L'Espai Ter acull l'enregistrament d'un àlbum per commemorar l'Any Robert Gerhard

El compositor, nascut a Valls, està considerat el màxim exponent de la música catalana del segle XX

26.01.2021

L'Auditori Teatre Espai Ter ha acollit l'enregistrament d'un àlbum que forma part de les activitats de commemoració de l'Any Robert Gerhard, considerat el màxim exponent de la música catalana del segle XX. Amb motiu del cinquantè aniversari de la mort del músic i compositor que s’escau el 2020 i del 125 aniversari del seu naixement, el 2021, la Generalitat ha impulsat diverses activitats que inclouen la gravació d'un disc que recull la música vocal d'arrel popular de Robert Gerhard. 

L’àlbum, que compta amb producció musical de Santi Barguñó, s’enregistra conjuntament aquest hivern a l'Auditori Eduard Toldrà, de Vilanova i la Geltrú; a l’Auditori de Barcelona, i a l’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí. El segell discogràfic Seed Music és l'encarregat de l'enregistrament d'aquest nou treball que es publicarà aquesta primavera en format de llibre – disc. Les notes del llibret les signa el musicòleg Julian White.

Durant la setmana passada a l'Espai Ter, la soprano Maria Hinojosa, amb Francisco Poyato al piano, van enregistrar «Sis chansons populaires françaises». I la mateixa artista ha enregistrat també 7 Haiku per a soprano, flauta, oboè, clarinet, fagot i piano, amb la Seed Ensemble i sota la direcció de Francesc Prat. Totes les peces formaran part de l'àlbum que s'està preparant.

Amb aquesta nova iniciativa, l'Auditori Teatre Espai Ter manté la seva aposta per esdevenir un espai al servei de la creació artística i concretament en el camp de la música clàssica per aprofitar la seva excepcionalitat acústica que converteixen l'equipament és un espai idoni per a l'enregistrament de nous treballs musicals a Catalunya.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis