Arrenca a l’Espai Ter el projecte «Connectats pel Teatre», promogut conjuntament amb l’Escola Guillem de Montgrí

27.01.2021

Aquesta setmana s’han portat a termes les visites presencials a l’Auditori Teatre Espai Ter dels alumnes de 5è de l’escola Guillem de Montgrí que participen en el programa «Connectats pel Teatre». Aquest innovador projecte educatiu i cultural, promogut per Espai Ter i la mateixa escola, en aliança, té com a objectiu apropar els alumnes de 5è de primària a tots els secrets del món de teatre. Els vol introduir i ensenyar-los, en primera persona, com funciona, des de dins, un equipament com l'Espai Ter.

Les visites s’han realitzat per grups, de dilluns a dimecres, respectant totes les mesures de seguretat sanitària. Els alumnes han pogut recórrer i trepitjar tots els espais: escenari, platea, amfiteatre, camerinos, magatzem, etc. guiats pel director de l’equipament, Antoni Roviras i el cap de Programació, Marc Roura.

El programa va arrencar formalment el 8 d’octubre amb una connexió telemàtica i durant aquests mesos, els alumnes i professors, amb el suport del coordinador artístic del projecte, l’actor Àlex Brull, han estat treballant continguts a classe.

Un dels apartats importants de Connectats pel teatre és la visita a l’Espai Ter. Per a tots els noi i noies ha estat una veritable sorpresa i oportunitat poder visitar les parts que no veu el públic i que queden amagades rere les bambolines de l’escenari: barres, llums, focus... Així mateix, també se’ls ha explicat la diversitat d’oficis que hi intervenen: tècnics de so, de llum, maquinistes, acomodadors...

La visita els ha permès descobrir i conèixer tot un món necessari per al gaudi de les arts en viu i crear un lligam pel qual el fet d’anar als teatres sigui per ells una activitat quotidiana.

Amb tota aquesta informació i amb el suport del coordinador artístic del projecte, els nois i noies crearan una obra de teatre, oberta al públic, on un dels ingredients més importants és el donar a conèixer al públic tot el que es fa en un teatre.

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

01.03.2021

Benvolguts veïns, Us informem que durant la propera setmana, de l' 1 al 3 de març de 2021, de 8.30 h a 16 h aproximadament, tindran lloc cremes... (Llegir més)

26.02.2021

Setze alumnes de 6è de l'Escola Guillem del Montgrí han participat aquesta setmana en l'enregistrament de l'espai radiofònic «M'ho expliques»,... (Llegir més)

26.02.2021

La sala d'activitats de Can Quintana ja ha començat a funcionar com a espai de vacunació de la ciutadania contra la COVID-19. Aquesta setmana s'ha... (Llegir més)

24.02.2021

El pla de sostenibilitat turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit ha iniciat avui formalment la seva execució amb la constitució, aquest... (Llegir més)

23.02.2021

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí col·labora amb la campanya de vacunació ciutadana contra la COVID-19 que s’inicia aquesta setmana al Baix... (Llegir més)

18.02.2021

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’IRTA  continuen treballant en el seguiment, estudi i control de la plaga del... (Llegir més)

18.02.2021

El Club de la Feina de Torroella de Montgrí va incrementar el 2020 d'un 30,7 % el nombre d’inscrits respecte al 2019. La xifra d’usuaris del... (Llegir més)

15.02.2021

Informa't sobre els resultats al Parlament de Catalunya del 14 de febrer de 2021 a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

05.02.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha previst el canvi d'ubicació dels locals electorals del municipi, que passen del Convent dels Agustins a... (Llegir més)

12.02.2021

El Museu Palau  Solterra  arrenca aquest dissabte  la  temporada  d’hivern  amb  les  exposicions «Mirada,  llum  i  equilibri» de... (Llegir més)

10.02.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí col·labora en l'organització del repte solidari Non Stop Aliments, que organitza l'ultrafondista local Rubén... (Llegir més)

eventis