Torroella i l'Estartit, presents a la jornada del projecte europeu de turisme sostenible SusTowns

16.03.2021

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha participat aquest matí en el seminari nacional online del projecte europeu de turisme sostenible SusTowns. La jornada s'ha desenvolupat sota el títol genèric «El turisme sostenible en el petit pobles amb encant del mediterrani» i ha estat organitzada per la Fundació MUSOL i la Federació Aragonesa de Municipis, Comarques i Províncies (FAMCP). Colomí hi ha presentat el model de regeneració turística i desenvolupament sostenible que es va començar a implementar al municipi a primers dels anys 80 i que actualment ha esdevingut un model de referència en l'àmbit de preservació del territori i la dinamització econòmica local.

L'alcalde de Torroella de Montgrí ha compartit taula rodona amb representants dels municipis de Ses Salines (Illes Balears) i d'Altea (Alacant), que també hi han presentat les seves experiències i han reflexionat, conjuntament, sobre els reptes de futur. La participació en aquest tipus de jornades sectorials representa una magnífica oportunitat per tal de donar a conèixer la gestió municipal en fòrums especialitzats en què hi participen tècnics i gestors públics, i també permet conèixer d'altres experiències inspiradores.

Durant la seva intervenció, Colomí ha desgranat les línies estratègiques de les polítiques de preservació del territori iniciades ja amb l'aprovació del primer pla general de la democràcia, l'any 1983, i reforçades amb l'actual planejament de 2002. Ha fet balanç dels beneficis que ha comportat, tant pel que fa a la regeneració de la destinació turística, com a la dinamització econòmica local i la qualitat de vida de la població. Segons l'alcalde, els models expansionistes no són necessàriament sinònim de riquesa i l'experiència local està demostrant, d'acord amb diferents indicadors, que les mesures adoptades han estat molt positives. En aquest sentit, ha mostrat com Torroella i l'Estartit tenen un dels indicadors de PIB més elevats del seu entorn, fins i tot superior a municipis amb més volum de població, i presenta una taxa d'atur molt inferior a la mitjana comarca. D'altres indicadors que demostres l'evolució positiva del model sostenible local és el de la baixa densitat d'habitatge per km2 i el baix número d'habitatges vacacionals per número de residents.

Colomí també ha aprofitat per presentar el recentment concedit Pla de Sostenibilitat Turística, un ambiciós programa d'actuacions municipal  que es desplegarà durant els proper 3 anys i que permetrà millorar l'oferta turística i cultural, i continuar amb l'aposta per la sostenibilitat i posada en valor del territori. Aquest pla es desenvolupa el marc del programa «Planes de Sostenibilidad Turística» que ha promogut pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme amb el doble objectiu de modernitzar l'oferta de destinacions pioneres i activar-la en comarques de l'interior de l'Estat. Té un pressupost global de 3,6 milions d’euros que cofinançaran a parts iguals l’Ajuntament, l’Estat i la Generalitat de Catalunya.  El pla municipal inclou l’execució d'un total de 18 projectes distribuït en 6 àmbits d’actuació, que permetrà millorar l’entorn, l’acollida dels visitants, la promoció de la destinació i fomentar una major cooperació público-privada.

08.04.2021

Demà divendres tindrà lloc la inauguració formal de la 7a edició del Festival de Fotografia Mirades, que organitza bianualment l'associació... (Llegir més)

30.03.2021

(30.03.21) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí cerca una persona per a ocupar el lloc de treball de tècnic/a de medi ambient, mentre duri el... (Llegir més)

25.03.2021

Des de l’ABS de Torroella de Montgrí es continua desplegant la campanya de vacunació contra la COVID-19, que es va iniciar el mes de febrer,... (Llegir més)

25.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua fomentant les polítiques actives d'ocupació i aquest any ha incorporat tres persones desocupades a... (Llegir més)

24.03.2021

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha enllestit l’últim cens hivernal d’aus aquàtiques, elaborat el mes de gener, amb... (Llegir més)

22.03.2021

La Biblioteca Municipal Pere Blasi, de Torroella de Montgrí, va triplicar el 2020 el préstec de llibre digitals (1.240), respecte l'any 2019 (372).... (Llegir més)

18.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reprèn la setmana vinent la convocatòria dels Consells de Barri, un any després de l'aturada forçada per la... (Llegir més)

15.03.2021

Alumnes d'Ostelea, Escola de Management en Turisme, de Barcelona, i del grau de Geografia de la UdG han conegut de primera mà com s'ha gestat, quins... (Llegir més)

08.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Departament d'Educació de la Generalitat han acordat que l'Escola Portitxol pugui... (Llegir més)

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

04.03.2021

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

04.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint la redacció del projecte definitiu per urbanitzar el carrer de Fàtima, amb l'objectiu que es... (Llegir més)

eventis