Ajuntament, EMD i Educació acorden ampliar a dues línies l'Escola Portitxol, de l’Estartit

08.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Departament d'Educació de la Generalitat han acordat que l'Escola Portitxol pugui ampliar-se a dues línies. Inicialment, estava programat ampliar-la en mitja línia, però ateses les necessitats de l'equipament i l'interès municipal, Educació ha valorat la conveniència d'abordar una ampliació a dues línies.

Aquesta decisió és fruit de les darreres reunions de treball fetes a finals de l'any passat entre l'Ajuntament, l'EMD i Educació, en què es va concloure que el millor era ampliar en una línia més. Amb aquest propòsit, Educació ja té avançada un avantprojecte de distribució d'espais i ha confirmat la seva voluntat d'afrontar l'actuació com a prioritària i d'incloure-la en el pla d'inversions de la Generalitat per al anys 2022 i 2023. El canvi d'estratègia ha estat notificat recentment a la comunitat educativa i als grups municipals, i Educació presentarà la proposta d'ampliació tan aviat com la tingui desenvolupada.

Amb aquest acord es garantiran totalment les necessitats de creixement d'alumnat d'un centre que, a més, està qualificat d'alta complexitat, raó per la qual Educació el considera prioritari. Per poder realitzar l'ampliació, l'EMD cedirà a Educació una parcel·la de 216 metres quadrats emplaçada entre l'equipament i l'Hotel Bell Aire, que una sentència va declarar de titularitat municipal l'any 1991. Aquests terrenys quedaran totalment desafectats i disponibles perquè es puguin incorporar en la seva totalitat a l'ampliació de l'equipament educatiu, com sempre s'havia plantejat i previst en el planejament general.

26.10.2021

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van detenir ahir, a Torroella de Montgrí, un... (Llegir més)

26.10.2021

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) s’ha traslladat aquest mes a una nau situada en el carrer Montgrí, núm. 10. En el nou espai se... (Llegir més)

26.10.2021

Aquest dimecres s'iniciarà la campanya de vacunació contra la grip que s'allargarà fins al 31 de gener de l'any vinent. Igual que l'any passat,... (Llegir més)

15.10.2021

Les residències Vila Vella, Santa Caterina i Vila Montgrí, de Torroella de Montgrí, ja han rebut el material finançat gràcies a la primera... (Llegir més)

14.10.2021

L'alcalde de Torroella de Montgri, Jordi Colomí, i el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet, han rebut... (Llegir més)

14.10.2021

Aquest matí s'ha realitzat la presentació, en format telemàtic, de la segona edició del projecte educatiu i cultural «Connectats pel teatre»,... (Llegir més)

07.10.2021

Aquest matí hem presentat formalment la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

06.10.2021

Torroella-l'Estartit-Illes Medes ha estat escollida per la prestigiosa associació internacional Green Destinations com un exemple de bones... (Llegir més)

01.10.2021

Avui s'inicia la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Estan organitzades... (Llegir més)

30.09.2021

La restauració dels sistemes litorals de la Pletera, a l'Estartit, i la limitació d’accés a determinades zones de la duna litoral i de... (Llegir més)

22.09.2021

Les darreres setmanes s'ha pogut constatar la mort per enverinament de gats de carrer a Torroella i a l'Estartit. Davant d'aquesta circumstància,... (Llegir més)

22.09.2021

L'Estartit celebrarà aquest cap de setmana la XVII Fira de Pirates i Corsaris a les Illes Medes, amb el propòsit de continuar divulgant una part... (Llegir més)

22.09.2021

L’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, inaugura aquest cap de setmana la seva temporada estable amb el musical La filla del Mar... (Llegir més)

16.09.2021

Aquest proper diumenge 19 de setembre es tornarà a obrir l'ermita de Santa Caterina. Aquests primers dies, l'horari d'obertura serà els diumenges... (Llegir més)

eventis