Avisos

L'Ajuntament valora positivament la recuperació del municipi un any després del temporal Gloria

25.01.2021

Un any després del devastador temporal Gloria, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa un balanç positiu dels treballs realitzats al municipi per reparar els efectes que va tenir, tot i que encara resten algunes actuacions per concretar. Des d'un primer moment, la prioritat per a l'equip de govern va ser la de minimitzar les afectacions ocasionades a la població i  aconseguir compensacions econòmiques per part de les administracions superiors.

Reparació de la potabilitzadora
En aquests moments, l'actuació més important que resta pendent és la reparació definitiva de la potabilitzadora, que va quedar completament inundada i inoperativa. Per bé que es va posar en servei al cap de pocs dies, des d'aleshores està funcionant de manera manual i força precària, tot i que l'usuari final no ho noti. Per posar-la al dia, cal renovar bona part dels equips. Amb aquest objectiu, s'està redactant el projecte executiu després que l'Ajuntament hagi aconseguit de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) una subvenció de 621.232,44 euros per destinar a la reparació de les instal·lacions de la potabilitzadora municipal i de la xarxa d’abastament en alta que van quedar greument afectades pel temporal Gloria. Aquest important ajut és un dels més elevats que ha concedit la Generalitat pel Gloria. A aquest import, l'Ajuntament hi podrà afegir els 300.000 euros de la companyia d'assegurances, la qual cosa permetrà sufragar íntegrament el cost de reparació de la potabilitzadora municipal, sense haver de recórrer a fons propis. A més de la reparació i modificació d’equips mecànics i electrònics, en alguns casos es modificarà el seu emplaçament per evitar afectacions en cas de futures inundacions.

Neteja de platges
L'altra qüestió que queda per resoldre és el de la neteja de platges, una problemàtica que es reprodueix de manera reiterada a cada temporal. En aquest sentit, des de l'Ajuntament ja s'ha reclamat més solidaritat i suport a les administracions superiors per netejar els residus orgànics i inorgànics que arriben a les platges provinents de tots els municipis de la conca del Ter. Del Gloria, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí no ha rebut cap subvenció i la neteja va comportar una despesa de 110.000 euros per al municipi. Al llarg de l'any, a més, s'han registrat pràcticament una desena més de temporals que han agreujat la problemàtica. Els residus orgànics i inorgànics, s'acumulen, sobretot, al voltant de la Gola i la Pletera i la platja del mas Pinell. No obstant això, l'Ajuntament i el Parc Natural estan treballant conjuntament per tal que les platges del municipi estiguin a punt per Setmana Santa.

Reparació i reforç de la mota
Pel que fa a les motes, l'Ajuntament fa una valoració molt positiva de la feina feta i de la celeritat amb què va actuar l'ACA. La inversió realitzada ha voltat els 800.000 euros i ha permès assegurar els punts malmesos i més fràgils. Amb aquests treballs, la mota ha quedat més reforçada de cara a futurs episodis d'alta intensitat. D'altra banda, també ha estat molt positiva, com així s'ha demostrat en d'altres temporals, la construcció i remodelació del nou desguàs del rec del Molí, el punt més afectat a la mota durant el Gloria. La nova infraestructura no té res a veure amb el desguàs que hi havia abans de l'esvoranc que va ocasionar el Gloria. L'actuació que s'hi ha fet permet augmentar fins a 2,5 vegades la capacitat d'evacuació del rec del Molí.

Recs i camins rurals
D'altra banda, els recs, rieres i les diferents escorrenties s’han anat recuperant i netejant amb l’objectiu de que estiguin llestos en cas de noves avingudes. Així mateix, la xarxa de camins rurals s’han anat recuperant amb l’actuació de la brigada municipal. Cal recordar que el nostre municipi te uns 80 quilòmetres de camins sense asfaltar que porten a les explotacions agràries i als masos escampats per tot el nostre territori.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis