L'Ajuntament enllesteix els preparatius de les noves seus electorals a l'Espai Ter, de Torroella, i el polivalent, de l'Estartit

S'ha treballat intensament durant tota la setmana per implementar els protocols de segurat dictats pel PROCICAT

12.02.2021

Aquest matí s'estan realitzant els darrers treballs d'adequació de l'Auditori Teatre Espai Ter i del polivalent de l'Estartit com a nous locals electorals que acolliran les meses on diumenge es podrà votar a les eleccions al Parlament.

La situació de pandèmia en què ens trobem ha obligat l'Ajuntament a modificar els espais tradicionals de votació, emplaçats al Convent dels Agustins i a la seu de l'EMD de l'Estartit, per poder implementar amb les màximes garanties tots els protocols de seguretat sanitària dictats per la Generalitat. Des de l'Ajuntament, amb el suport de la Brigada Municipal, hem treballat intensament durant tota la setmana per adequar els nous espais i assegurar una convocatòria electoral amb els mínims riscos tant per als votants com per als membres de les meses.

Aquest canvis s'han organitzat per tal d'assegurar espais més grans, amb més accessos i que es puguin garantir les mesures preventives en relació amb la Covid-19 durant tota la jornada electoral.

Tal i com estableix el protocol, s'ha previst incrementar la freqüència de neteja que es farà durant tot el dia de la votació, i els i les membres de les meses tindran tot el material de protecció, com gel hidroalcohòlic, guants i altres equips de protecció individual. També s'ha establert la figura del/de la responsable de seguretat sanitària que vetllarà pel compliment de les mesures previstes. A part del personal representant de l'administració, que ja és habitual a totes les eleccions, l'Ajuntament posarà a disposició dels locals electorals, 11 persones més, que s'ubicaran als accesos de les 11 meses electorals, per vetllar pel compliment de les mesures de seguretat durant la jornada electoral.

Pel que fa a les noves seus, s'ha previst una distribució de les meses electorals per tal que cadascuna d'elles tingui accesos d'entrada i sortida diferenciats, així com un accés específic per persones de col·lectius vulnerables que tindran prioritat durant tota la jornada electoral.

Per tal que la ciutadania puguin conèixer amb previsió la ubicació de la seva mesa electoral, s'han dissenyat uns panells informatius, que també s'ubicaran en llocs visibles de la seu electoral.

- Plànol d'ubicació de l'Espai Ter amb les meses electorals de Torroella de Montgrí
- Plànol de meses electorals segon carrers del municipi

Consulta la mesa electoral, segons cognom:

 • MESA 1A – Cognoms de A-L
 • MESA 1B – Cognoms de M-Z
 • MESA 2U – Cognoms de A-Z
 • MESA 3A – Cognoms de A-K
 • MESA 3B – Cognoms de L-Z
 • MESA 4A – Cognoms de A-K
 • MESA 4B – Cognoms de L-Z
 • MESA 5U – Cognoms de A-Z
 • MESA 6A – Cognoms de A-L
 • MESA 6B – Cognoms de M-Z
 • MESA 7U – Cognoms de A-Z

Pel que fa al nucli de l'Estartit, les votacions es realitzaran a la Sala Polivalent de l'Estartit, on s'hi ubicaran les meses 3A i 3B, com habitualment. També s'ha previst accesos d'entrada i sortida diferenciats, així com per a persones de col·lectius vulnerables. De la mateixa manera, a part del personal representant de l'administració hi haurà més personal de l'Ajuntament per controlar el compliment de les mesures Covid-19.

Es recomana a la ciutadania portar preparat el vot des de casa i votar segons una distribució de franges recomanades d’acord amb la situació sanitària personal. El seguiment d’aquestes indicacions no és obligatori i s’apel·larà al sentit comú, la bona voluntat i la responsabilitat de cada persona en benefici de la seguretat sanitària. La distribució dels votants per franges és la següent:

 • Les persones pertanyens a col·lectius de risc votaran preferentment durant les 3 primeres hores de la jornada electoral, és a dir, de les 9 h a les 12 h.
 • Els/les votants no pertanyents als col·lectius de risc o en quarantena votaran preferentment a la franja de les 12 h a les 19 h.
 • Les persones en situació de quarantena —contagiats, contactes estrets i sospitosos— votaran durant la darrera hora de la jornada electoral, és a dir, de les 19 h a les 20 h.

Més informació:
Eleccions al Parlalment de Catalunya 14F 2021
Manual d'instruccions pels membres de les meses electorals

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

01.03.2021

Benvolguts veïns, Us informem que durant la propera setmana, de l' 1 al 3 de març de 2021, de 8.30 h a 16 h aproximadament, tindran lloc cremes... (Llegir més)

26.02.2021

Setze alumnes de 6è de l'Escola Guillem del Montgrí han participat aquesta setmana en l'enregistrament de l'espai radiofònic «M'ho expliques»,... (Llegir més)

26.02.2021

La sala d'activitats de Can Quintana ja ha començat a funcionar com a espai de vacunació de la ciutadania contra la COVID-19. Aquesta setmana s'ha... (Llegir més)

24.02.2021

El pla de sostenibilitat turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit ha iniciat avui formalment la seva execució amb la constitució, aquest... (Llegir més)

23.02.2021

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí col·labora amb la campanya de vacunació ciutadana contra la COVID-19 que s’inicia aquesta setmana al Baix... (Llegir més)

18.02.2021

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’IRTA  continuen treballant en el seguiment, estudi i control de la plaga del... (Llegir més)

18.02.2021

El Club de la Feina de Torroella de Montgrí va incrementar el 2020 d'un 30,7 % el nombre d’inscrits respecte al 2019. La xifra d’usuaris del... (Llegir més)

15.02.2021

Informa't sobre els resultats al Parlament de Catalunya del 14 de febrer de 2021 a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

05.02.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha previst el canvi d'ubicació dels locals electorals del municipi, que passen del Convent dels Agustins a... (Llegir més)

12.02.2021

El Museu Palau  Solterra  arrenca aquest dissabte  la  temporada  d’hivern  amb  les  exposicions «Mirada,  llum  i  equilibri» de... (Llegir més)

10.02.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí col·labora en l'organització del repte solidari Non Stop Aliments, que organitza l'ultrafondista local Rubén... (Llegir més)

eventis