món.

Intervencions a mitjans televisius i radiofònics, directes per tot el país (Hard Rock Cafe Barcelona, Hard Rock Cafe Andorra, espais públics, festes Beatles, petit i gran format....), i un set list original fan dels Ambdos Two of Us una formació de referència en el panorama musical vinculat als 4fab.

Els Escarabats. A la tardor de 2008 inicien les seves actuacions regulars, havent actuat freqüentment a diversos locals a Barcelona, Luz de Gas, Razzmatazz, Sutton, Oshum, Nota 79, Sala Monasterio, Astrolabi, l’Hotel Sofia i un llarg etcètera. Des del 2012 Els Escarabats es troben embarcats a l’aventura de reproduir la carrera discogràfica dels Beatles 50 anys després. Cada vegada que un àlbum fa 50 anys el grup el prepara, se’n va a enregistrar-lo als Estudis Avalon de Sabadell amb la producció d’en Joan Tassa i després el presenta al públic amb un o més concerts commemoratius.

Els membres del grup són, Joan Alba (guitarra solista, teclats de suport, veus), Joan Carles Català (veu solista, veus), Wolfgang Lepp (baix, veus, speaker), Lluís Moreno (teclats, veus), Toni Tortosa (guitarres, veus), i Roger Gascon (bateria, percussió).

El Magical Mystery Grup, es forma a Terrassa per actuar, com a grup convidat, en el fi de festa d'un concurs de conjunts organitzat per  Ràdio Terrassa,  el  29  de  juny  de  1979,  a  la Sala Crespi, de Terrassa. L'any 1987, en motiu, el 5 d'octubre, del 25è. aniverssari de l'edició del "Love Me Do", Josep Maria Francino refà el grup a Olot,  la Garrotxa, per a la cloenda de la seva exposició "BEATLES 25 ANYS", a Torroella de Montgrí i ha mantingut la seva activitat fins avui dia.

Els membres dle grup són: Jordi Sabater (teclats i veus), Audal Figueres (bateria), Ton Torné (guitarra, veus), Jordi Figueres (baix, veus) i Josep Maria Francino (guitarra elèctrica i acústica, veus).

El Magical Mystery Grup va acompanyar Tony Sheridan en nombroses actuacions, entre elles les seves actuacions del 2005 i 2006 a Espanya i Catalunya.

EXPOSICIONS
Una gran exposició, comissariada per Jordi Melgosa (amb material de la seva pròpia col·lecció i d’Amparo García) recordarà els anys 1970 o 1980, dates de la separació dels Beatles i la tràgica mort de John Lennon, amb el títol de Let It End 1969-1970. Els darrers anys de The Beatles i John Lennon 1940-1980.

XERRADES
Les investigacions d’Enrique Torras se centren en l’anàlisi meticulós dels discos dels Beatles. Fins ara ha publicat llibres centrats en els discos A Hard Day’s Night, Beatles For Sale, Help! i, el darrer, Rubber Soul.

L’Enrique ens oferirà una audició comentada d’aquest disc: les tècniques de gravació, l’evolució de la música i les lletres de les cançons, l’especial sonoritat d’un dels discos fonamentals de la trajectòria dels Beatles.

Magí Crusells ens oferirà una xerrada sobre el cineasta Richard Lester i la seva especial vinculació amb els Beatles, a qui va dirigir a les pel·lícules A harda Day’s Nihgt i Help! i How I Won The War, amb John Lennon, a banda de participar en d’altres projectes posteriors amb Paul McCartney. Magí Crusells i Àlex Iranzo publicaran properament un llibre sobre Richard Lester, el cinquè Beatle cinematogràfic.

ALTRES
Com sempre, el festival aplegarà altres activitats com a projecció de documentals i pel·lícules dels Beatles (Sweet Toronto, de John Lennon; la versió original de Let It Be, de 1970 i el concert de Paul McCartney al Cavern Club).

També celebrarem l’habitual sortida en vaixell a les illes Medes al Nautilus, amb música en directe dels Beatles amb el grup Kiko’s Juke Box i l’actuació de Les Veus de l’Estartit que oferiran un concert amb versions corals del repertori dels Beatles.

Un espectacle de màgia Beatle tancarà el festival amb l’actuació de Magic Zappa.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis