Torroella de Montgrí rep en donació diverses obres del fons d’art del prestigiós violoncel·lista Radu Aldulescu

03.06.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació diverses obres del fons privat d'art del reconegut violoncel·lista i pedagog italià d'origen romanès Radu Aldulescu (1922-2006), que havia viscut al municipi i havia estat estretament vinculat durant anys al Festival de Música de Torroella de Montgrí. Les obres han estat cedides en donació per la filla de l’intèrpret, Rodica Aldoux, que ha mantingut la seva vinculació física i emocional amb el territori i ha decidit deixar al municipi aquestes obres de la seva propietat.

La signatura del conveni de cessió s'ha formalitzat aquest matí. A l'acte, que s'ha celebrat al despatx d'alcaldia, hi han assistit l'alcalde, Jordi Colomí, i les regidores de Patrimoni Cultural, Natàlia Navarro, i de Cultura, Roser Font. L'alcalde i les regidores han aprofitat per intercanviar impressions amb Rodica Aldoux i per agrair-li, ben sincerament, la generositat de la donació i tot el que al llarg de la seva vida han fet ella i el seu pare per la vila i pel Festival de Música de Torroella de Montgrí. Alduescu va actuar-hi des del 1983 fins al 2002, quan es va retirar com a intèrpret en un emotiu concert a l'església de Sant Genís. A més, durant 13 anys va ser professor i director dels Cursos d'Interpretació Musical.


Concert Radu Aldulescu, violoncel; Antoni Besses, piano. Obres: L. Van Beethoven: Sonata núm. 1 per violoncel i piano, Op. 5/1; Sonata núm. 2 per violoncel i piano, Op. 5/2; Sonata per violoncel i piano, Op. 64. – © JOSEP LLORET · Festival de Torroella 1987

26.10.2021

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van detenir ahir, a Torroella de Montgrí, un... (Llegir més)

26.10.2021

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) s’ha traslladat aquest mes a una nau situada en el carrer Montgrí, núm. 10. En el nou espai se... (Llegir més)

26.10.2021

Aquest dimecres s'iniciarà la campanya de vacunació contra la grip que s'allargarà fins al 31 de gener de l'any vinent. Igual que l'any passat,... (Llegir més)

15.10.2021

Les residències Vila Vella, Santa Caterina i Vila Montgrí, de Torroella de Montgrí, ja han rebut el material finançat gràcies a la primera... (Llegir més)

14.10.2021

L'alcalde de Torroella de Montgri, Jordi Colomí, i el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, han rebut... (Llegir més)

14.10.2021

Aquest matí s'ha realitzat la presentació, en format telemàtic, de la segona edició del projecte educatiu i cultural «Connectats pel teatre»,... (Llegir més)

07.10.2021

Aquest matí hem presentat formalment la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

06.10.2021

Torroella-l'Estartit-Illes Medes ha estat escollida per la prestigiosa associació internacional Green Destinations com un exemple de bones... (Llegir més)

01.10.2021

Avui s'inicia la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Estan organitzades... (Llegir més)

30.09.2021

La restauració dels sistemes litorals de la Pletera, a l'Estartit, i la limitació d’accés a determinades zones de la duna litoral i de... (Llegir més)

22.09.2021

Les darreres setmanes s'ha pogut constatar la mort per enverinament de gats de carrer a Torroella i a l'Estartit. Davant d'aquesta circumstància,... (Llegir més)

22.09.2021

L'Estartit celebrarà aquest cap de setmana la XVII Fira de Pirates i Corsaris a les Illes Medes, amb el propòsit de continuar divulgant una part... (Llegir més)

22.09.2021

L’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, inaugura aquest cap de setmana la seva temporada estable amb el musical La filla del Mar... (Llegir més)

16.09.2021

Aquest proper diumenge 19 de setembre es tornarà a obrir l'ermita de Santa Caterina. Aquests primers dies, l'horari d'obertura serà els diumenges... (Llegir més)

eventis