Avisos

L'Ajuntament enllesteix els preparatius de les noves seus electorals a l'Espai Ter, de Torroella, i el polivalent, de l'Estartit

S'ha treballat intensament durant tota la setmana per implementar els protocols de segurat dictats pel PROCICAT

12.02.2021

Aquest matí s'estan realitzant els darrers treballs d'adequació de l'Auditori Teatre Espai Ter i del polivalent de l'Estartit com a nous locals electorals que acolliran les meses on diumenge es podrà votar a les eleccions al Parlament.

La situació de pandèmia en què ens trobem ha obligat l'Ajuntament a modificar els espais tradicionals de votació, emplaçats al Convent dels Agustins i a la seu de l'EMD de l'Estartit, per poder implementar amb les màximes garanties tots els protocols de seguretat sanitària dictats per la Generalitat. Des de l'Ajuntament, amb el suport de la Brigada Municipal, hem treballat intensament durant tota la setmana per adequar els nous espais i assegurar una convocatòria electoral amb els mínims riscos tant per als votants com per als membres de les meses.

Aquest canvis s'han organitzat per tal d'assegurar espais més grans, amb més accessos i que es puguin garantir les mesures preventives en relació amb la Covid-19 durant tota la jornada electoral.

Tal i com estableix el protocol, s'ha previst incrementar la freqüència de neteja que es farà durant tot el dia de la votació, i els i les membres de les meses tindran tot el material de protecció, com gel hidroalcohòlic, guants i altres equips de protecció individual. També s'ha establert la figura del/de la responsable de seguretat sanitària que vetllarà pel compliment de les mesures previstes. A part del personal representant de l'administració, que ja és habitual a totes les eleccions, l'Ajuntament posarà a disposició dels locals electorals, 11 persones més, que s'ubicaran als accesos de les 11 meses electorals, per vetllar pel compliment de les mesures de seguretat durant la jornada electoral.

Pel que fa a les noves seus, s'ha previst una distribució de les meses electorals per tal que cadascuna d'elles tingui accesos d'entrada i sortida diferenciats, així com un accés específic per persones de col·lectius vulnerables que tindran prioritat durant tota la jornada electoral.

Per tal que la ciutadania puguin conèixer amb previsió la ubicació de la seva mesa electoral, s'han dissenyat uns panells informatius, que també s'ubicaran en llocs visibles de la seu electoral.

- Plànol d'ubicació de l'Espai Ter amb les meses electorals de Torroella de Montgrí
- Plànol de meses electorals segon carrers del municipi

Consulta la mesa electoral, segons cognom:

  • MESA 1A – Cognoms de A-L
  • MESA 1B – Cognoms de M-Z
  • MESA 2U – Cognoms de A-Z
  • MESA 3A – Cognoms de A-K
  • MESA 3B – Cognoms de L-Z
  • MESA 4A – Cognoms de A-K
  • MESA 4B – Cognoms de L-Z
  • MESA 5U – Cognoms de A-Z
  • MESA 6A – Cognoms de A-L
  • MESA 6B – Cognoms de M-Z
  • MESA 7U – Cognoms de A-Z

Pel que fa al nucli de l'Estartit, les votacions es realitzaran a la Sala Polivalent de l'Estartit, on s'hi ubicaran les meses 3A i 3B, com habitualment. També s'ha previst accesos d'entrada i sortida diferenciats, així com per a persones de col·lectius vulnerables. De la mateixa manera, a part del personal representant de l'administració hi haurà més personal de l'Ajuntament per controlar el compliment de les mesures Covid-19.

Es recomana a la ciutadania portar preparat el vot des de casa i votar segons una distribució de franges recomanades d’acord amb la situació sanitària personal. El seguiment d’aquestes indicacions no és obligatori i s’apel·larà al sentit comú, la bona voluntat i la responsabilitat de cada persona en benefici de la seguretat sanitària. La distribució dels votants per franges és la següent:

  • Les persones pertanyens a col·lectius de risc votaran preferentment durant les 3 primeres hores de la jornada electoral, és a dir, de les 9 h a les 12 h.
  • Els/les votants no pertanyents als col·lectius de risc o en quarantena votaran preferentment a la franja de les 12 h a les 19 h.
  • Les persones en situació de quarantena —contagiats, contactes estrets i sospitosos— votaran durant la darrera hora de la jornada electoral, és a dir, de les 19 h a les 20 h.

Més informació:
Eleccions al Parlalment de Catalunya 14F 2021
Manual d'instruccions pels membres de les meses electorals

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis